Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

De favoriete thrillers van Hilde Vandermeeren

door Hebban Crew 13 reacties
Thrillerschrijvers lezen zelf ook graag spannende boeken. Speciaal voor de Thriller Tiendaagse vroeg de Hebban redactie enkele thrillerschrijvers uit Nederland en België naar de boeken die zij graag lezen. Vandaag Hilde Vandermeeren met leestips die een onvergetelijke ervaring hebben gegeven.

Alle verhalen - Roald Dahl

"Alle verhalen – inmiddels een klassieker – bevat niet alleen beroemde Dahl-bundels als Op weg naar de hemel en M'n liefje, m'n duifje, maar ook de sprookjes, de fabels en de 'ontzettende verhalen', die voorheen verspreid waren uitgegeven."


Dit boek bevat alle korte verhalen die Roald Dahl in andere bundels publiceerde. Het zijn vaak bizarre verhalen met een verrassende twist. 
Het oeuvre dat Roald Dahl heeft geschreven voor jong en oud is echt indrukwekkend.

Wat dood is - Belinda Bauer

"Patrick is met zijn speciale eigenschappen al heel zijn leven een buitenbeentje. Vanuit zijn fascinatie voor de dood besluit hij anatomie te studeren. Tijdens een autopsie ontdekt hij dingen die anderen niet zien."


Het hoofdpersonage uit dit boek is een man met het syndroom van Asperger (een vorm van autisme). Alles wordt vanuit zijn perspectief bekeken. Dat is een boeiende invalshoek en is heel invoelend beschreven.

Een zomer zonder slaap - Bram Dehouck

"Blaashoek is een vredig dorp, waar de seizoenen vloeiend in elkaar overgaan en de mensen in saamhorigheid bij elkaar wonen. Waaien doet het er wel, en daarom worden er grote windmolens geplaatst. De energieopwekkers worden verwelkomd met een groot feest, en aanvankelijk lijken ze ook alleen maar voordelen op te leveren. Achter het leven van alledag blijken heftige emoties schuil te gaan."


In dit boek wordt het leven van de dorpsbewoners van Blaashoek verstoord door de komst van windmolens. Die zetten een reeks van gebeurtenissen in gang die niet tegen te houden zijn. Een origineel en goed geschreven verhaal.

De beproeving - Stephen King

"Eerst komt Grote Plaag. De gehele beschaving wordt vernietigd door een geheimzinnige ziekte. Steden liggen bezaaid met rottende lijken. De lucht is bezwangerd met een oorverdovende stilte. Een handjevol overlevenden verzamelt zich en begint aan de langzame, moeizame taak van de wederopbouw van een nieuwe wereld."


Een handjevol overlevenden begint aan de moeizame opbouw van een nieuwe wereld. Het wordt een spannend gevecht tussen goed en kwaad. Ik heb deze dikke turf al twee keer gelezen en ben het nog eens van plan. Mooi werk van de grootmeester King.

De zomer van Kim Novak - Håkan Nesser

"De veertienjarige Erik en zijn schoolvriend Edmund brengen hun zomervakantie door in een klein zomerhuis aan een Zweeds meer. Al zwemmend, roeiend en lezend hebben ze een heerlijke tijd. Stiekem roken ze sigaretten en dagdromen ze over de jonge lerares Ewa, die als twee druppels water op filmster Kim Novak lijkt.  Op het dorpsfeest steelt Ewa de harten van alle mannen. Twee dagen erna wordt het lichaam van haar verloofde gevonden." 


Als veertienjarige maakte Erik een trauma mee. Tijdens de zomervakantie werd een meisje vermoord die op de filmster Kim Novak leek. De moordenaar werd nooit gevonden. In dit boek staat niet zozeer de spanning voorop, maar wel de gedachten van iemand die terugblikt op wat geweest is en wat had kunnen zijn. Mooi geschreven.Over de auteur

Hebban Crew

2487 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De favoriete thrillers van Hilde Vandermeeren

 

Gerelateerd