Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

De favoriete thrillers van Boris Dittrich

Thrillerschrijvers lezen zelf ook spannende boeken. Speciaal voor de Thriller Tiendaagse vroeg de Hebban redactie enkele thrillerschrijvers uit Nederland en België naar de boeken die zij graag lezen. Vandaag Boris Dittrich met leestips die ongelofelijk spannend en intrigerend zijn.

De vrouw in het raam - A.J. Finn

"Anna Fox woont alleen, ze verlaat haar huis in New York bijna nooit. Ze drinkt de hele dag door, kijkt oude films en bespioneert haar buren. In het huis tegenover Anna woont sinds kort een gezin: vader, moeder en tienerzoon. Alles lijkt bij hen perfect, maar op een nacht ziet Anna uit haar raam iets wat ze beter niet had kunnen zien."


Finn vertelt het verhaal door de ogen van een dronken vrouw met pleinvrees die aan huis gebonden is. Ze bespiedt haar buren en denkt een moord te zien. Langzaam wordt afgepeld wat er is gebeurd. Aangrijpend, verrassend en met een zinderende finale.

Het gouden ei - Tim Krabbé

"Rex stond weer op en liep naar de auto. Hij pakte het polaroidtoestel uit Saskia's mand en maakte een foto van het benzinestation. Een grapje voor zo meteen, maar hij zag ook de blikken al voor zich die kennissen, Saskia en hijzelf elkaar nog jaren later zouden toewerpen als ze het onderschrift in het album zagen: TOTAL-tankstation met daarin Saskia, enkele minuten voordat zij voor het eerst op de Autoroute zal chaufferen. De foto aan een punt houdend keek hij hoe het TOTAL-station en de geparkeerde auto's, haast of ze even leefden, uit de chemicaliën opdoemden."


Klassieke Nederlandse thriller. De nachtmerrie dat je geliefde van het ene op het andere moment verdwijnt, wordt ingehaald door de volgende nachtmerrie, wanneer de hoofdpersoon na jaren de ontvoerder op het spoor komt. Verhaal met internationale allure dat veel andere schrijvers heeft geinspireerd.

De dag van de jakhals - Frederick Forsyth

"De meedogenloze Engelse huurmoordenaar, de Jakhals, wordt door de OAS benaderd om de Franse generaal De Gaulle uit de weg te ruimen. Hij bereidt de aanslag voor tot in de kleinste details en laat werkelijk niets aan het toeval over. De Gaulles laatste uren lijken geteld."


Nagelbijtend spannend hoe een huurmoordenaar die telkens van identiteit en gedaante verandert steeds dichter bij zijn doelwit komt: de Franse president de Gaulle. Het is een kat en muisspel met de Franse politiecommissaris die ook nog te maken heeft met een verrader in de Franse regering, waardoor de jakhals steeds weet te ontkomen.

De officier, München 1938, of eigenlijk alle thrillers van Robert Harris

"Op een ijskoude dag in januari 1895 wordt de joods-Franse officier Alfred Dreyfus voor het oog van een woedende menigte van zijn zwaard en rang ontdaan en veroordeeld tot levenslange opsluiting op Duivelseiland. Dreyfus is schuldig bevonden aan spionage voor de Duitse aartsvijand. Een van de toeschouwers is Georges Picquart, officier van de Franse inlichtingendienst. De slimme en vindingrijke Picquart krijgt de opdracht om een geheim onderzoek te leiden naar de zaak-Dreyfus. Enkele maanden later ontdekt hij dat de werkelijke spion nog altijd in het Franse leger actief is en hij zet een listige operatie op touw om hem in de val te lokken."
- De Officier


Harris neemt altijd een relevante historische gebeurtenis en weet er een spannend verhaal van te maken, zonder de geschiedenis geweld aan te doen. In De officier legt hij met de Dreyfuss-affaire het anti-semitisme in Frankrijk bloot en in München 1938 werpt hij een nieuw licht op de Britse premier Neville Chamberlain die probeerde de Tweede Wereldoorlog te voorkomen door met Hitler vredesafspraken te maken. We kennen de afloop. Spannend en belangwekkend.

De schreeuw van het lam - Thomas Harris

"Met de hulp van dr. Hannibal Lecter, een briljante psychiater én weerzinwekkende moordenaar, opent FBI-agente Clarice Starling de jacht op de seriemoordenaar Buffalo Bill. De cryptische aanwijzingen van Lecter , zowel over Buffalo Bil als over haarzelf - leiden Clarice in een speurtocht die iedere lezer zal ervaren als angstaanjagend en absoluut fascinerend."


Ik moet bekennen dat ik eerst de film had gezien die voor mij het prototype is van een bloedstollende goedgemaakte thriller. Daarna bleek het boek nog beter te zijn! Het verhaal over een seriemoordenaar, onschuldige slachtoffers en een FBI-agente die de zaak moet oplossen met behulp van een doodenge, gevangen psychiater. Fenomenaal open einde.Over de auteur

Hebban Crew

2542 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De favoriete thrillers van Boris Dittrich

 

Gerelateerd

Over

Boris Dittrich

Boris Dittrich

Boris Dittrich (1955) is een Nederlandse mensenrechtenactivist, ex-politicu...