Advertentie

Hebban vandaag

Community /

De Hebban Crime Hersenkraker #4

door Hebban Crew 47 reacties
De Hebban Thriller Club van 10 houdt van speuren. Vaak zijn ze op zoek naar de dader in een spannende thriller, maar voor nu lieten ze de boeken even links liggen. Speciaal voor de lezers op Hebban maakten zij de Hebban Crime Hersenkraker. Puzzel vandaag mee in aflevering 4, de allerlaatste!

Vier weken lang werden er vragen op jullie afgevuurd, allemaal hadden zij te maken met het thrillergenre. Auteurs uit binnen- en buitenland kwamen voorbij en zowel het visuele geheugen als het zoekwerk werd de afgelopen weken goed getraind. Welkom bij aflevering 4, de allerlaatste aflevering van de Hebban Crime Hersenkraker!

Klaar voor de start?

We zoeken deze week de naam van een auteur. De naam (voor- en familienaam) bestaat uit 15 letters. Hieronder vinden jullie een set van elf vragen, de antwoorden daarop zullen jullie elf verschillende letters opleveren, sommige ervan hebben jullie meerdere keren nodig. Die husselen jullie door elkaar tot jullie de oplossing zien. Onthoud: alle antwoorden op de quizvragen zijn op Hebban te vinden!1) Welke thriller werd in 2010 de eerste VN Thriller van het jaar? We zoeken de 17e letter en die heb je 1x nodig.

2) In welk land werd Jussi Adler-Olsen in 2014 beloond met een European Crime Fiction Star Award? We zoeken de 6e letter en die heb je 1x nodig.

3) Wat is de achternaam van speurder Camille in de boeken van Pierre Lemaître? We zoeken de 4e letter en die heb je 1x nodig.

4) Hoe heet de broer van Misha Larsen in De dode kamer en De Skinnermethode van Bronja Hoffschlag? We zoeken de 5e letter van de voornaam en die heb je 1x nodig.  

5) Wat is de voornaam van de vrouwelijk hoofdpersoon in Samen van Anita Terpstra? We zoeken de 7e letter en die heb je 1x nodig.

6) Wat was op We Love Crime het duimpjesboek van de maand april? We zoeken de 6e letter en die heb je 1x nodig.

7) Wie is de auteur van het seriepersonage dat Greet in juli op We Love Crime voorstelde? We zoeken de 2e letter van de achternaam en die heb je 1x nodig.  

8) Welk boek had volgens We Love Crime de Gouden Strop moeten winnen? We zoeken de 21e letter en die heb je 4x nodig.

9) In welke plaats is Ingrid Oonincx geboren? We zoeken de 1e letter en die heb je 1x nodig.  

10) In welke Amerikaanse staat spelen de eerste boeken van Christine Bols zich af? We zoeken de 4e letter en die heb je 2x nodig.

11) Wat was het beroep van Jan Van Der Cruysse? We zoeken de 2e letter en die heb je 1x nodig.

Op zoek naar aanwijzingen?Niet elke vraag is even makkelijk te beantwoorden. Elke dinsdagmorgen wordt er op We Love Crime een blog geplaatst met o.a. tips over het quizonderdeel van de zaterdag ervoor. Let op: tot vrijdagavond 23.55 uur kun je jouw oplossing inzenden. Daarna sluit het inzendingsformulier en ditmaal is het écht jouw laatste kans aangezien dit de laatste aflevering is.

Opgelost!

Heb je deze vierde aflevering van de Hebban Crime Hersenkraker opgelost? Vul dan het formulier van de bijbehorende winactie in. Klik het kader rechts naast dit artikel aan voor meer informatie en stuur jouw oplossing in.

Veel succes!Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Crime Hersenkraker #4

 

Hebban Spots

Thriller Café

790 volgers

Welkom in het Hebban Thriller Café. Deel je leestips, leeservaringen, leeswensen en alle andere bijzonderheden rond boeken in het thrillergenre hier met gelijkgestemde zielen. Dit café wordt...

Gesponsorde boeken