Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

De favoriete thrillers van Marelle Boersma

door Hebban Crew 1 reactie
Thrillerschrijvers lezen zelf ook spannende boeken. Speciaal voor de Thriller Tiendaagse vroeg de Hebban redactie enkele thrillerschrijvers uit Nederland en België naar de boeken die zij graag lezen. Vandaag Marelle Boersma met leestips waarin gewone mensen voor uitzonderlijke dilemma's gesteld worden.

Negentien minuten - Jodi Picoult

"In het stadje Sterling in New Hampshire gebeurt bijna nooit iets, tot een leerling de plaatselijke middelbare school binnengaat en begint te schieten. Het voorval verandert de levens van iedereen die er zowel binnen als buiten de school mee wordt geconfronteerd. De inwoners zoeken niet alleen recht omdat ze de dagelijkse routine weer willen hervatten, maar ze proberen ook in het reine te komen met hun eigen rol in de tragedie."


Een typische whydunit die helaas actueel blijft. Je volgt als lezer een schietpartij op een middelbare school. Wie heeft dit op zijn geweten? En wat drijft de schutter om klasgenoten neer te schieten? Je wilt meer weten om dit onwaarschijnlijke gegeven toch enigszins te kunnen begrijpen. Wie speelt welke rol in dit drama? Het is razendknap hoe de schrijfster heel langzaam de mist laat optrekken en een blik geeft in het hoofd van de schutter.

Zonder een woord - Linwood Barclay

"Middelbare scholiere Cynthia Archer wordt op een ochtend wakker en ontdekt dat haar vader, moeder en broertje weg zijn. Er ligt geen briefje, er wordt niet gebeld. Er wordt gewoon nooit meer iets van heb vernomen. Vijfentwintig jaar later weet Cynthia, inmiddels getrouwd en moeder van een dochtertje, nog steeds niet wat er is gebeurd. Als ze te gast is bij een Spoorloos-achtig televisieprogramma komt alles in een stroomversnelling."


Een geweldig gegeven: Wat is er gebeurd? Dit raadsel wordt op meesterlijke wijze ontrafeld. Na elk hoofdstuk wil je verder lezen tot de waarheid bekend is. Een echte pageturner.

Het tere kind - Jodi Picoult

"Charlotte OKeefes dochtertje Willow is geboren met een ernstige ziekte die gekenmerkt wordt door broze botten. Wanneer ze valt, kan ze gemakkelijk haar benen breken. Na jaren voor Willow te hebben gezorgd, komen haar ouders in geldnood. Dan krijgt Charlotte een reddingslijn toegeworpen. Ze kan haar verloskundige een proces aandoen omdat deze haar niet van tevoren heeft verteld dat haar baby zwaar gehandicapt zou zijn. Met een schadevergoeding zal Willow levenslang verzekerd zijn van de zorg die ze nodig heeft. Maar de verloskundige die Charlotte voor de rechter daagt, is niet alleen Charlottes arts, maar ook haar beste vriendin."


Een meeslepend verhaal dat dit dilemma haarscherp neerzet.

IJstweeling - S.K. Tremayne

"Een jaar nadat een van hun identieke tweelingdochters, Lydia, door een ongeluk overlijdt, verhuizen Angus en Sarah Moorcroft naar een klein Schots eiland dat Angus van zijn oma heeft geërfd, in de hoop hun verwoeste leven weer op te pakken. Maar wanneer hun andere dochter, Kirstie, meent dat ze haar identiteit hebben verwisseld - dat zij Lydia is - stort hun wereld opnieuw in. Als de winter oprukt, en Angus voor zijn werk op het vasteland moet verblijven, lijkt het verleden Sarah in te halen en wordt Kirstie (of is het Lydia?) steeds onrustiger. Wat is er nou echt gebeurd op de fatale dag dat een van haar dochters overleed?"


Een onderscheidend verhaal waarin niets is wat het lijkt. Wat is er precies is gebeurd op de fatale dag en welke dochter is overgebleven? Wie spreekt de waarheid? Alleen de setting geeft al een heerlijk mysterieuze spanning.

Geen kind meer - Esther Boek

"Het is de eerste dag van de voorjaarsvakantie als Dex door twintig man politie van zijn bed wordt gelicht op verdenking van verkrachting. Zijn leven staat op zijn kop, maar ook dat van de rest van de familie waaronder zijn moeder Anna. Zij strijdt om de onschuld van haar zoon te bewijzen en gaat de confrontatie aan met de leugens, het geweld en het machtsmisbruik van justitie."


De negentienjarige Dex wordt gearresteerd op verdenking van verkrachting. Niet alleen zijn leven staat op zijn kop, maar ook dat van de rest van het gezin. Vanaf dat moment begint het gevecht van de moeder om de onschuld van haar zoon te bewijzen Wat doe je als je leven in een thriller verandert… Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De favoriete thrillers van Marelle Boersma

 

Gerelateerd

Over

Marelle Boersma

Marelle Boersma

Marelle Boersma is auteur en schrijfdocent. Na een heel rijtje thrillers over ...