Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Goeken Prijs schrijfwedstrijd voor spannende verhalen!

door Hebban Crew 10 reacties
Je kunt alleen vandaag nog inzenden voor de allereerste Goeken Prijs, de Hebban schrijfwedstrijd voor spannende verhalen! We zoeken spannende verhalen tot 7.500 woorden. Inzenden van maximaal twee verhalen per persoon kan tot en met 5 maart 2023 om middernacht. De hoofdprijs is 1.000 euro, de winnaar maakt kans op een boekcontract bij A.W. Bruna, en de top vijf wordt gepubliceerd in een speciaal Hebban ebook.

Voor de derde keer wordt er op Lezerscommunity Hebban een schrijfwedstrijd voor spannende verhalen georganiseerd. De vorige twee edities heetten de Zilveren Strop, maar met ingang van 2023 hebben we een nieuwe naam: de Goeken Prijs, genoemd naar thrillerauteur Paul Goeken, die ook schreef onder het pseudoniem Suzanne Vermeer. Lees meer over hem en de Prijs in het artikel waar de de naamswijziging introduceerden.

'Lees! Als je niet leest, kun je niet schrijven. Sommige schrijvers lezen weinig omdat ze het liefst al hun beschikbare tijd willen besteden aan het schrijven of omdat ze bang zijn beïnvloed te raken. Maar als je een goede schrijver wilt worden kún je je tijd niet beter besteden dan aan het lezen van bestaand werk van anderen.' – Tip van de jury

De hoofdprijs van de Goeken Prijs is ten opzichte van de Zilveren Strop verdubbeld: maar liefst 1.000 euro! De runners-up (plaats 2 tot en met 5) ontvangen een publicatievergoeding van 50 euro. De vijf topverhalen worden in een ebook op Hebban gepubliceerd.

Steven Maat, uitgever van Paul Goeken en Suzanne Vermeer, neemt zelf plaats in de jury en hij stelt een extra prijs ter beschikking: de winnaar maakt kans op een boekencontract bij uitgeverij A.W. Bruna.

De winnende verhalen en de vier runners-up van de vorige twee edities zijn gepubliceerd in Hebban ebundels. Als je een indruk wilt krijgen van verhalen die in het verleden succesvol waren bij de schrijfwedstrijd voor spannende verhalen, download dan de bundels van 2021 en 2022.

Stuur jouw spannende verhaal in!

De Goeken Prijs is een gejureerde schrijfwedstrijd met feedback voor de deelnemers en geldprijzen. Bovendien worden de vijf beste verhalen in een Hebban ebook gepubliceerd. Het inschrijfgeld bedraagt tien euro.

De voorselectie gebeurt door enthousiaste lezers van de spannende genres (Wil je meedoen? Scroll naar beneden!). De vakjury wordt binnenkort bekendgemaakt.

Voordat je je verhaal via het onderstaande formulier indient, lees je de complete voorwaarden voor deelname. We lichten een paar bijzondere bepalingen nader toe:

  • Nieuw verhaal. Stuur alleen verhalen in die speciaal voor deze wedstrijd zijn geschreven. Dus niet een aangepaste versie van een verhaal dat eerder voor een andere schrijfwedstrijd is ingezonden en geen verhaal dat eerder ergens gepubliceerd is (online of in print). Onze voorselecteurs en juryleden lezen veel en breed (en jureren ook bij andere schrijfwedstrijden). De kans dat een eerder gepubliceerd of ingediend verhaal als zodanig herkend wordt, is dan ook groot. Wordt een oud verhaal ontdekt, dan volgt doorgaans diskwalificatie.
  • 7.500 woorden. De woordlimiet is een maximum, geen streefgetal. Kortere verhalen maken zeker ook kans, als ze maar goed geschreven zijn;
  • Anonimiseer je verhaal. De jury moet zonder enig aanziens des persoons de verhalen kunnen beoordelen. Daarom mag nergens in het document je echte naam of andere gegevens die naar de auteur(s) verwijzen staan. De titel van je verhaal zet je wel bovenaan je verhaal. Anonimiseer ook de eigenschappen van je verhaal, dit kun je regelen door in een verkenner (dus niet het tekstverwerkingsprogramma zelf) met de rechtermuisknop op je document te klikken en het menu 'Eigenschappen' aan te klikken. Vervolgens open je het tabblaadje 'Details' en onderaan staat de link 'Eigenschappen en persoonlijke gegevens verwijderen'. Selecteer alle eigenschappen en druk op OK, dan heb je een anoniem document dat je in kunt sturen;
  • Meerdere auteurs. Als twee of meer auteurs samen een verhaal indienen, geldt dat als een inzending voor hen allemaal. Zij kunnen dan elk los of samen met anderen nog een tweede verhaal insturen;
  • Publicatie: Het Hebban e-book met de top 5 verhalen wordt tijdens of snel na de bekendmaking van de uitslag gepubliceerd. Deze gratis e-books wordt door veel Hebban-leden gedownload (dus veel lezers!);
  • Publicatievergoeding: De winnaar én de vier runners-up ontvangen een publicatievergoeding van 50 euro voor hun verhaal in het Hebban e-book. Bij de winnaar maakt de publicatievergoeding deel uit van de hoofdprijs van 1.000 euro;
  • Toegelaten genres: spannende verhalen is natuurlijk heel breed, daarom is er een artikel gepubliceerd met voorbeelden van subgenres: Hebban biedt inspiratie!

Als je verhaal helemaal voldoet aan alle voorwaarden (dus lees ze allemaal!), ga dan via onderstaande button naar het inzendformulier en dien je verhaal in. Je hebt tot en met 5 maart de tijd om in te zenden. Als je met twee verhalen wilt meedingen, vul dan twee keer het formulier in. Je krijgt een ontvangstbevestiging met informatie over het betalen van de 10 euro deelnamegeld. Van de betaling krijg je niet apart nog een ontvangstbevestiging. Zonder betaling doet je verhaal niet mee.

Als er vragen of opmerkingen zijn: mail naar schrijfwedstrijden@hebban.nl. We zijn benieuwd naar jullie verhalen, heel veel succes en plezier!

Lees de voorwaarden De inzending is inmiddels gesloten.

Voorselecteur worden?

De jurering gaat ook deze editie weer volgens de methode die op Hebban standaard gebruikt wordt voor schrijfwedstrijden en verschillende boekenprijzen. De voorselectie bestaat uit een grote groep lezers met ruime ervaring in het spannende genre, die elk een aantal verhalen leest en beoordeelt. Wil je ook voorselecteur worden? Geef je dan op via het inschrijfformulier hieronder. Er is al een mooie ploeg voorselecteurs, maar er is ruimte voor nog meer gemotiveerde lezers! De voorselectie zal plaatsvinden in maart en begin april (ongeveer vijf weken tijd).

De hoogst gewaardeerde verhalen gaan door naar de vakjury, die de winnaar en vier runners-up selecteert.

Je kon je aanmelden tot 1 maart 2023.
Over de auteur

Hebban Crew

2550 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Goeken Prijs schrijfwedstrijd voor spannende verhalen!