Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De Coolsingel bleef weer leeg

In wat ooit verkozen werd tot het beste sportboek, schreef Hugo Borst een jaargang Feyenoord onderweg naar de Coolsingel. Maar omdat er in dat jaar meer verkeerd ging dan zoals we hoopten, bleef de Coolsingel aan het eind van het voetbaljaar leeg. De schaal ging ergens anders heen en eerlijk gezegd weet ik niet eens meer waar dat ding terecht gekomen is. Wat ik wel weet: we stonden niet op de Coolsingel en verschillende collega’s van me hadden weer de grootste pret om mijn niet aflatend vertrouwen in een club die dan toch zeker volgend jaar om de prijzen mee ging doen.

Ook aan het eind van het bijna afgelopen voetbalseizoen is de Coolsingel, sportief gezien, alleen vol geweest tijdens de marathon van Rotterdam. Opnieuw begonnen we vol goede moed aan het seizoen en opnieuw werden er punten verspeeld tegen ploegen waar normaal gesproken met de ogen dicht en één hand op de rug gebonden van gewonnen zou moeten worden. Het bleek al met al een echt Feyenoordfan-jaar te zijn. Zoals al ruim bij iedereen bekend, ben je geen Feyenoordfan voor de lol. Je bent dat omdat er een immer terugkerende hoeveelheid narigheid op je af kan komen en je tegen alle logica in toch blijft hopen en geloven op betere tijden. Feyenoorder zijn betekent gewoon afzien. Wanneer het objectief bekeken wordt zijn de fans misschien nog wel grotere sporters dan de spelers. Die spelers worden nog ruimschoots betaald voor hun inspanningen en zijn dan op verschillende momenten nog in staat teleur te stellen in prestatie. De fans zijn er altijd. Staan altijd achter de club en geven er in veel gevallen nog ondenkbare hoeveelheden geld aan ook.

Dit beeld is wat in het boek van Hugo Borst naar voren blijft komen. Ondanks de hoge verwachtingen bij het legioen, blijft het resultaat teleurstellend. Maar net zo ondanks alles geeft het legioen geen krimp. We blijven terug kijken naar de jaren '70 toen we met hard werken, een keeper die eerst voor die club uit de hoofdstad gespeeld had en een Zweedse spits, de beste van de wereld waren. Nu we het daar toch over hebben; we hebben een keeper die eerst voor die club uit de hoofdstad speelde, we hebben die harde werker terug, nu nog een Zweedse spits en volgend jaar staan we met oliebollen op de schaal op de Coolsingel. Eens moet het er weer van komen!Over de auteur

Ruud Rooimans

26 volgers
355 boeken
8 favoriet


Reacties op: De Coolsingel bleef weer leeg

 

Gerelateerd

Over

Hugo Borst

Hugo Borst

Hugo Borst (1962) is schrijver, columnist, redacteur en voetbalcriticus. Hij sch...

Gesponsorde boeken