Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

De Boekenweek komt eraan met gasthoofdredacteuren Hanna Bervoets en Roxane van Iperen

door Hebban Crew 16 reacties
Na lang wachten is het volgende week eindelijk zover; van 29 mei tot en met 6 juni is het Boekenweek in Nederland. Hier lees je wat je op Hebban kunt verwachten tijdens deze week vol boeken, inclusief een gasthoofdredacteurschap van Hanna Bervoets en Roxane van Iperen.

Hebban tijdens de Boekenweek

Vanaf 29 mei staat Hebban volledig in het teken van de Boekenweek. Dit jaar zijn Hanna Bervoets en Roxane van Iperen gasthoofdredacteur op Hebban.nl en dat betekent dat zij gedurende deze periode de redactionele invulling bepalen op het redactionele platform van de lezerscommunity. Zij geven onder andere boekentips voor de zomer, er volgen verdiepende longreads, interviews met mensen uit het vak die zij bewonderen en méér.

Daarnaast kun je op Hebban ook de Boekenweek Top 25 vinden, nieuwe afleveringen van Het voorwoord Live waarin twee auteurs met elkaar in gesprek gaan over het Boekenweekthema 'Tweestrijd' én organiseren we leesclubs met het Boekenweekgeschenk en het Boekenweekessay.

Naar het Boekenweek-kanaal

De gasthoofdredacteuren tijdens Boekenweek 2021

Hanna Bervoets (1984) werd met haar werk verschillende malen genomineerd voor de Gouden Boekenuil, de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. In 2017 won ze de BNG Bank Literatuurprijs voor Ivanov en in datzelfde jaar ontving ze de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre. Naast romans schrijft Bervoets essays en recensies over film, media en technologie voor onder andere de Volkskrant en NRC Handelsblad. Haar roman Welkom in het Rijk der zieken behaalde de longlist van de Bookspot Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. In 2021 verscheen naast het Boekenweekgeschenk ook de verhalenbundel Een modern verlangen.

Je krijgt Wat wij zagen cadeau van de Nederlandse boekhandels bij besteding van minstens €15 aan Nederlandstalige boeken in de Boekenweek.

Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde ‘t Hooge Nest. Daarvan werden er inmiddels meer dan 175.000 exemplaren verkocht, ook werd het boek bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019. Negen landen verwierven de vertaalrechten. De filmrechten zijn verkocht aan Man Up, het productiebedrijf van Carice van Houten en Halina Reijn. Van Iperen heeft een vaste column over macht in Vrij Nederland en schrijft voor diverse media. In 2021 hield ze de 4 mei-voordracht in De Nieuwe Kerk in Amsterdam, 'Stemmen uit het diepe'.

Het Boekenweekessay De genocidefax is tijdens de Boekenweek verkrijgbaar voor €3,75 in de Nederlandse boekhandels.

Zomerlezen

De Boekenweek is door de verplaatsing naar mei en juni dit jaar ook het startschot voor de zomer. Daarom gaan we na afloop van de Boekenweek op Hebban meteen door met Zomerlezen. Dit jaar knippen we de zomerperiode op in vijf themaweken. Daarnaast is er aandacht voor het overkoepelende thema 'Op reis in een boek', waarvoor we wekelijks op basis van een populair vakantieland de beste, mooiste of populairste boekentips op een rijtje zetten.

De Spannende Week

Zomerlezen trapt af met De spannende week op Hebban. Tijdens deze themaweek richten we ons vizier op de misdaadboeken van deze eeuw in Crime of the Century. De spannende week begint op maandag 7 juni a.s.

De Oranje Week

Supporters van Oranje komen aan hun trekken gedurende dé sportzomer van 2021. In de Oranje Week is er uiteraard veel aandacht voor sportboeken, maar ook andere oranje thema's worden niet geschuwd. De Oranje Week start op maandag 21 juni.

De Lekker Lezen Weken

Lekker lezen, dat doe je in de zomer! Laat je inspireren, zak vervolgens lui onderuit op je strandbedje of tuinstoel en laat je meevoeren naar verre of historische bestemmingen. De Lekker Lezen Weken vieren we van 5 t/m 25 juli.

De Regenboog Week

Op Hebban wordt diversiteit gevierd! Tijdens de Regenboog Week is er extra veel aandacht voor boeken van belang voor en door de LGBTQ-community, in samenwerking met de Gaykrant. De Regenboog Week start op maandag 2 augustus.

De Groene Week

Groen natuurlijk! Want wie houdt er nu niet van groen? Van groen(tes) op je bord tot eindeloze wandelingen in de natuur: geniet van vele (lees)tips om je wereld groener te maken. De Groene Week start op maandag 23 augustus.Over de auteur

Hebban Crew

2528 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Boekenweek komt eraan met gasthoofdredacteuren Hanna Bervoets en Roxane van Iperen

 

Gerelateerd

Over

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets (1984) werd met haar werk verschillende malen genomineerd vo...

Roxane van Iperen

Roxane van Iperen

Lezer, schrijver van Schuim der aarde (juli 2016)