Hebban vandaag

Community /

De checklist van de Hebban Reading Challenge 2022 - dit kun je ermee!

door Hebban Crew 181 reacties
Voor de Hebban Reading Challenge bepaal jij je leesdoel voor 2022 en dat ga je gedurende het jaar proberen te halen. Daarbij maakt het niet uit wát je leest. Wil jij jezelf extra uitdagen of zoek je inspiratie, dan kun je daarnaast de Hebban Reading Challenge checklist af proberen te vinken. 52 categorieën die jou op nieuwe avonturen sturen en 2022 je leukste leesjaar ooit maken. Maar hoe ga je nu om met die checklist? Wat mag wel, wat mag niet? In dit artikel reiken we je een aantal manieren aan waarop je gebruik kunt maken van de inspiratie die de checklist biedt.

Moet dat? Die checklist?

Nee! Heel simpel. Nee! De Hebban Reading Challenge is je leesdoel voor 2022. Dat is het aantal boeken dat je invult om in 2022 te gaan lezen. Niets meer, niets minder. Wil jij graag volledig vrij lezen en heb je geen behoefte aan uitdagingen, inspiratie, keuzestress en al die zaken die een checklist vol categorieën misschien wel voor je opwerpt, dan laat je die checklist gewoon lekker links liggen. Het is een extra element bij de Hebban Reading Challenge, maar geenszins verplicht of nodig om jouw leesjaar een succes te maken en dat mooie leesjaaroverzicht te krijgen aan het einde van het jaar.

Zo veel mogelijk categorieën in één boek

Als lezer kun je er een sport in vinden om zo veel mogelijk categorieën te vinden in het boek dat je leest of net uitlas. Zie je een pixeltje rood op de cover, dan kan het zomaar voor je voldoen aan de categorie 'Lees een boek met een rode cover'. De Hebban Crew bepaalt niet voor je wanneer het ok is om een categorie af te vinken voor een boek. We gaan niet je vinkjes controleren of de voorwaarden bij een categorie bepalen. Jij kunt zelf prima bepalen waar jij blij van wordt als lezer.

Eén boek, eén categorie

Het gemiddelde leesdoel van de Hebban Reading Challenge is 50 boeken. Een boek per week is een prachtig leesdoel en de checklist met 52 categorieën sluit daar mooi bij aan. De lezer die volgens deze werkwijze afvinkt, leest keurig één boek per categorie. Dit is een uitdagend plan, want je hebt dan als doel de hele checklist af te vinken en bij elke categorie een boek te zoeken en lezen. Dit is ook de beste weg naar je leukste én meest inspirerende leesjaar ooit, want je zult bij genres, auteurs en boeksoorten terecht komen die je nooit eerder in handen had. Wie weet wat je zult ontdekken als je deze route kiest!

De checklist als inspiratie

Niet iedereen wil of kan 50 boeken lezen en zo veel categorieën afvinken. En niet iedereen vindt elke categorie op de checklist een leuk plan. Deze lezer kan de checklist gebruiken als inspirerende leidraad. Bekijk de categorieën en kies welke je wilt gaan invullen. De anderen laat je lekker ongevinkt staan in je checklist.

Je leukste leesjaar ooit!

Is een van deze manieren beter dan de andere? Nee, we zijn allemaal andere mensen en lezers en voor iedereen geldt: kies waar jij blij van wordt. De Hebban Reading Challenge is er om je te helpen een leuk leesjaar te hebben. Laat je inspireren, laat je uitdagen en maak er iets moois van! Voor de ervaren en gevorderde veellezer zal er in 2022 regelmatig een extra challenge te beleven zijn.

Leestips bij de checklist

Gedurende het jaar lichten wij wekelijks een categorie uit en bieden we daar leestips bij, waarbij we ook aan jou, de lezerscommunity vragen om je beste en mooiste leestips bij die categorie te delen. Op deze leestips bij een categorie hoef je natuurlijk niet te wachten voor het maken van een keuze en je hoeft zeker niet in die volgorde te lezen. Elke categorie mag je op je eigen manier interpreteren en er zijn geen regels of wetten voor.

De checklist bij de Hebban Reading Challenge 2022

Voor 2022 hebben we opnieuw 52 categorieën bedacht. Je vindt de checklist hieronder, maar ook altijd weer op de centrale Challenge-pagina (klik op 'Challenge' in de roze menubalk bovenin Hebban).

Dit is de checklist 2022!Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De checklist van de Hebban Reading Challenge 2022 - dit kun je ermee!

 


Gesponsorde boeken