Hebban vandaag

Community /

De Hebban 1000 komt er aan! Nog 1 dag!

door Hebban Crew 552 reacties
Zondag 1 september maken we hem bekend: de nieuwe Hebban 1000. We hebban alvast een primeur voor je: er is een nieuwe nummer 1. In dit aftelartikel stellen we elke dag een nieuwe vraag aan je.

De Hebban 1000, de top duizend met mooiste boeken aller tijden wordt jaarlijks samengesteld uit de top 25-lijstjes van de vele duizenden Hebban-lezers en is geïnspireerd op de jaarlijkse Top 2000 van Radio 2. Je kunt je persoonlijke top 25 het hele jaar door aanmaken en op elk moment aanpassen. Op 1 september wordt de Hebban 1000 van 2019 bekendgemaakt. Bekijk hier de Hebban 1000 van 2018.

 

Vraag 1: hoe heb jij je nummer 1 bepaald?

Het is helemaal niet eenvoudig om de vijfentwintig mooiste boeken te selecteren die je ooit hebt gelezen. Tenminste dat horen we vaak. Maar hoe heb jij jouw nummer 1 geselecteerd? En waarom juist dit boek. Vertel je verhaal onder dit artikel. 

Vraag 2: heb je nagedacht over een 'eerlijke' verdeling van vertaalde en oorspronkelijk Nederlandstalige boeken?

Bijna 25% van de Hebban 1000 van 2019 bestaat uit oorspronkelijk Nederlandstalige boeken. Heb jij rekening gehouden met een eerlijke verdeling van jouw lijst? Of vind je de herkomst van een boek (of eigenlijk van de auteur) niet van belang?

Vraag 3: wat zegt jouw top 25 over jou?

‘Toon mij uw boekenkast en ik zeg u wie u bent’. Een boekenkast vertelt zoveel over mensen, jouw persoonlijke top 25 met mooiste boeken natuurlijk ook. Wat zegt jouw top 25 over jou als lezer? 

Vraag 4: hoeveel boeken uit dezelfde serie staan er in jouw lijst?

Bij bijna 1/3 van alle boeken in de Hebban 1000 van 2019 betreft het een boek uit een reeks. Toch zijn er ook lezers die van een reeks alleen het eerste deel in hun top 25 zetten? Kies jij gewoon de beste boeken, ookal zijn het meerdere in dezelfde serie of met dezelfde seriepersonage, of kies je 1 boek om daarmee je favoriete serie een plek te geven in jouw mooiste boekenlijst? Vertel eens: hoeveel seriedelen staan er in jouw top 25? 

Vraag 5: hoe is jouw verdeling tussen nieuw vs oud?

Heb jij bij het samenstellen van je Top 25 diep nagedacht over de verdeling tussen klassieke boeken en nieuwe titels? Laat jouw toplijst je hele leesleven zien, of bestaan de 25 boeken voornamelijk uit recente titels die jouw hart gestolen hebben? Hoe ben je tot die keuze gekomen?

Vraag 6: welk boek heb jij net met veel pijn in je hart uit je top 25 gegooid?

Je hebt maar ruimte voor vijfentwintig mooiste boeken. Als je dit jaar een bijzonder boek hebt gelezen die je per se in je top 25 wilde zetten, dan moest er ook weer eentje uit. Welk boek heb je met pijn in je hart opgeofferd om ruimte te maken voor dat andere mooie boek?

Vraag 7: De nieuwe nummer 1 maakten we gisteren al bekend. Wie had jij gedacht (of gehoopt) dat de Hebban 1000 zou aanvoeren?

Hier vind je het persbericht. Vanaf morgenochtend rond 10.00 uur vind je de volledige Hebban 1000 op de site en kun je een toffe infographic bekijken over deze editie. 

Bezoek ook eens het Hebban 1000 lezerscaféOver de auteur

Hebban Crew

2165 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban 1000 komt er aan! Nog 1 dag!

 

Hebban Spots

Hebban 1000 Café

55 volgers

Net als vorig jaar gaan we bij Hebban ook dit jaar op zoek naar de duizend mooiste boeken aller tijden. Dat doen we aan de hand van de Mooiste Boeken-lijstjes van al onze leden....


Gesponsorde boeken