Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De Arabier van de toekomst valt opnieuw in de prijzen

'De Arabier van de toekomst' van de Franse striptekenaar Riad Sattouf heeft de LA Times Book Prize for Graphic Novel/Comics gewonnen.

Al eerder viel het stripalbum in de prijzen. Ook door Amazon, The Guardian, Publishers Weekly en KPNR werd De Arabier van de toekomst tot de beste boeken van 2015 gerekend. Daarnaast werd het boek onder meer bekroond met de Grand Prix RTL de la Bande Dessinée, de prijs voor de beste strip op het Fête du livre de Saint-Étienne en de Fauve d’or, de prijs voor het beste album op het toonaangevende internationale stripfestival in Angoulême.

De Los Angeles Times wil met haar jaarlijkse Book Prizes eer betonen aan, zoals dat heet, 'literaire intelligentie en engagement, aan esthetische en culturele waarden'. De juryleden zijn allen medeauteurs. 

In De Arabier van de toekomst staat de kleine Riad centraal. Hij heeft het blonde haar van zijn Franse moeder, maar brengt zijn kindertijd door in het Libië van Kaddafi en het Syrië van Assad – en van zijn vader. Een vader die sterk gelooft in de idealen van deze dictators en hen ziet als symbolen van mannelijkheid en moderniteit. Voor hem is het duidelijk: Riad moet ook een moderne, goed opgeleide man worden – een Arabier van de toekomst.

Riad Sattouf (1978), zoon van een Syrische vader en een Franse moeder, werd geboren in Parijs, maar bracht zijn jeugd door in Algerije, Libië en Syrië. Hij had lang een wekelijkse strip in het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo. Sattouf is tevens filmmaker. Zes jaar geleden ontving hij voor Les Beaux gosses de César in de categorie Beste Film. De Arabier van de toekomst is in Nederlandse vertaling verschenen bij uitgeverij De Geus. Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Arabier van de toekomst valt opnieuw in de prijzen

 

Gerelateerd

Over

Riad Sattouf

Riad Sattouf

Riad Sattouf (1978), zoon van een Syrische vader en een Franse moeder, werd...

Gesponsorde boeken