Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De goede zoon van Rob van Essen wint Libris Literatuur Prijs 2019

door Hebban Crew 8 reacties
De Libris Literatuur Prijs 2019 gaat naar Rob van Essen voor zijn roman De goede zoon. Dat maakte juryvoorzitter Jet Bussemaker zojuist bekend in het Amstel Hotel, tijdens het galadiner voor genodigden. Van Essen ontving een cheque van 50.000 euro en bovendien uit handen van Minister Ingrid van Engelshoven van OC&W een door Irma Boom ontworpen bronzen legpenning.

De prijsuitreiking werd traditiegetrouw rechtstreeks uitgezonden in Nieuwsuur op NPO 2.

“Met al zijn bizarre invallen, groteske wendingen, lijnen en lagen laat van Essens meesterwerk ons zien en voelen wat het betekent om te leven in deze tijd, met zijn overdaad aan vrije tijd en luxe, met zijn robots en computers, een tijd waarin alles en iedereen constant in de gaten wordt gehouden en waar nodig van bovenaf gecorrigeerd,” aldus de jury.

De andere genomineerden waren Jan van Aken, Johan de Boose, Esther Gerritsen, Bregje Hofstede en Ilja Leonard Pfeijffer.De jury die als taak had de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar te kiezen, bestond naast Jet Bussemaker (hoogleraar Wetenschap Universiteit Leiden) uit Erica van Boven (hoogleraar letterkunde Open Universiteit), Sigrid Bousset (programmamaker), Dries Muus (literair recensent Het Parool) en Petra Possel (journalistNRC Handelsblad). 

Met al zijn bizarre invallen, groteske wendingen, lijnen en lagen laat van Essens meesterwerk ons zien en voelen wat het betekent om te leven in deze tijd

Vorig jaar won Murat Isik de prijs met zijn roman Wees onzichtbaar. Schrijvers die de prijs eerder wonnen, zijn onder anderen Alfred Birney, Connie Palmen, Adriaan van Dis, Tommy Wieringa, A.F.Th. van der Heijden, Dimitri Verhulst en Arthur Japin.

Lees verder op Hebban

  Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De goede zoon van Rob van Essen wint Libris Literatuur Prijs 2019

 

Gerelateerd

Over

Rob van Essen

Rob van Essen

Rob van Essen (1963) publiceerde eerder de kroniek Het jaar waarin mijn vader st...

Overig

Hebban Spots

De goede zoon

22 volgers

Deze leesclub met De goede zoon van Rob van Essen (Atlas Contact) werd in 2019 georganiseerd in het kader van Start Jouw Leesclub, een initiatief van de Libris Literatuur Prijs. *Juryrapport* Om het...

Gesponsorde boeken