Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

De Feelgood Leesclub over Het huis aan de rand van de hemel (8,6)

door Julia Berendse 1 reactie
De Feelgood Leesclub met Het huis aan de rand van de hemel van Bettina Storks is tot een einde gekomen. Het boek is een indrukwekkende roman vol complexe familiegeheimen. Benieuwd of de leesclub-deelnemers dit ook zo hebben ervaren? Lees hieronder een samenvatting van deze editie.

OVER HET HUIS AAN DE RAND VAN DE HEMEL
Lizzy Tanner leidt een gelukkig leven met haar gezin. Ze hebben geen geldproblemen en als het nodig is schiet Lizzy's grootvader Bodo - het hoofd van een horlogedynastie in Baden - te hulp. Aan dit zorgeloze, luxe leven komt een einde als Bodo sterft. Niet alleen heeft hij het landgoed van de familie in de Vogezen aan twee totale vreemden nagelaten, ook heeft hij Lizzy een opdracht gegeven vanuit het graf: zoek naar de waarheid. Zorg dat er gerechtigheid komt. Haar zoektocht leidt naar de jaren dertig. En wat Lizzy ontdekt zal haar familie in een nieuw daglicht plaatsen. Ze zal moeten kiezen tussen vertrouwen en smaad, waarheid en vergeving, tussen haar familie en de overtuiging wat juist is.

LEESCLUB

In drie discussierondes bespraken de leesclub-deelnemers wat zij van het boek vonden. Het staat buiten kijf dat Het huis aan de rand van de hemel een bijzondere, ontroerende en indrukwekkende leeservaring heeft opgeleverd voor alle leesclub-deelnemers. De inhoud werd even zo mooi gevonden als de cover, en het boek scoort dan ook een dikke voldoende!  

Voor het lezen
De prachtige cover springt meteen in het oog en roept direct bepaalde verwachtingen op. 'De cover maakte me meteen al nieuwsgierig; spannend en hartverscheurend, indrukwekkend en complex, met die woorden was ik meteen om! Ik kijk erg uit naar dit boek, sta te popelen om te beginnen met lezen', aldus Verona Eekma. 
Ook de achterflaptekst prikkelt de lezers. Zo zegt Judith: 'De korte inhoud maakt me zeker nieuwsgierig. Ik wil weten wat er gaande is, wat is er in dat verleden gebeurd? Ik hou van verhalen die zich afspelen in heden en verleden, dus ik verwacht dat ik ga genieten van dit boek!
Helma Koot sluit zich daarbij aan: 'Ik verwacht een spannende familieroman waarin een grote rol is weggelegd voor ethische waarden en normen en misschien wel onmogelijke keuzes. Ik laat me heel graag verrassen en ben benieuwd of mijn verwachting uitkomt.' 

Tijdens het lezen
Tijdens het lezen waren de leesclub-deelnemers nagenoeg unamiem enthousiast over het prachtige en indringende boek. De meeste lezers hadden het boek in korte tijd al met een brok in de keel uitgelezen. 'Wat een prachtig geschreven verhaal, ondanks het beladen onderwerp, leest het boek makkelijk weg. Telkens als ik denk te weten hoe het verder gaat, komt er weer een verrassende wending', aldus Maryam Thomasse. 

Na het lezen
De personages uit het boek raken iedereen in het hart. Vooral hoofdpersoon Lizzy is favoriet. 'De personages zijn heel natuurlijk en daardoor zeer geloofwaardig', aldus Marja Legius. Ook Elly van der Meer leefde met Lizzy mee: 'De groei van Lizzy tijdens het verloop van het verhaal zorgt ervoor dat je bijna in haar schoenen staat. Haar gedrevenheid siert haar, toch is het geheim net zo belangrijk.
De leesclub-lezers refereren allemaal naar een "geheim" dat langzaamaan wordt ontrafelt, maar dat evengoed prachtig wordt verweven in een tweede verhaallijn over Lizzy. Jolanda zegt over dat geheim: 'In het begin van het verhaal was ik erg benieuwd naar wat "het geheim" zou zijn, maar hoe verder ik in het verhaal kwam hoe meer de gebeurtenissen met Lizzy me aantrokken. Naast de nieuwsgierigheid naar het geheim, werd ik toch ook wel nieuwsgierig naar hoe het met Lizzy ging aflopen. Ik vond het een mooie mix van twee verhaallijnen.' 
In z'n totaliteit werd het boek na het omslaan van de laatste pagina met een voldaan gevoel dichtgeslagen. 'Het boek was goed opgebouwd met mooie verhaallijnen en verrassingen. Ik had geen idee hoe het verhaal zou aflopen. Het einde van het boek past eigenlijk prima bij het boek', aldus Willemine Schmidt. 

BEOORDELING
Het huis aan de rand van de hemel wordt bijna unaniem uitermate hoog gewaardeerd. Gemiddeld scoort het boek een dikke 8,6; dit cijfer behoeft geen toelichting, het boek is grandioos in de smaak gevallen!  

'Ik geef dit boek een 9, omdat dit indrukwekkende verhaal me van begin tot eind geboeid en geraakt heeft', aldus Judith. 
Verona is zelfs nóg enthousiaster: 'Ik geef dit boek een 10! Omdat ik enorm verrast ben, normaal gesproken lees ik niet vlug iets van dit genre. Het wist me van begin tot eind te boeien en ik draag dit verhaal voor altijd in mijn hart mee. Vandaar een dikke 10!' 
Ook Suzan van de Vendel is onder de indruk: 'Ik geef dit boek een 8. Mooi verhaal met een diepere betekenis en een boodschap.'Over de auteur

Julia Berendse

59 volgers
86 boeken
9 favoriet


Reacties op: De Feelgood Leesclub over Het huis aan de rand van de hemel (8,6)

 

Gerelateerd

Over

Dani Atkins

Dani Atkins

Dani Atkins is geboren en getogen in Londen. De vele uren die ze in de Londense ...

Hebban Spots

Hebban Feelgood Leesclub

471 volgers

De Hebban Leesclubs gaan verhuizen. Na de afronding van de laatste leesclub op deze pagina, vind je de leesclubs onder het menu-item 'Leesclubs' in het hoofdmenu. Klik op onderstaande link om alle...

Gesponsorde boeken