Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

De Crime Compagnie bestaat tien jaar en viert dat met een gratis verhalenbundel

door Hebban Crew 17 reacties
Uitgeverij De Crime Compagnie bestaat vandaag tien jaar en dat wordt de hele maand juni gevierd met fikse kortingen en de gratis te downloaden verhalenbundel 'Nr. 10'. Tijd voor Hebban om in gesprek te gaan met uitgever Ilse Karman. Ook kun je het geschenkboek downloaden en organiseren we een winactie.

'Als een kind in een snoepwinkel. Zo voelde ik me toen ik de eerste keer een uitgeverij binnenstapte,' vertelt uitgeverij Ilse Karman. 'Rijen met boekenkasten, vol boeken die ik allemaal wilde lezen. Op dat moment wist ik wat ik wilde worden: uitgever. En later zou ik mijn eigen uitgeverij beginnen en alleen de leukste en mooiste boeken gaan uitgeven.'

De Crime Compagnie geeft niet alleen literaire en psychologische thrillers uit, maar ook spannende romans, feelgoodthrillers en detectives. Inmiddels behoren grote Nederlandstalige thrillernamen als Loes den Hollander, Angelique Haak, Eva Nagelkerke en Ingrid Oonincx tot hun fonds en lopen ze voorop met het aanbieden van ebooks en luisterboeken.

Interview met Ilse Karman

Ilse, vandaag ben je precies tien jaar geleden begonnen met de Crime Compagnie. Met welke verwachting ben je het avontuur aangegaan?

Ik wilde een uitgeverij in de markt zetten met een focus op thrillers voor vrouwen. Met boeken die ik zelf het liefste lees. Het moest een sterk merk worden en natuurlijk moest ik er ook nog mijn brood mee kunnen verdienen.

Is die verwachting uitgekomen?

Meer dan. Inmiddels werken we met zijn vieren, hebben we ons zusje De Verhalenfabriek vorig jaar opgestart en behoren we tot de top 50 uitgeverijen van Nederland.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd in tien jaar zelfstandig uitgeven?

Dat je jezelf niet gek moet maken. Er is overal wel een oplossing op te verzinnen. Of het nu gaat om een verkeerde gespelde naam op de cover, een faillissement van een grote distributeur, corona of een rechtszaak tegen Saskia Noort :-D.

Wat heb je onderschat?

Hoeveel werk je er in steekt als je zelf eigenaar bent. Weekenden, avonden, vakanties. Maar omdat het werk ook zo leuk is, voelt het gelukkig nooit teveel.

Wat vond je het leukst?

Er is niet één ding dat ik het leukst vond. Er zijn zoveel dingen die leuk zijn aan mijn werk of waar je heel blij van kan worden. Een positie in de bestsellerlijst, een mooie boekpresentatie in de boekhandel, het Boekenbal, Frankfurt, een pareltje uit de manuscriptenstapel vissen, een fantastische cover, de vriendschappen met auteurs, mijn studiereis naar Silicon Valley.

Zou je dingen anders doen als je vandaag opnieuw zou beginnen?

Nee, ik denk het niet. Van de dingen die niet goed of minder goed zijn gegaan heb ik uiteindelijk veel geleerd. En als ik zo terugkijk, heb ik zo ontzettend veel plezier gehad in alles wat we hebben gedaan en ben ik heel trots op wat we hebben bereikt.

Ik ken weinig uitgeverijen met zo’n duidelijk profiel. Heb je concessies moeten doen om daaraan vast te houden?

Een sterk merk neerzetten was het doel en ja, daar moet je af en toe concessies voor doen. We hebben boeken afgewezen die heel goed waren maar niet in ons fonds pasten. En soms maak ik een uitzondering. Zoals het laatste boek van Loes den Hollander, Altijd nooit meer. Dat is een boek over rouw en hoe je daarmee omgaat. Dat boek moest uitgegeven worden omdat Loes dit zo prachtig heeft verwoord en daarmee, denk ik, veel mensen kan helpen.

Waar droom je nog van?

Ik zou het heel leuk vinden als een van mijn boeken nog een keer zo succesvol wordt als een 'Harry Potter' of 'De zeven zussen'. Maar het is geen doel op zich. Ik vind namelijk dat ik het leukste werk heb dat er is en ik hoop dat nog heel lang te mogen blijven doen.

Hoe ga je de eerste tien jaar Crime Compagnie vieren?

We gaan vanavond met auteurs en relaties heerlijk eten in een grote tent op een aspergeakker. En verder hebben we natuurlijk het gratis ebook met verhalen van alle Crime Compagnie-auteurs en zijn al onze ebooks in de maand juni voor € 1,99 te verkrijgen. Kun je fijn je ereader voor de vakantie vullen.

Wat kunnen we de komende tijd van de Crime Compagnie verwachten?

We zijn druk bezig geweest met de najaarsaanbieding en die ziet er echt weer te gek uit. Met debutanten als Sophie Wester en Inge van Prooijen. En er komen nieuwe thrillers aan van Marelle Boersma, Linda Jansma en Loes den Hollander.

(6489)
Ik ben er al drie keer in begonnen, maar kom steeds niet verder dan de eerste pagina’s.
(993)
Ik denk dat dit was toen ik in 1997 bij Ambo|Anthos ging werken en het eerste boek van Nicci French las: Het geheugenspel. Ik was meteen verkocht; mijn dochter heet niet voor niets Nikki.
(1933)
De nieuwe Arlidge en ik hoop dat de rest van de lezers de nieuwe Angelique Haak pakt: Het verkeerde meisje. Die is namelijk zo ontzettende goed!

Gratis geschenkbundel

Nr. 10

Diverse auteurs

De Crime Compagnie brengt al jaren misdadig goede thrillers van Nederlandse bodem. Ter ere van ons tienjarig jubileum schreven de auteurs van De Crime Compagnie een kort spannend verhaal.

Winactie

Heb je nog lang niet genoeg van uitgeverij De Crime Compagnie na het downloaden van de gratis verhalenbundel Nr. 10 en de fikse ebook-kortingen die de hele maand juni duren? In samenwerking met de uitgeverij mogen we een boekenpakket weggeven met daarin maar liefst 10 titels van De Crime Compagnie. Kijk snel hoe je mee kunt doen:

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Crime Compagnie bestaat tien jaar en viert dat met een gratis verhalenbundel

 

Gerelateerd