Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

'De duik' van Sjoerd Kuyper opnieuw bekroond

'De duik' van Sjoerd Kuyper en Sanne te Loo is bekroond met de Jenny Smelik-IBBY-prijs 2016. Eerder werd het boek bekroond met een Vlag en Wimpel (2015).

Opnieuw is het boek De duik van Sjoerd Kuyper en illustrator Sanne te Loo in de prijzen gevallen. Dit keer kan Kuyper de Jenny Smelik-IBBY-prijs op de lijst bijschrijven. Deze prijs is bestemd voor het beste jeugdliteraire werk waarin de cultuur van etnische minderheden aan de orde komt, op zo'n manier dat mensen een beter begrip krijgen voor ‘minderheidsgroepen’ in de breedste zin van het woord.

De duik
is een avonturenboek, een verhaal over geschiedenis, een romance. In Willemstad in Curaçao is een brug: de Pontjesbrug. Het is een oude brug en hij herbergt een geheim: wie onder de brug door zwemt belandt in het verleden. Roly is de zoon van een Nederlandse moeder en Curaçaose vader. Hij leert van zijn vader over het geheim van de Pontjesbrug, maar mag er niemand iets over vertellen - zelfs zijn grote liefde Mila niet. Met zijn vader maakt Roly verschillende reizen naar het verleden. Maar op een avond gaat Roly's vader alleen, en komt niet meer terug. De moeder van Roly is woedend. Ze denkt dat haar man haar heeft verlaten en ze reist met Roly terug naar Nederland. Maar wie moet Roly's vader nu redden? Wie haalt hem uit het verleden? Roly ziet maar één uitweg. Hij deelt met Mila het grote geheim.

Eerder was Sjoerd Kuyper met De duik ook genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2015. Bette Westera en Sylvia Weve wonnen uiteindelijk samen de Woutertje Pieterse Prijs 2015 met Doodgewoon.

De Jenny Smelik-IBBY prijs is genoemd naar en ingesteld ter herinnering aan de in 1980 overleden kinderboekenschrijfster Jenny Smelik-Kiggen, en wordt sinds 1982 tweejaarlijks door IBBY-Nederland (International Board on Books for Young People) uitgereikt.

Bron: persberichtOver de auteur

Victoria Farkas

126 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: 'De duik' van Sjoerd Kuyper opnieuw bekroond

 

Gerelateerd

Over

Sjoerd Kuyper

Sjoerd Kuyper

Sjoerd Kuyper is een Nederlands auteur. Op zijn 22ste stopte hij met zijn studie...

Sanne te Loo

Sanne te Loo

Sanne te Loo (1972) studeerde aan de academie voor Beeldende Kunst in Breda en d...

Gesponsorde boeken