Hebban vandaag

Leesclubs /

'De erfenis' in de Hebban Thriller Leesclub

Vanaf vandaag is inschrijven mogelijk voor deelname aan de Hebban Thriller leesclub 152. Het boek dat de redactie heeft geselecteerd is: 'De erfenis' van Elisabeth Mollema.

Over De erfenis:
Emma heeft een afspraak bij de notaris om de erfenis van haar moeder te bespreken. Emma zet de kwekerij van haar ouders voort. In het kantoor van de notaris krijgt ze te horen dat ze nog een halfzus heeft, Lucy. De schok is nog groter als blijkt dat de erfenis in geval van faillissement van de kwekerij aan haar halfzus zal toevallen. En de kwekerij heeft het al moeilijk. Hoewel Emma het bestaan van haar halfzus liever zou ontkennen, ontmoet ze haar. Is deze Lucy oprecht blij in Emma nu de zus te hebben gevonden die ze altijd had willen hebben? Wat moet Emma van Oscar denken, de kersverse vriend van Lucy? En waarom heeft haar moeder het bestaan van haar halfzus altijd verzwegen? Emma is een knokker en is vastbesloten het bedrijf niet ten onder te laten gaan. Probeert haar kersverse halfzus haar te breken? Of komt de dreiging uit een andere hoek? Emma moet vechten voor het voortbestaan van de kwekerij en voor haar eigen toekomst.

Over Elisabeth Mollema:
Elisabeth Mollema (Amsterdam, 1949) is een Nederlandse auteur. Na haar studie sociologie werkte ze als freelance journalist. Ze schreef artikelen voor verschillende kranten en bladen en ook non-fictieboeken, waaronder een over tweelingen. Mollema begon daarna met het schrijven van kinderboeken, omdat haar eigen zoons weinig lazen.
Haar eerste kinderboek heette De schat in de verboden duinen (1988). Na ruim zeventig kinderboeken, waarvan een aantal voor dyslectische kinderen, werd het tijd voor iets anders: de misdaadliteratuur. In 2007 publiceerde ze haar eerste thriller, Prooi. Een jaar later volgde Vergelding. Inmiddels schreef Mollema haar zesde thriller: De erfenis (2015). De Detective- en Thrillergids van Vrij Nederland noemde haar een thrillerauteur om rekening mee te houden.

Uitgeverij Q stelt 15 leesexemplaren beschikbaar.

Elisabeth Mollema zal in deze leesclub lezersvragen beantwoorden.

Deelnemen is voor ieder geregistreerd Hebbanlid mogelijk, je kunt je ook inschrijven als je kans wilt maken op een gratis exemplaar van een discussieboek. Wat moet je doen?

1. Vul alle velden van het digitale inschrijfformulier volledig in.
2. Vul in het opmerkingenveld:
a. je leeftijd in
b. waarom je deel wilt nemen aan deze leesclub en
c. is je accountnaam op Hebban anders dan je echte naam, vermeld dan je accountnaam.
3. Niet volledig ingevulde inschrijfformulieren worden niet in behandeling genomen.

Let op!!:

  • De inschrijving sluit op zondag 18 oktober 2015 om 24:00 uur. Daarna wordt bekend gemaakt wie een leesexemplaar heeft gewonnen en start de discussieronde Vóór het lezen, ‘s maandags nadat de eerste boeken zijn bezorgd.
  • Van deelnemers die in aanmerking komen van een leesexemplaar, wordt verwacht dat ze aan alle onderdelen van de leesclub actief deelnemen en op de site Hebban.nl bij het discussieboek een lezersrecensie plaatsen.
Over de auteur

Cees van Rhienen

317 volgers
839 boeken
0 favorieten


Reacties op: 'De erfenis' in de Hebban Thriller Leesclub

 

Gerelateerd

Over

Elisabeth Mollema

Elisabeth Mollema

Elisabeth Mollema (Amsterdam, 1949) is een Nederlandse auteur. Na haar studie so...

Hebban Spots

Hebban Thriller Leesclub

680 volgers

De Hebban Leesclubs gaan verhuizen. Na de afronding van de laatste leesclub op deze pagina, vind je de leesclubs onder het menu-item 'Leesclubs' in het hoofdmenu. Klik op onderstaande link om alle...

Gesponsorde boeken