Hebban vandaag

Listmania /

De boekverkoper tipt #3: Monique Eskens van De Drvkkery

door Monique Eskens 7 reacties
Op Hebban laten we graag boekverkopers aan het woord, want zij weten als geen ander welke boeken je niet mag missen. Vandaag kijkt Monique Eskens van boekhandel De Drvkkery terug op haar leesjaar en tipt tien boeken voor de kerst die haar het meest zijn bijgebleven: 'Ze zijn in mijn ogen zeer de moeite waard en misschien bij sommigen aan de aandacht ontsnapt.'

Monique Eskens (1963) werkt sinds 1988 in het boekenvak, waarvan de laatste 22 jaar als inkoper bij De Drvkkery in Middelburg. Hobby's: tuinieren, vakantie en natuurlijk lezen. Monique heeft een heel brede smaak met een voorkeur voor thrillers en geschiedenis (fictie en non-fictie). Sinds 2020 maakt ze deel uit van het Hebban Boekverkoperspanel.

De Effingers

Gabriele Tergit

Dit is het boek dat dit jaar het meest indruk op mij maakte vanwege het boeiende verhaal en de prachtige schrijfstijl, niet gespeend van onderkoelde humor. Het decor is Duitsland tussen 1878 en 1948, de hoofdrolspelers leden van 3 Joodse families. Verwikkelingen en personages die je nog lang bij zullen blijven.

Koop lokaal, ook online bij de Drvkkery in Middelburg

De spiegel & het licht

Hilary Mantel

We moesten bijna acht jaar wachten op het slotstuk van de trilogie rond Thomas Cromwell, maar het was het meer dan waard. Na de dood van Anne Boleyn worden de zorgen om de opvolging van Henry VIII groter, en de positie van Cromwell moeilijker. Spanning en intriges, meeslepen beschreven.

Koop lokaal, ook online bij de Drvkkery in Middelburg

De kat en de generaal

Nino Haratischwili

Ruim drie jaar heb ik reikhalzend uitgekeken naar haar tweede boek. Dat het moeilijk zou worden haar voortreffelijke debuut te evenaren was voor mij wel duidelijk, maar ze is er wel in hoge mate in geslaagd. Achtergrond is deze keer Tsjetsjenië en de gevolgen van de ineenstorting van Rusland.

Koop lokaal, ook online bij de Drvkkery in Middelburg

De opgang

Stefan Hertmans

Zijn boeken zijn altijd een genot om te lezen; hij neemt een historische gebeurtenis en weet personen en gebeurtenissen een stem te geven en tot leven te brengen. Aanleiding voor dit boek was de ontdekking dat hij in Gent twintig jaar gewoond heeft in het huis van een Vlaamse SS’er.

Koop lokaal, ook online bij de Drvkkery in Middelburg

Schaduwstad

Elizabeth Day

Na het succes van Het feest heeft de uitgeverij deze vroegere roman ook vertaald. Ook hier draait het weer om de vaak moeizame klassenverschillen in Engeland. De wegen van een selfmade miljonair, een journaliste, een weduwe op leeftijd en een jonge Oegandese vluchtelinge raken met elkaar verweven in Paradise City Londen.

Koop lokaal, ook online bij de Drvkkery in Middelburg

De troonopvolger

Donna Leon

Dit is alweer het 28ste boek rond de sympathieke commissario Brunetti van de Venetiaanse Questura en ik heb ze allemaal gelezen. Welke zaak hij ook voorgeschoteld krijgt, je weet wat je kunt verwachten en ik vind dat heerlijk. De stad is een fijn decor en vaak spelen actuele ontwikkelingen een rol.

Koop lokaal, ook online bij de Drvkkery in Middelburg

Tijd om opnieuw te beginnen

Carmen Korn

Dit is het tweede deel van een trilogie over het leven van vier Duitse vrouwen in de twintigste eeuw. WOII is voorbij en weer moeten de vrouwen (allen geboren rond 1900) met de gevolgen van een oorlog omgaan en hun leven weer vormgeven met op de achtergrond de maatschappelijke ontwikkelingen van de jaren 50 en 60.

Koop lokaal, ook online bij de Drvkkery in Middelburg

Duizend manen

Sebastian Barry

Na Dagen zonder eind uit 2016 gaat Duizend manen verder met het verhaal van zijn eigen verre voorvader Thomas McNulty tijdens de nasleep van de Amerikaanse Burgeroorlog in Tennessee. Een prachtige hoofdrol is weggelegd voor het Indiaanse weesmeisje Winona Cole in het samengeraapte huishouden van John Cole en Thomas.

Koop lokaal, ook online bij de Drvkkery in Middelburg

Boven water

Arnaldur Indridason

Een thriller om je hoofd bij te houden! De gepensioneerde politieman Konrad wordt bij een cold case betrokken en zijn hulp wordt hulp ingeroepen door de bezorgde grootouders van een jong meisje. Er lopen verschillende verhaallijnen schijnbaar zonder samenhang door elkaar, maar alles valt op zijn plaats.

Koop lokaal, ook online bij de Drvkkery in Middelburg

Dondersteen

Johan de Boose

Johan is op een roadtrip door de VS op weg naar het graf van zijn vader in Utah. In Colorado bezoekt hij het graf van zijn vriend en zwager Gary. Een boek vol herinneringen eindigend in een helse, op gegeven moment hallucinante voettocht door de onherbergzaamheid van Utah.

Koop lokaal, ook online bij de Drvkkery in MiddelburgOver de auteur

Monique Eskens

43 volgers
293 boeken
0 favorieten
Boekverkoper


Reacties op: De boekverkoper tipt #3: Monique Eskens van De Drvkkery

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken