Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

De eerste Zilveren Strop schrijfwedstrijd scoort met 162 inzendingen

door Hebban Crew 18 reacties
De Zilveren Strop schrijfwedstrijd is een samenwerking tussen Stichting Gouden Strop en lezerscommunity Hebban.nl. De inzendtermijn is op 28 februari gesloten en de lezersjury kan aan de slag met een groot aantal verhalen, 162 om precies te zijn. In juni volgt de uitslag, die tegelijkertijd met de Gouden Strop, de Schaduwprijs en de Hebban Thrillerprijs uitgereikt gaat worden.

De Zilveren Strop wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en dat is eigenlijk best wel eigenaardig. Waar er voor andere genres al vele jaren schrijfwedstrijden bestaan (zoals voor fantasy en SF de Harland Awards), was er nog geen voor het meestgelezen genre van Nederland: het spannende verhaal. Stichting Gouden Strop en Hebban besloten de handen ineen te slaan om dat te veranderen en zo werd de Zilveren Strop in het leven geroepen.

162 inzendingen

Voor een eerste editie is 162 inzendingen zeer respectabel, zeker omdat het ook nog een betaalde schrijfwedstrijd is. Er is natuurlijk ook wel echt wat te winnen. Behalve de hoofdprijs (500 euro en publicatie op Hebban) en de prijzen voor vier runners-up (50 euro publicatievergoeding) is er natuurlijk vooral de eeuwige roem. En die is met zoveel inzendingen ook verdiend. Helemaal mooi is het dat de winnaar zich mag scharen tussen de winnaars van de Gouden Strop, de Schaduwprijs en de Hebban Thrillerprijs.

De voorselectie gaat aan de slag

Nu de deadline is verstreken, is het de beurt aan de ruim zestig leden van de lezersjury om de inzendingen te gaan lezen, beoordelen en van commentaar te voorzien. Met dat laatste zorgen we ervoor dat alle deelnemers na afloop van de wedstrijd een juryrapport met feedback op hun verhalen kunnen ontvangen.

Finalejury

De beste verhalen worden beoordeeld door de finalejury, die een top vijf en de winnaar selecteert. De vijf beste verhalen worden gebundeld in een e-book dat gepubliceerd wordt ter gelegenheid van de uitreiking van de thrillerprijzen in juni. Lees meer over de gang van zaken op de voorwaardenpagina.

Paar maanden geduld

Het grote wachten voor de schrijvers kan dus beginnen. We wensen alle deelnemers veel succes! En aan alle lezers: noteer vast dat je een spannende e-bundel met vijf topverhalen kunt downloaden in juni!Over de auteur

Hebban Crew

2538 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De eerste Zilveren Strop schrijfwedstrijd scoort met 162 inzendingen

 

Gerelateerd