Hebban vandaag

Community /

Vandaag is het Hebban Uitleesdag!

door Hebban Crew 296 reacties
Vandaag vieren we de allereerste Hebban Uitleesdag! Welk boek staat op jouw lijstje om dit weekend écht uit te lezen? Deel jouw plannen onder dit artikel, waarin de redacteuren van Hebban je vertellen welke titel zij op zondag op hun 'gelezen'-plank hopen te zetten.

Martijn: Nog voor de decenniumwissel ben ik begonnen in Dead Astronauts van Jeff VanderMeer. Geweldig geschreven boek, een waardige opvolger van Borne en The Strange Bird, die in dezelfde, desolate toekomstwereld spelen. VanderMeer is erg de experimentele kant op gegaan (met onder andere een intelligent mos en een gigantisch waterwezen als hoofdpersonen), dus concentratie is geboden. Daarom kon het gebeuren dat op tweederde van Dead Astro’s (zoals VanderMeer het boek zelf vaak noemt) andere boeken voor wisten te dringen. Maar aanstaande zondag komt hij weer aan de beurt en ga ik ‘m uitlezen! 

AnoukIk heb ontzettend zin in de eerste Hebban Uitleesdag. Nu zorg ik er altijd wel voor dat ik minstens één weekenddag heb om rustig te kunnen lezen en relaxen, maar het idee om het door heel Nederland en België te doen is echt super. Normaal zou ik nooit met 100% zekerheid kunnen zeggen wat ik ga lezen, ik ben een echte chaoot. Ik hou me nooit aan mijn eigen plannen en waar ik vandaag zin in heb, kan morgen zomaar anders zijn. Maar ik ben ook een onvervalste deadline-pusher. Gezien ik alleen dit weekend nog maar heb voor we aan het Crew-artikel beginnen over Lucinda Rileys De zeven zussen, gaat dat hem worden.

AimeeIk ga dit weekend hopelijk De kat en de generaal uitlezen. Het is wel weer tijd voor een leesweekend, dus dat moet lukken. Het achtste leven (voor Brilka) is een van de mooiste boeken die ik ooit las, en ook van Nino Haratischwili’s tweede boek geniet ik enorm, maar het is geen luchtige weglezer. Dat is verder niet erg, je moet er alleen even de tijd voor nemen. Daar is zo’n uitleesdag dan weer perfect voor! 

DebbieOp de allereerste Hebban Uitleesdag ga ik mezelf de rust gunnen om Pan’s Labyrinth van Guillermo del Toro en Cornelia Funke uit te lezen. Het is een fantastisch vormgegeven boek, gebaseerd op de gelijknamige briljante en indrukwekkende film van Del Toro. Een ‘verboeking’ vind ik meestal niet zo interessant, maar Funke is een heel goede auteur, dus dat vertrouwde ik wel. En het resultaat is inderdaad geweldig. Prachtige taal in sfeervolle, sprookjesachtige en dreigende taferelen. Het is geen boek dat je snel kunt lezen, in de bus of even voor het slapen gaan. Je moet hier echt mee onthaasten en jezelf dwingen langzaam door die pagina’s te gaan en alle woorden te proeven. Daar is de Uitleesdag ideaal voor. Er is een Nederlandse vertaling en die is net zo mooi uitgegeven.

Lindy: Het is maar goed dat de Hebban Uitleesdag is ingesteld, want mijn gekke recente gewoonte om meerdere boeken tegelijk te lezen (dit heb ik nooit eerder gedaan) betekent ook dat het vrij lang duurt voor er weer een boek op de Gelezen-plank gezet kan worden. De keuze is reuze, maar ik ga toch voor Hannelore van Frank Krake. Een bijzonder verhaal dat me meteen greep, maar waarvan ik blijkbaar ook even wat afstand moest nemen omdat het zo aangrijpend is. Maar dit weekend ga ik ervoor: dit boek gaat gelezen terug in de kast! Dat er vele anderen op hetzelfde moment meelezen motiveert enorm.

Sander: De eerste Hebban Uitleesdag staat voor de deur. Een dag die te kort zal zijn om een boek uit te lezen, want als ik ga doen wat ik beloofd heb te doen dan begin ik dit weekend aan De zeven zussen voor de Crew Challenge. Maar Bruce Lee ligt me ook al een paar weken dreigend aan te kijken. Ik wil De offers van Jeroen Windmeijer nog lezen (dat wil ik al sinds ik bij een lezing van hem was) en ik ben nog geen meter opgeschoten met het boek waarmee ik het jaar begon: Ooit aten we dieren. Ik denk dat ik toch stiekem inzet op de held uit mijn jeugd. Dat vergeven ze me vast op de redactie…  

Win een boek van je Hebban Verlanglijstje

Lees jij komend weekend een boek uit? Dan mag er natuurlijk weer nieuw leesvoer op je verlanglijst. Check Hebbans homepage a.s. zondag voor het Hebban Uitleesdag winactieformulier. Alleen die dag kun je jouw uitgelezen boek(en) daar invullen. Heb jij een (openbaar!) Hebban Verlanglijstje? Dan geven we jou wellicht een boek daarvan cadeau!

Lees hier alles over het Hebban verlanglijstje. 
Tip: zet je verlanglijstje op 'voor iedereen zichtbaar', anders kunnen we hem niet bekijken.

Maak je verlanglijstje

Welk boek lees jij zondag uit?Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Vandaag is het Hebban Uitleesdag!

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken