Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

De favoriete thrillers van Jet van Vuuren

door Hebban Crew 1 reactie
Thrillerschrijvers lezen zelf ook graag spannende boeken. Speciaal voor de Thriller Tiendaagse vroeg de Hebban redactie enkele thrillerschrijvers uit Nederland en België naar de boeken die zij graag lezen. Vandaag Jet van Vuuren met leestips die als klassiekers gelden maar ook recente bestsellers.

De reeks rond seriepersonage Frieda Klein - Nicci French

"Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door haar geliefde Londen. Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Maar als een van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten, en kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden. Kan Friedas kennis van de menselijke geest de recherche helpen bij het vinden van het jongetje? Is er een verband met een ontvoeringszaak van tweeëntwintig jaar eerder? En zal de dader worden ontmaskerd?"
- Blauwe maandag


Deze thrillers zijn zo goed; lekker veel verhaallijnen en personages, en dan die stoïcijnse vrouw Frieda. Niet echt een leuk mens, maar wel zichzelf.

Gebroken en Achter gesloten deuren - B.A. Paris

"Het begon op die avond in het bos. Cass Anderson stopte niet om een vrouw te helpen, en nu is die vrouw dood. Vermoord. Sindsdien vergeet ze steeds meer: waar ze haar auto heeft geparkeerd, of ze haar medicijnen heeft ingenomen, waarom ze een kinderwagen bestelde ook al heeft ze geen baby. Wat ze niet kan vergeten is de vrouw die ze misschien had kunnen redden en het verschrikkelijke schuldgevoel. En de telefoontjes van iemand die zwijgt. Er is iemand die haar in de gaten houdt…"
- Gebroken


Nog maar pas ontdekt. Fantastisch gegeven over één persoon die in een lastig parket zit en het steeds moeilijker krijgt. Zó inspirerend!

De kraamhulp en Lieve Mama - Esther Verhoef

"Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi's herstel gaat langzaam. Miriam de Moor, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij haar steeds meer de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin…."
- De Kraamhulp


Ik ben een fan van Esther Verhoef! Zij heeft lef en durft dit soort ijzersterke thrillers te schrijven.  

De getalenteerde meneer Ripley - Patricia Highsmith

"De nobody Tom Ripley heeft één talent: het imiteren van andere mensen. Op een tuinfeestje raakt hij aan de praat met Herbert Greenleaf, en doet hij alsof hij diens zoon Dickie kent. Greenleafs zoon lanterfantert in Italië; hij biedt Ripley $1000,- om hem op te zoeken en terug te halen. Aangekomen in Italië blijkt Dickie Greenleaf te baden in luxe en in de liefde van zijn verloofde, Marge Sherwood. Ripley gaat héél ver om in die luxe te kunnen delen."


Lang geleden gelezen maar het maakte toen veel indruk op me. De traagheid in het verhaal, de sfeer en de psychologische spanning hielden me vast. 

En toen waren er nog maar... - Agatha Christie

"In een afgelegen huis op een eiland zijn tien mensen uitgenodigd door een mysterieuze gastheer die zelf niet verschijnt. Ze zijn volkomen van de bewoonde wereld afgesloten en aangewezen op elkaars gezelschap. De avond begint aangenaam, maar gaandeweg blijkt dat de gasten worden achtervolgd door schaduwen uit het verleden. En dan wordt een van hen vermoord... En nog een. De angst slaat toe en het leven van de achterblijvers wordt een hel."


Tja, die Agatha Christie, laatst is nog een van haar boeken opnieuw verfilmd: Murder on the Orient Expres. Er zijn meerdere titels die ik goed vind, maar deze spant de kroon!Over de auteur

Hebban Crew

2524 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De favoriete thrillers van Jet van Vuuren

 

Gerelateerd