Advertentie

Hebban vandaag

Community /

De Hebban Crime Hersenkraker #1

door Hebban Crew 99 reacties
De Hebban Thriller Club van 10 houdt van speuren. Vaak zijn ze op zoek naar de dader in een spannende thriller, maar voor nu lieten ze de boeken even links liggen. Speciaal voor de lezers op Hebban maakten zij de Hebban Crime Hersenkraker. Puzzel vandaag mee in aflevering 1!

Vier weken lang worden er vragen op jullie afgevuurd: vragen over thrillerprijzen, vragen over seriepersonages, vragen over de leesactiviteiten van de Thriller Club van Tien, vragen buiten deze categorieën. En… jullie moeten een heel klein beetje kunnen tellen. En lettertjes door elkaar husselen zal ook nodig zijn. Wanneer je dat allemaal tot een goed eind gebracht hebt, ben je misschien wel de winnaar van een van de vijf boekenpakketen die worden verloot onder de inzenders van de goede oplossing. 

Om kans te maken op een boekenpakket moet je aan alle vier de quiz onderdelen deelnemen. Uit de lijst van namen met vier goede antwoorden worden er vervolgens vijf winnaars getrokken.

Klaar voor de start?

We zoeken deze week de titel van een boek. De titel bestaat uit 18 letters. Hieronder vinden jullie een set van tien vragen, de antwoorden daarop zullen jullie tien verschillende letters opleveren, sommige ervan hebben jullie meerdere keren nodig. Die husselen jullie door elkaar tot er een mooie titel tevoorschijn komt. Onthoud: alle antwoorden op de quizvragen zijn op Hebban te vinden!


1) Welke award werd gewonnen door zowel thrillerauteurs Ann Cleeves, Minette Walters en Patricia Cornwell? We zoeken de 1e letter en die heb je 1x nodig.

2) Met welke titel uit de Q-serie won Jussi Adler-Olsen in 2010 de Glazen Sleutel? We zoeken de 9e letter en die heb je 5x nodig.

3) Welke titel van Michael Robotham is in 2008 met de Ned Kelly award bekroond? We zoeken de 8e letter en die heb je 2x nodig.

4) Hoe heet de hoofdinspecteur in de boeken van Gouden Strop-winnaar Jo Claes? We zoeken de 2e letter van de voornaam en die heb je 1x nodig.

5) Al 22 boeken lang speelt een man de hoofdrol in boeken van Lee Child, hoe heet hij? We zoeken de 1e letter van de voornaam en die heb je 1x nodig.  

6) Vijf boeken lang was zij de hoofdpersoon in de boeken van Corine Hartman, wie is zij? We zoeken de 4 e letter van de voornaam en die heb je 1x nodig.  

7) Wat is de favoriete thriller van Karina van We Love Crime? We zoeken de 9e letter en die heb je 3x nodig.

8) Welk blind date-boek las Joyce van We Love Crime in mei? We zoeken de 1e letter van het 2e woord en die heb je 1x nodig.  

9) In welke Italiaanse stad werd Sandrone Dazieri geboren? We zoeken de 2e letter en die heb je 1x nodig.

10) Wat is het pseudoniem van Willem Hogendoorn? We zoeken de 1e letter van de voornaam en die heb je 2x nodig.

Op zoek naar aanwijzingen?
Niet elke vraag is even makkelijk te beantwoorden. Elke dinsdagmorgen wordt er op We Love Crime een blog geplaatst met o.a. tips over het quizonderdeel van de zaterdag ervoor. Let op: tot vrijdagavond 23.55 uur kun je jouw oplossing inzenden. Daarna sluit het inzendingsformulier en komt er op de zaterdag weer een nieuwe aflevering van de Hebban Crime Hersenkraker online. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuwe prijzen! 

Opgelost!

Heb je deze eerste aflevering van de Hebban Crime Hersenkraker opgelost? Vul dan het formulier van de bijbehorende winactie in. Klik het kader rechts naast dit artikel aan voor meer informatie en stuur jouw oplossing in.

Veel succes!Over de auteur

Hebban Crew

2129 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Crime Hersenkraker #1

 

Hebban Spots

Thriller Café

790 volgers

Welkom in het Hebban Thriller Café. Deel je leestips, leeservaringen, leeswensen en alle andere bijzonderheden rond boeken in het thrillergenre hier met gelijkgestemde zielen. Dit café wordt...

Gesponsorde boeken