Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Kookboekenweek: 5 Gouden Kookboeken verzameld

door Hebban Crew 10 reacties
De Kookboekenweek is de start van een najaar en winter vol gezellig koken en eten. Ren naar de boekhandel om een mooi kookboek te scoren en maak er vervolgens een feestje van in de keuken! Hebban heeft de hele week kookboekentips voor je. Er is een kookboek voor iedereen! Vandaag zetten we de mooiste kookboeken van de afgelopen jaren op een rijtje, de Gouden Kookboeken!

Van Boven in het wild

Auteur: Yvette van Boven
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar

Al haar hele leven kookt Yvette met gratis proviand uit de natuur. Want waarom zou u tuinkers kopen als er hondsdraf tussen uw stoeptegels groeit? Van Boven in het wild is een herbarium, eetbare plantengids én receptenboek ineen. Yvette laat u de meest voorkomende wilde planten zien, ze leert u hoe u ze kunt herkennen en waar ze naar smaken. Toen Yvette opgroeide maakte ze veel herbaria: ze droogde planten die ze mooi vond en plakte ze op in haar vele albums. Die kinderhobby heeft ze de laatste jaren weer opgepakt: alles wat ze op haar vele wandelingen tegenkwam, heeft ze gedroogd tussen lagen papier, karton en planken. Haar man Oof Verschuren heeft ze fabelachtig mooi gefotografeerd.

Gouden Kookboek 2022

Maak zelf wilde ketchup!

Een kookboek

Auteur: Seppe Nobels
Uitgeverij: Lannoo

Seppe Nobels staat met restaurant Graanmarkt 13 al jaren in de top tien van beste groenterestaurants ter wereld. Zijn motto: laat de groenten in elk gerecht schitteren en geef er vlees, vis of gevogelte bij als je daar zin in hebt. Met Een kookboek laat de chef je zijn 450 beste klassiekers zien. Door te koken met seizoensgroenten van bij ons, trekt Seppe de kaart van de duurzaamheid.

Gouden Kookboek 2021

Home Made Basics

Auteur: Yvette van Boven
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar

Hoe maakt u alles? En helemaal zelf? Met Yvettes kenmerkende geïllustreerde stap-voor-stapuitleg van de gerechten en sluitende receptuur gaat dit zeker lukken: van een simpele dressing tot huisgemaakte, dampend verse tortilla’s, van zelfgemaakte gnocchi van elk soort groente tot fluks ingelegde radijsjes. Home Made Basics is een boek dat een vaste plek gaat krijgen in uw keuken. Alle recepten spetterend gefotografeerd om zo met de opgedane kennis oermakkelijke dagelijkse kost te bereiden.

Gouden Kookboek 2020

Indorock

Auteur: Vanja van der Leeden
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar

In Nederland kennen we vooral de Indische keuken, terwijl de Indonesische keuken natuurlijk nog veel meer in zich heeft. En met al zijn aromatische planten en specerijen knalt hij van de smaken: diepzuur van tamarinde, gedurfde hartigheid van trassi, boterige pandan, geurig citroengras, weelderige kokos, peperige laos. Het kookboek Indorock herdefinieert de Indonesische keuken en steekt ’m in een nieuwe jas. Verwacht geen ingewikkelde fusion, maar verrassende nieuwe combinaties met het vertrouwde comfort food. Auteur Vanja van der Leeden jongleert met smaken en specerijen en fotograaf Remko Kraaijeveld vertaalt dat in funky beeld. Indorock laat zien dat de Indonesische keuken ook eigentijds kan zijn.

Gouden Kookboek 2019

TLV

Auteur: Jigal Krant
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar

Nergens eet je beter dan in Tel Aviv. Dat begint al op straat, met onovertroffen fastfood als choemoes, falafel, sjaksjoeka en sabich. In de laagdrempelige restaurants maken chefs dankbaar gebruik van de rijke eettradities van de immigrantenbevolking en de Arabische buren. Het resultaat is een inventieve fusion-keuken zonder regels en taboes. TLV is een culinaire liefdesverklaring van Jigal Krant aan zijn tweede thuis in meer dan 100 recepten en verhalen. Geschreven met vlotte pen en een gezonde dosis humor. De toegankelijke gerechten zijn dankzij hun originele bereidingen en onalledaagse ingrediënten allemaal nét even anders. Denk: paarse tabouleh, visshoarma, ratatouille in een pita, bietencarpaccio, gegrilde avocado en risotto van freekeh. TLV is een kookboek, leesboek en reisboek ineen. Dankzij de aanstekelijke foto’s wil de lezer nog maar één ding: zo snel mogelijk een ticket boeken naar TLV.

Gouden Kookboek 2018

De Kookboekenweek 2022

Ben je dol op lekker eten? En word je heel vrolijk van mooie kookboeken? Dan is de Kookboekenweek écht iets voor jou! De Kookboekenweek is van vrijdag 4 tot en met zondag 13 november.

Over de Kookboekenweek

Uit welk kookboek kook jij graag?Over de auteur

Hebban Crew

2484 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Kookboekenweek: 5 Gouden Kookboeken verzameld

 

Gerelateerd