Hebban vandaag

Community /

De Hebban Cadeautipper: 'Met diepere lagen om over na te denken'

door Hebban Crew 1 reactie
De Hebban Cadeautipper draait weer op volle toeren. Via deze tipper vraag je geen boekentip aan voor jezelf, maar voor een ander. Het Hebban team zit voor je klaar om je de mooiste, beste, meest onroerende, grappigste of heerlijkste boeken te tippen voor in de schoen of onder de kerstboom deze december. Vraag ook zelf een cadeautip aan!

De hulpvraag

Aanvrager: 'De tip is bedoeld voor mijn vriendin die in dezelfde leesclub zit als ik. De drie door mij genoemde titels hebben wij het afgelopen jaar met elkaar besproken. Zij was erg enthousiast over deze boeken. Ik zou haar een soortgelijk boek cadeau willen doen. Ze houdt van literatuur, dus goed geschreven, met diepere lagen om over na te denken. Eigentijds, en met een echt verhaal. Prettig om te lezen. Dus een boek om in weg te duiken, maar zeker geen feelgood. Ook houdt ze niet van historische romans.'

Vraag zelf ook een cadeautip aan

De ontvanger houdt van

De cadeautip van Guy

Dag,

Je wil je vriendin een krachtig, machtig boek cadeau doen?

Ik durf te hopen dat ik een schitterende roman voor je heb als eerste tip. Een boek van de Italiaanse schrijver Paolo Giordano: De hemel verslinden. Je volgt de levenswandel van de vier hoofdpersonages, elk afzonderlijk met een eigen persoonlijkheid en levensvisie. Probleemloos kruipt Giordano in de huid, neen, onder de huid van zijn vrouwelijke protagonist. Knap hoor. Een mooi neergezet verhaal met laagjes én voorzien van een ambigu karakter. Goed voor ruim 450 pagina’s intens leesplezier.

Vervolgens kies ik evenwel voor een risico: een dramatisch, psychologisch verhaal met naschokken! Idaho van Emily Ruskovich. Ann is de tweede vrouw van Wade; ze wonen op een desolate plek in het noorden van Idaho. Zij wil koste wat het kost achterhalen wat er vroeger is gebeurd met zijn eerste vrouw Jenny en de twee dochters. De jonge May wordt gedood, de iets oudere June verdwijnt spoorloos. Hoe moet het verder met moeder Jenny? Wade blijft steeds meer zwijgen over het verleden, hierbij geholpen door zijn snel toenemende dementie. Bijna 400 pagina's boeiende lectuur, van een Amerikaanse schrijfster die hier haar debuut neerzet, en wat voor een debuut... Het boek is dan wel een roman, toch zorgt het hele gebeuren voor flink wat spanning. Idaho is vooral een meeslepend en aangrijpend, rauw liefdesverhaal. De schrijfster biedt verschillende invalshoeken aan, die je toelaten de complexiteit van het totale verhaal en van de menselijke psyche beter te begrijpen.

Een derde en tevens laatste tip komt uit Nederland: Schuim der aarde van Roxane van Iperen. Het verhaal van Anjo, een jongen die opgroeit in een schuur, ergens in Brazilië. Samen met een aantal lotgenoten probeert hij te overleven, want het eten is schaars. In de sloppenwijken van een grootstad vechten twee jonge prostituees voor hun plekje, terwijl ze dromen van een mooie toekomst. Als een van hen zwanger wordt is niets meer hetzelfde. Schuim der aarde is een pakkend verhaal, waarin slechts één thema overheerst: je staande houden, hoe dan ook… Sterk werk!

Wellicht valt minstens één van deze tips bij je vriendin in de smaak. Heel veel succes gewenst!

Hartelijke groet,
Guy

Extra cadeautips

Gebruik ook onze Cadeautipper

  1. Zoek drie boeken op waarvan je weet of denkt dat de ontvanger die mooi vindt.
  2. Vertel iets over de ontvanger en/of het soort boeken dat hij/zij graag leest of juist niet van houdt. Licht eventueel ook toe welk soort boek je graag cadeau zou willen geven..
  3. Druk op verzenden.
  4. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. Elke cadeautip wordt op maat voor je gemaakt. Het kan daarom even duren voordat je hem ontvangt. We streven altijd naar een reactie binnen twee dagen.
  5. Je ontvangt een e-mail zodra de cadeautip voor je klaarstaat.
  6. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen cadeautip vindt door onder je tip te reageren.

Vraag je eigen cadeautip aanOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Cadeautipper: 'Met diepere lagen om over na te denken'

 

Gerelateerd