Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

De drie boekentips van 3PAK-auteur Chinouk Thijssen

door Hebban Crew
Niet alleen schreven Chinouk Thijssen, Gershwin Bonevacia en Daan Heerma van Voss elk een bijdrage voor '3PAK 2022', het geschenkboek bij de Boekenweek van Jongeren, ook tipten zij elk drie van hun eigen favoriete boeken. Lees hier welke boeken Young Adult-auteur Chinouk Thijssen koos én waarom.

Chinouk Thijssen schrijft Young Adult-thrillers voor 14+. Truth or Dance stond op de shortlist voor Young Adult-boek van het jaar en Break a Leg werd Beste Young Adult Nederlandstalig. Met Gegijzeld won zij de Prijs van de Jonge Jury 2022.

Foto: © Mark Uyl

Boekentip 1

Chinouk: 'In het duister is een boek waarbij ik continu op het puntje van mijn stoel zat. Er gebeuren zoveel enge dingen in het verhaal. Ik hou daar heel erg van, van die jumpscares. Wel heb ik het boek overdag gelezen, anders had ik denk ik heel wat nachtmerries gehad.'

In het duister

Tamara Arts

Vijf vrienden brengen hun zomervakantie door in de Ardennen, waar een van hen een huis heeft geërfd. Zodra ze daar arriveren, loopt niets zoals gepland.

Een storm dwingt hen om binnen te blijven. Steeds meer onverklaarbare, lugubere gebeurtenissen doen zich voor. Bovendien dreigt hun vriendschap door overspel uiteen te vallen.

Ze voelen zich niet meer veilig, want zijn ze wel de enigen in het huis? Langzaam ontrafelt zich een duister geheim.

Boekentip 2

Chinouk: 'De eliminatie is mijn favoriete YA-thriller van Daniëlle Bakhuis. Het zal je maar gebeuren, dat je de bus uit stapt en midden in een nachtmerrie terechtkomt. Na het lezen hiervan kijk ik voortaan wel anders naar een busreis. Deze thriller is ontzettend spannend en laat je nadenken over de waarde van je eigen leven. Waarom is de een meer waard dan de ander?'

De eliminatie

Danielle Bakhuis

Wanneer de zestienjarige Chleo van Doren wakker wordt in een vochtige garage weet ze meteen dat het mis is. Ze is opgesloten met negen anderen, waaronder een junk, een oude man in een rolstoel en een baby. Elimineer de helft om de anderen te laten leven, luidt de boodschap. Maar hoe overtuig je anderen ervan dat je de moeite waard bent, als je dat zelf eigenlijk niet vindt?

Boekentip 3

Chinouk: 'Bijna echt is natuurlijk geen thriller, maar ik vond het wel heel spannend om te lezen in welke rare situaties de hoofdpersoon nu weer terechtkomt. Het is een boek waarbij ik ook veel heb gelachen. Zeker een aanrader als je van hilarische verhalen houdt.'

Bijna echt

Lisa van Campenhout

Brenda weet hoe het is om onzichtbaar te zijn, geen vrienden te hebben en niet mee te tellen, en ze is het zat. Haar plan: zichzelf opnieuw uitvinden als ze gaat studeren in Amsterdam. Maar als dat plan meteen mislukt na een rampzalige introductieavond, moet ze iets anders verzinnen. Twee dagen later is ze Aurélie uit Parijs: een rijke erfgename met een fantastische kledingsmaak, die in een sjiek hotel woont. Ze heeft vrienden, een indrukwekkend aantal Instagramvolgers en een jaloersmakende agenda … maar ook drie gestolen creditcards, het gevoel dat ze achtervolgd wordt en een aantal dreigende privéberichten in haar Instagram-inbox. Haar web van leugens wordt steeds verstikkender, maar ze kan nu niet meer terug, toch?

3PAK 2022

Daan Heerma van Voss en Chinouk Thijssen schreven beiden een kort verhaal voor 3PAK 2022, het gratis geschenk van de Boekenweek van Jongeren. Dichter Gershwin Bonevacia maakte een gedichtencyclus. Het is de eerste keer dat er een dichter meewerkt aan 3PAK. Het geschenkboek is tijdens de Boekenweek van Jongeren, van 16 tot en met 25 september, door jongeren gratis af te halen op school of in de boekhandel en bibliotheek.

Meer Boekenweek van JongerenOver de auteur

Hebban Crew

2489 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De drie boekentips van 3PAK-auteur Chinouk Thijssen

 

Gerelateerd

Over

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen vertelt al haar hele leven verhalen, maar pas toen ze begin twi...