Hebban vandaag

Nieuws /

De bijzondere vriendschap van Waldemar Torenstra en Kon Kelei

Op 28 september verschijnt bij Uitgeverij De Kring het boek 'Een bijzondere vriendschap'. Het beschrijft de bijzondere band tussen één van Nederlands bekendste acteurs en een voormalig kindsoldaat.

Op het eerste gezicht lijken beide mannen geen overeenkomsten te hebben. Kon Kelei werd geboren in Zuid-Soedan en kwam door de burgeroorlog terecht in het bestaan als kindsoldaat. Na een gruwelijke periode wist hij te vluchten en kwam na een lange reis met een vrachtschip in Nederland aan. Hier kreeg hij eerst de status van asielzoeker, maar ontving na hard werken de titel meester in de rechten. Ook werd hij voorlichter van de stichting War Child.

Hoe anders is het leven van Waldemar Torenstra, die opgroeit aan de Herengracht in Amsterdam en uiteindelijk naar de Toneelschool gaat. In 2007 ontmoet hij op de set van de televisieserie Grijpstra & De Gier een bijzondere man. Zijn naam is Kon Kelei.

Hun levensverhalen zullen beschreven worden in het boek Een bijzondere vriendschap. Wat de twee mannen bindt, is een sterk geloof in het menselijk doorzettingsvermogen. Samen werken zij hard om de droom van Kon Kelei te realiseren: terugkeren naar zijn geboorteregio Cuey Machar in Zuid-Soedan en daar een middelbare school oprichten.

Het boek is geschreven door Frank Kromer, die in het dagelijks leven journalist is voor onder andere De Telegraaf, Het Parool en het Nieuw Israëlietisch Weekblad. Het voorwoord is geschreven door Marco BorsatoEen bijzondere vriendschap zal uitgegeven worden in samenwerking met Story Terrace, die gespecialiseerd is in het vastleggen van persoonlijke verhalen. De helft van de opbrengst gaat naar de stichting van Kon Kelei, Cuey Machar Secondary School Foundation (CMSF), om de totstandkoming van de middelbare school te financiëren.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: De bijzondere vriendschap van Waldemar Torenstra en Kon Kelei

 

Gesponsorde boeken