Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

De Harland Awards 2021 - inzending geopend!

door Hebban Crew 7 reacties
Doe mee aan de Harland Awards schrijfwedstrijd 2021! We zoeken verhalen tot 7.500 woorden in de genres fantasy, sciencefiction, horror en aanverwanten. Inzenden van maximaal twee verhalen per persoon kan tot en met 31 oktober middernacht. De hoofdprijs is 500 euro en de top vijf wordt gepubliceerd in een speciaal Hebban ebook. Doe mee en grijp je kans op eeuwige roem!

Al sinds 1976 wordt de Harland Awards – onder verschillende namen, zoals de King Kong Award, de Millenniumprijs en de Paul Harland Prijs – georganiseerd. Een keur van auteurs, enkele duizenden, hebben hun verhalen ingestuurd om mee te dingen naar de hoofdprijs en – vooral – de eeuwige roem.

Vorig jaar werd deze prestigieuze verhalenwedstrijd voor het eerst op Hebban georganiseerd, in samenwerking met de Stichting Fantastisch Genre. De winnaar was Jeroen de Leeuw met het verhaal 'Meestal weet ik het meteen'. Het winnende verhaal en de vier runners-up zijn gepubliceerd in een Hebban ebundel. Als je een indruk wilt krijgen van verhalen die in het verleden succesvol waren bij de Harland Awards, download dan onderstaande bundels (klik door naar de boekpagina).

Stuur jouw fantastische verhaal in!

De Harland Awards is een gejureerde schrijfwedstrijd met feedback voor de deelnemers en geldprijzen. Bovendien worden de vijf beste verhalen in een Hebban ebook gepubliceerd. Daarnaast wordt aan de top 5 een luisterboekcontract aangeboden door digitale uitgever SAGA Egmont, net als bij de Zilveren Strop schrijfwedstrijd voor spannende verhalen. Het inschrijfgeld bedraagt tien euro.

De voorselectie gebeurt door enthousiaste lezers van de fantastische genres (Wil je meedoen? Scroll naar beneden!). De finalejury bestaat in elk geval uit Hajnalka Bata (uitgeverij Meulenhoff Boekerij), Jeroen de Leeuw (winnaar Harland Awards 2020), Debbie van der Zande (Hebban Crew en fantasyspecialist) en Anne-Claire Verham (Hebban-recensent en winnaar Millenniumprijs 2000). Ze stellen zich binnenkort uitgebreider voor.

Tip: Wat voor een wereld je ook bedenkt, met wat voor een betoverende wezens bevolkt of onderhevig aan welke ingenieuze wetten, hij moet als echt voelen en vooral kloppen.

Voordat je je verhaal via het onderstaande formulier indient, lees je de voorwaarden voor deelname. We lichten een paar bijzondere bepalingen nader toe:

  • 7.500 woorden. De woordlimiet is een maximum, geen streefgetal. Kortere verhalen maken zeker ook kans, als ze maar goed geschreven zijn;
  • anonimiseer je verhaal. De jury moet zonder enig aanziens des persoons de verhalen kunnen beoordelen. Daarom mag nergens in het document je echte naam of andere gegevens die naar de auteur(s) verwijzen staan. De titel van je verhaal en je gekozen pseudoniem (als je vaker een pseudoniem gebruikt, kies dan nu een ander, want anders ben je toch herkenbaar) zet je wel in je verhaal. Anonimiseer ook de eigenschappen van je verhaal, dit kun je regelen door met de rechtermuisknop op je document te klikken, in het menu 'Eigenschappen' aan te klikken. Vervolgens open je het tabblaadje 'Details' en onderaan staat de link 'Eigenschappen en persoonlijke gegevens verwijderen'. Selecteer alle eigenschappen en druk op OK, dan heb je een anoniem document dat je in kunt sturen;
  • twee verhalen. Als je twee verhalen in wilt sturen, gebruik dan voor beide verhalen een verschillend pseudoniem;
  • meerdere auteurs. Als twee of meer auteurs samen een verhaal indienen, geldt dat als een inzending voor hen allemaal. Zij kunnen dan elk los of samen met anderen nog een tweede verhaal insturen;
  • publicatie: het Hebban e-book met de top 5 verhalen wordt tijdens of snel na de bekendmaking van de uitslag gepubliceerd. Dit soort gratis e-books wordt door veel Hebban-leden gedownload (dus veel lezers!);
  • publicatievergoeding: de winnaar én de vier runners-up ontvangen een publicatievergoeding van 50 euro voor hun verhaal in het Hebban e-book. Bij de winnaar maakt de publicatievergoeding deel uit van de hoofdprijs van 500 euro;
  • luisterboek: de top 5 krijgt van digitale uitgever SAGA Egmont een luisterboekcontract aangeboden voor het betreffende verhaal. SAGA Egmont verzorgt de opnames en distributie en de deelnemer ontvangt royalties voor downloads en streams. Het is niet verplicht een luisterboekcontract aan te gaan;
  • toegelaten genres: fantasy, sciencefiction en horror zijn de focus van deze schrijfwedstrijd. Daarbij gaat het om alle denkbare subgenres en aanverwanten, die samen de zogenoemde fantastische of speculatieve genres vormen.

Tip: Laat je verhaal een nachtje liggen als je het af hebt geschreven en lees het daarna nog eens door. Met een fris hoofd zie je ineens weer heel andere dingen.

Als je verhaal helemaal voldoet aan de voorwaarden, vul dan het formulier hieronder in en dien je verhaal in. Je hebt tot en met 31 oktober de tijd hiervoor. Als je met twee verhalen wilt meedingen, vul dan twee keer het formulier in. Je krijgt een ontvangstbevestiging met informatie over het betalen van de 10 euro deelnamegeld. Van de betaling krijg je niet apart nog een ontvangstbevestiging. Zonder betaling doet je verhaal niet mee.

Als er vragen of opmerkingen zijn: mail naar harland@hebban.nl. We zijn benieuwd naar jullie verhalen, heel veel succes en plezier!

Naar het inzendformulierLees de voorwaarden

Voorselecteur worden?

De jurering gaat ook deze editie weer volgens de methode die op Hebban standaard gebruikt wordt voor schrijfwedstrijden en verschillende boekenprijzen. De voorselectie bestaat uit een grote groep lezers met ruime ervaring in het fantastische genre, die elk een aantal verhalen leest en beoordeelt. Wil je ook voorselecteur worden? Geef je dan op via het inschrijfformulier hieronder. Er is al een mooie ploeg voorselecteurs, maar er is ruimte voor meer gemotiveerde lezers! De voorselectie zal plaatsvinden in november en december (ongeveer vijf à zes weken tijd).

Tip: laat in je Hebban-profiel goed zien wat je las, leest en wil lezen, zodat we goed kunnen zien welke leeservaring jij hebt binnen deze genres. Meld je uiterlijk 15 oktober aan!

De hoogst gewaardeerde verhalen gaan door naar de eindjury, die de winnaar en vier runners-up selecteert.

Ja, ik wil zitting nemen in de lezersjury!Over de auteur

Hebban Crew

2529 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Harland Awards 2021 - inzending geopend!