Hebban vandaag

Algemeen /

De Hebban Rank: Dertien op nummer 9

door Hebban Crew 1 reactie
Thrillerschrijver Steve Cavanagh timmerde al een tijdje aan de weg, maar nu heeft hij met zijn spannende boek 'Dertien' een internationale bestseller te pakken. Het boek vind je vandaag terug op plek 9 van de Hebban Rank, de boekenpopulariteitslijst van Hebban.

Met lovende quotes van collega's Lee Child en Ruth Ware werd de vierde thriller van de Ierse schrijver Steve Cavanagh geïntroduceerd. Seriepersonage Eddie Flynn draaft voor de vierde keer op in Dertien, een thriller met een sensationeel plot waarin een moordenaar wel heel dichtbij de partij komt die voor opheldering moet zorgen.

Het beroemdste koppel uit Hollywood had de wereld aan hun voeten. Nu wordt Hollywoodster Robert Solomon veroordeeld voor het vermoorden van zijn prachtige vrouw. In het proces van de eeuw wil de verdediging slechts één man in hun team: advocaat en voormalig oplichter Eddie Flynn. Alles wijst erop dat Robert schuldig is, maar tijdens het proces begint Eddie daaraan te twijfelen. Wat als de echte moordenaar helemaal niet terechtstaat? En wat als de moordenaar een van de juryleden is?


Strafrechtadvocaat Eddie Flynn, die een dubieus verleden heeft als oplichter maar nu min of meer op het juiste pad is gekomen, wordt door Cavanagh in de eerste persoon beschreven waardoor hij zeer dicht bij de lezer komt. 'Hij heeft een heel sterk ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid. Hij zoekt voor zichzelf een weg naar verlossing van zijn verleden. Hij schaamt zich voor zijn oplichtersleven van vroeger,' vertelt de schrijver in een interview met Thrillerweb. Cavanagh, zelf werkzaam als advocaat, verplaatste de setting van zijn thrillers bewust naar de Verenigde Staten omdat het strafrecht daar anders in elkaar zit. Bovendien is de auteur zelf groot fan van Amerikaanse thrillers, zo verklaart hij in hetzelfde interview: 'Er worden al zo veel detectiveverhalen geschreven in Ierland en Engeland. Ik dacht dat de rechtbankthriller het enige genre was waar ik iets aan zou kunnen toevoegen. Ik probeer wel te focussen op de opwindende delen van een verhaal. Op de actie. Ik wil snelle boeken schrijven. Er is niets tegen een langzamer tempo in een rechtbankverhaal, hoor. Het is alleen niets voor mij. Ik wilde vaart er in houden.'

Interessant aan Dertien is dat de auteur er ook voor heeft gekozen om in het hoofd van de moordenaar te kruipen en zijn lugubere gedachten dus tot je genomen kunnen worden. Het versterkt de spanningsboog in het boek om het verhaal van beide kanten mee te kunnen maken waardoor de vraag zich opdringt; wie haalt als eerste de eindstreep? 'Cavanagh is een virtuoos in het bespelen van zijn toehoorders, wat vooral naar voren komt in zijn personages. Drie uitzonderlijk manipulatieve personages, die misschien alle wel iets weg hebben van Cavanagh zelf,' zegt Hebban recensent Gerry Hameetman in haar 5*-recensie.

Las jij al eerder een thriller van Steve Cavanagh? Wat vind jij leuk aan seriepersonage Eddie Flynn? Laat het weten in een reactie onder dit artikel!

De top 3

  1. Jas van belofte - Jan Siebelink
  2. Mijn moeders strijd - Murat Isik
  3. Otmars zonen - Peter Buwalda

 

Naar de Hebban Rank

 

Over de Hebban Rank

Een belangrijke indicator voor de populariteit van een boek op Hebban is de Hebban Rank. Deze boekenpopulariteitslijst wordt dagelijks ververst op basis van de statistische gegevens van Hebban (o.a. bezoekersaantallen, recensies en boekenplank-updates) en geeft een overzicht van de boeken met de meeste ‘activiteit’ op Hebban. Via de ‘Rank Historie’ knop en een link op de boekdetailpagina vind je de ontwikkeling van de populariteit van het betreffende boek. | www.hebban.nl/rank Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Rank: Dertien op nummer 9

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken