Hebban vandaag

Community /

De Hebban Cadeautipper: 'Historische romans en thrillers'

door Hebban Crew 2 reacties
De Hebban Cadeautipper draait weer op volle toeren. Via deze tipper vraag je geen boekentip aan voor jezelf, maar voor een ander. Het Hebban team zit voor je klaar om je de mooiste, beste, meest onroerende, grappigste of heerlijkste boeken te tippen voor in de schoen of onder de kerstboom deze december. Vraag ook zelf een cadeautip aan!

De hulpvraag

Aanvrager: 'Leest graag historische romans en thrillers.'

Vraag zelf ook een cadeautip aan

De ontvanger houdt van

De cadeautip van Janneke

Hallo,

Bij een historische roman denk ik gelijk aan De leeuwen van Sicilië van Stefania Auci. De broers Paolo en Ignazio verhuizen noodgedwongen naar Palermo waar ze hun kleine handelsonderneming uitbouwen tot een van de grootste van Italië. Het is een interessante en beeldende familiekroniek die deels gebaseerd is op historische feiten aangevuld met fictie wat het een hele fijne historische roman maakt om te lezen.

Een ander heel mooi boek met een vleug mysterie rondom een moord is Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens. Kya groeit in haar eentje op in de moerassen van North Carolina. Haar moeder is gevlucht en haar vader verdwenen. Ze leeft erg op zichzelf, maar ontdekt gaandeweg dat er meer is dan alleen haar leven in het moeras. Ze ontdekt liefde en vriendschap. Maar kan Kya haar onschuld bewijzen als een van de mannen met wie ze omging dood wordt gevonden?

En een hele mooie, maar misschien wat zwaarder om te lezen is de familiekroniek Het achtste leven (voor Brilka) geschreven door Nino Haratischwili. We volgen acht familieleden in verschillende generaties van een Georgische familie in én na de Sovjetperiode. Het begint allemaal met de chocolade van vader die hun invloed zal hebben op alle levens die daarop volgen.

Ik hoop dat er een mooi en geschikt cadeau bij zal zitten!

Janneke

Extra cadeautips

Gebruik ook onze Cadeautipper

  1. Zoek drie boeken op waarvan je weet of denkt dat de ontvanger die mooi vindt.
  2. Vertel iets over de ontvanger en/of het soort boeken dat hij/zij graag leest of juist niet van houdt. Licht eventueel ook toe welk soort boek je graag cadeau zou willen geven..
  3. Druk op verzenden.
  4. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. Elke cadeautip wordt op maat voor je gemaakt. Het kan daarom even duren voordat je hem ontvangt. We streven altijd naar een reactie binnen twee dagen.
  5. Je ontvangt een e-mail zodra de cadeautip voor je klaarstaat.
  6. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen cadeautip vindt door onder je tip te reageren.

Vraag je eigen cadeautip aanOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Cadeautipper: 'Historische romans en thrillers'