Hebban vandaag

Community /

De Hebban Cadeautipper: 'Een verhaal waar je mogelijk iets van opsteekt'

door Hebban Crew 5 reacties
De Hebban Cadeautipper draait weer op volle toeren. Via deze tipper vraag je geen boekentip aan voor jezelf, maar voor een ander. Het Hebban team zit voor je klaar om je de mooiste, beste, meest onroerende, grappigste of heerlijkste boeken te tippen voor in de schoen of onder de kerstboom deze december. Vraag ook zelf een cadeautip aan!

De hulpvraag

Aanvrager: 'Zij houdt niet van historische of liefdesromans. Ze houdt van een verhaal waar je mogelijk iets van opsteekt.'

Vraag zelf ook een cadeautip aan

De ontvanger houdt van

De cadeautip van Marjolein

Hallo,

Boeken waar je wat van opsteekt zijn er gelukkig genoeg. Een boek dat goed geschreven is en waar je van leert is Kleurenblind van Trevor Noah. Noah beschrijft in dit boek zijn jeugd in Zuid-Afrika. Hij is een kind van een witte vader en een zwarte moeder, dat was tegen de wet ten tijde van Apartheid. De verhalen van zijn jeugd wisselt hij af met informatie over de Apartheid, waardoor het boek nog wat meer lading krijgt. Zijn jeugd is niet orthodox te noemen, waardoor het een interessant verhaal is.

Een ander boek waar ze veel van kan opsteken is Apeirogon van Collum McCann. Dit boek gaat over het Israëlisch-Palestijns conflict. Het boek vertelt in 1001 vertellingen het verhaal van de vriendschap tussen de Palestijnse Bassam en de Israëlische Rami. Beiden hebben een dochter verloren door het conflict en vinden elkaar in dat verdriet en de wens om vrede te hebben. In het boek staan heel veel kleine feiten die later een functie blijken te hebben.

Als laatste tip De onsterfelijken van Chloe Benjamin. Of je echt wat leert van het boek weet ik niet, maar het is heel goed geschreven en zet je aan het denken. Vier kinderen gaan stiekem naar een waarzegster en horen van haar hun sterfdatum. Dit gegeven bepaalt hun leven en hun keuzes, waarbij de vraag blijft: zorgen ze er zelf voor dat hun sterfdatum klopt, of is het goed voorspeld?

Hopelijk kun je met deze tips een mooi boek uitkiezen, veel plezier met het geven.

Marjolein

Extra cadeautips

Gebruik ook onze Cadeautipper

  1. Zoek drie boeken op waarvan je weet of denkt dat de ontvanger die mooi vindt.
  2. Vertel iets over de ontvanger en/of het soort boeken dat hij/zij graag leest of juist niet van houdt. Licht eventueel ook toe welk soort boek je graag cadeau zou willen geven..
  3. Druk op verzenden.
  4. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. Elke cadeautip wordt op maat voor je gemaakt. Het kan daarom even duren voordat je hem ontvangt. We streven altijd naar een reactie binnen twee dagen.
  5. Je ontvangt een e-mail zodra de cadeautip voor je klaarstaat.
  6. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen cadeautip vindt door onder je tip te reageren.

Vraag je eigen cadeautip aanOver de auteur

Hebban Crew

2183 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Cadeautipper: 'Een verhaal waar je mogelijk iets van opsteekt'

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken