Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Dossier /

De boomhut van oneindige verdiepingen

door Hebban Crew 5 reacties
Andy Griffiths en Terry Denton braken wereldwijd door met hun immens populaire 'De waanzinnige boomhut'-reeks. Dit jaar schrijven ze het Kinderboekenweekgeschenk 'Waanzinnige boomhutverhalen', dat tijdens de Kinderboekenweek cadeau wordt gedaan door boekhandels bij aankoop van € 12,50 aan kinderboeken. In dit artikel duiken we dieper in het boomhutavontuur waar de auteurs zo bekend mee zijn geworden.

Waanzinnige boomhutverhalen

Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald door Edward van de Vendel

De waanzinnige boomhut van Andy en Terry blijft maar groeien. Heel wat van hun avonturen waren te WAANZINNIG voor een boek... tot nu!

In welk dier verandert Terry Andy met zijn toverstaf?
Hoe krijg je een stoel uit je neus op Stoel-In-Je-Neusdag?
Wat ruimt de supertopper-zuigeropper allemaal op?

Waar wacht je op? Lees snel dit boek!

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van € 12,50 aan kinderboeken. De Kinderboekenweek is van 5 tot en met 16 oktober.

Naar de Kinderboekenweek

Andy Griffiths en Terry Denton

De Australische Andy Griffiths en Terry Denton werken al jaren samen. Griffiths schreef al meer dan twintig boeken en van een van zijn series werd een animatiereeks gemaakt. Naast het illustreren van andermans werk schreef en illustreerde Denton ook meer dan dertig eigen boeken. Het werk van beide auteurs werd al meermaals bekroond en de 'De waanzinnige boomhut'-reeks is ongekend populair. Zo werden maar liefst drie delen door de Kinderjury bekroond.

Denton en Griffiths hebben elkaar ontmoet dankzij een uitgever, die suggereerde dat de twee zouden moeten samenwerken omdat ze dezelfde soort humor hebben. Dat bleek een gouden greep. 'Zijn illustraties geven me veel ideeën voor nieuwe verhalen en mijn verhalen geven hem veel ideeën voor nieuwe illustraties,' vertelt Griffiths op zijn website. Op een dag vroeg hij Denton een grote boomhut te tekenen met een heleboel leuke, maar ook gevaarlijke verdiepingen. Denton maakte er eentje met 13 verdiepingen en zo werd het idee geboren.

Elk boek in de reeks heeft 13 (nieuwe) verdiepingen, die in 13 hoofdstukken ontdekt worden. En zal dat betekenen dat de serie in totaal uiteindelijk 13 boeken zal hebben? Wie weet! De auteurs leveren elk jaar een nieuw boek in hun 'De waanzinnige boomhut'-reeks af en dat is precies hoe lang Denton en Griffiths erover doen: drie maanden planning, drie maanden schrijven en dan zes maanden herschrijven en polijsten tot het perfecte vervolgdeel.

De waanzinnige boomhut

Andy en Terry wonen in een boomhut, maar niet zo maar eentje. Deze boomhut zit vol knotsgekke en avontuurlijke verdiepingen. Wat denk je bijvoorbeeld van een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium, een arena voor moddergevechten, een antizwaartekrachtkamer, een kamer met babydinosaurussen, een meloenengooi-ruimte, een Opleidingsinstituut voor Ninjaslakken, Andyland, Terrystad, een trap zonder einde, een slaapfeestjeskamer, een tijdverspilverdieping en de beste boekwinkel-in-een-boomhut-in-een-boom-in-een-bos-in-een-boek ter wereld!

En dat is nog maar een kleine greep. Dertien, om precies te zijn.

Ook van Andy en Terry

Griffiths en Denton weten over meer onderwerpen van wanten dan alleen boomhutten. Zo schreven ze ook twee waanzinnige boeken over de billosaurus en andere dino's én over je lichaam. Daarnaast leren ze jou hoe je zelf een waanzinnig boek schrijft in hun handige handboek. Heb je er nog steeds niet genoeg van? Ze schrijven ook samen de 'Ontzettend'-serie waarin ook al drie boeken zijn vertaald.

De Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is dit jaar Gi-ga-groen! Andy Griffiths en Terry Denton maken het Kinderboekenweekgeschenk, Marije Tolman schrijft en illustreert het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Zowel het geschenk als het prentenboek zijn tijdens de Kinderboekenweek bij de boekhandel te krijgen. De Kinderboekenweek 2022 vindt plaats van 5 tot en met 16 oktober.

Naar de KinderboekenweekOver de auteur

Hebban Crew

2386 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De boomhut van oneindige verdiepingen

 

Gerelateerd

Over

Andy Griffiths

Andy Griffiths

Andy Griffiths is een van de populairste kinderboekenauteurs in Australië. Hij ...

Terry Denton

Terry Denton

Terry Denton is een Australisch auteur en illustrator. Hij werkte vaak samen met...