Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

7 keer de duistere kant van de mens

door Soraya Vink (crew) 3 reacties
Soms zou je weleens in iemand anders hoofd willen kijken. Onschuldig en sympathiek aan de buitenkant, maar ondertussen laten ze een bloederig spoor achter. Hebban selecteerde zeven boeken over de duistere kant van de mens.

1. Goed of slecht van Ali Land

De vijftienjarige Milly is zwaar getraumatiseerd opgenomen in een pleeggezin. Een nieuwe identiteit moet alle sporen naar haar verleden wissen, want de moeder van Milly is een seriemoordenaar en wacht in de gevangenis op haar rechtszaak. Milly worstelt met een groot schuldgevoel: door haar hulp heeft de politie haar moeder kunnen aanhouden. Van haar pleeggezin krijgt ze weinig steun. Integendeel, Phoebe, de oudste dochter, haat Milly vanaf het eerste moment dat ze haar zag intens en probeert op alle mogelijke manieren Milly’s leven zo ellendig mogelijk te maken. En daarmee maakt ze iets los bij Milly, een kant van zichzelf die ze liever niet wil kennen; ze is tenslotte de dochter van haar moeder, de seriemoordenaar.

2. De wraak van meneer Heming van Phil Hogan

Waarschijnlijk herinnert u zich meneer Heming niet meer. Hij was de makelaar die u rondleidde in uw nieuwe woning, een gunstige prijs voor u bedong en belde met het goede nieuws dat de koop rond was. Minder goed nieuws is dat hij de sleutel van uw huis nog steeds in zijn bezit heeft. 

Waarom hij van alle huizen die hij heeft verkocht uitgerekend uw sleutel heeft gehouden? Simpel. Hij heeft de sleutels van álle huizen bewaard. William Heming voelt zich zeer verantwoordelijk voor zijn kleine stadje. Hij kent elke straat, houdt van elke stoeptegel en is vastbesloten elke verandering koste wat kost tegen te houden. Daar zou hij zonder aarzelen een leven voor geven. Dat van u, welteverstaan.

3. Domina van L.S. Hilton

De femme fatale uit de internationale thrillercanon is terug! Met Domina keert het seriepersonage Judith Rasleigh van L.S. Hilton met verve terug.

Judith Rasleigh is met succes gepromoveerd van veilinghuisassistent tot internationale kunsthandelaar. Ze mag daarbij een bloederig spoor hebben achtergelaten, haar nieuwe leven als chique galeriehouder in Venetië is alles waar ze van droomde. Maar terwijl ze zich een weg onderhandelt door de Italiaanse kunstscene lijkt haar verleden haar in te halen. Na een onschuldige opmerking op een feestje beseft Judith dat iemand haar op het spoor is...

4. Dexters Duistere Dromen van Jeff Lindsay

Dexter Morgan is inmiddels uitgegroeid tot een onvergetelijk seriepersonage door de gelijknamige televisieserie. Naast zijn werk op het forensisch laboratorium van de politie van Miami heeft Dexter een duistere kant. Hij heeft een onverzadigbare honger naar geweld en een groot verlangen om mensen te vermoorden van wie hij vindt dat zij de dood verdienen. 

Wanneer een aantal prostituees slachtoffer is geworden van een seriemoordenaar, wordt Dexter bij het onderzoek betrokken. Hij raakt eerst gefascineerd door de briljante en sadistische methode van de nieuwe seriemoordenaar. Later voelt hij zich bedreigd en zelfs uitgedaagd door de moordenaar, wanneer deze Dexters moordmethodes blijkt toe te passen en te kopiëren. Een confrontatie kan niet uitblijven.

5. De laatste vier dagen van Paddy Buckley van Jeremy Massey

Weduwnaar Paddy Buckley werkt al jaren voor Gallagher's, een gerenommeerde uitvaartonderneming in Dublin. Na een gedenkwaardige amoureuze ontmoeting met een cliënte rijdt hij 's nachts met zijn auto een overstekende voetganger aan. Als hij bij de man neerknielt om hem bij te staan, herkent hij hem. Het slachtoffer is Donal Cullen, de broer van de beruchtste maffiabaas van Dublin. Donal is dood. 

De volgende ochtend belt de familie van Donal de uitvaartonderneming met het verzoek diens begrafenis te regelen. Tot zijn ontzetting krijgt Paddy de opdracht langs te gaan bij de maffiabaas Vincent Cullen en zijn bende. Vincent is niet alleen intens bedroefd, maar ook witheet van woede: als hij degene vindt die zijn broer heeft aangereden, zo verzekert hij Paddy, heeft diens laatste uur geslagen.

6. De fluisteraar van Karin Fossum

Het veertiende deel in de Konrad Senjer reeks van Karin Fossum vertelt het ijzingwekkend verhaal van een vrouw die iets gruwelijks op haar geweten heeft. Ragna Riegel werkt bij een goedkoop warenhuis en woont alleen in haar ouderlijk huis. Haar ouders zijn dood en haar zoon is verhuisd naar Berlijn. Los van de verplichte kerst- en verjaardagskaart hebben ze geen contact. Ragna leeft een teruggetrokken bestaan, dat gekenmerkt wordt door eentonigheid, eenzaamheid en angst. Ze houdt van routine en er is orde in haar leven. Totdat Ragna op een dag in haar brievenbus een anonieme dreigbrief aantreft. Ze raakt in de greep van een wurgende angst, die steeds groter wordt en haar nog dieper in een isolement drijft.

In de verhoorkamer op het politiebureau ondervraagt inspecteur Konrad Sejer een verdachte van een gruwelijke misdaad. Die verdachte is Ragna Riegel. Waarom heeft deze vrouw van middelbare leeftijd, die overkomt als een grijze muis, gedaan wat ze heeft gedaan?

7. Een zomer zonder slaap van Bram Dehouck

In 2012 won Bram Dehouck de Gouden Strop met het relaas over het ogenschijnlijk pittoreske Blaashoek. Of gaat er meer schuil achter de saamhorige gemeenschap? Waaien doet het er wel, en daarom worden er grote windmolens geplaatst. De energieopwekkers worden verwelkomd met een groot feest, en aanvankelijk lijken ze ook alleen maar voordelen op te leveren. Tot slager Herman Bracke de slaap niet meer kan vatten door een geluid, een irritante brom die alleen hij hoort en die afkomstig is van de molens. Zijn slapeloosheid verergert en veroorzaakt een serie gebeurtenissen die bijna alle bewoners van Blaashoek kapotmaken. Achter het leven van alledag blijken heftige emoties schuil te gaan. 


Giveaway!

Getriggerd door deze listmania om je te verdiepen in deze duistere personages? Op Hebban maak je nu kans op een exemplaar van de debuutthriller Goed of slecht van Ali Land. Bekijk het kader rechts naast deze listmania voor meer informatie en doe mee!Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: 7 keer de duistere kant van de mens

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken