Hebban vandaag

Algemeen /

De Hebban Rank: Façade op nummer 11

door Hebban Crew 23 reacties
Het kan je bijna niet ontgaan zijn. Façade, de nieuwe thriller van Esther Verhoef, ligt in de boekhandel. Het boek vind je vandaag terug op plek 11 van de Hebban Rank, de boekenpopulariteitslijst van Hebban.

11. Façade van Esther Verhoef

Esther Verhoef geldt al jaren als een van de ‘leading ladies’ in het Nederlandstalige thrillergenre. Haar spannende verhalen waarin de hoofdpersonen vaak in een benarde situatie terechtkomen, laten lezers bijna door de pagina’s vliegen waarmee haar boeken met recht ‘pageturners’ te noemen zijn. Des te fijner was het nieuws voor thrillerlezers dat haar volgende boek weer een spannend verhaal zou zijn, nadat ze in juli 2017 de roman Nazomer uitbracht.  

Een gescheiden vrouw gaat een roadtrip maken en pikt ondertussen een lifter op. Maar is hij werkelijk sportinstructeur, zoals Iris van haar medepassagier te horen krijgt?  


‘Ik wilde een écht eng boek schrijven,’ vertelde ze in de talkshow Tijd voor Max. ‘Je bent in een omgeving die onbekend is voor je, met iemand heel dichtbij je die kwaad in de zin heeft.’ Voor haar nieuwe thriller Façade greep Verhoef terug op herinneringen aan een reis naar Portugal. Toen ze een paar jaar geleden research deed voor een ander verhaal, greep de uitgekozen locatie haar niet voldoende om dit vertalen in een boek. ‘Ik was heerlijk op vakantie, maar ik kreeg geen inspiratie.’ De reis werd vervolgd naar Portugal en daar werd de bestsellerauteur getriggerd door de verlaten vlakten in combinatie met de uitgestorven hotels. ‘Er was geen kip te zien, het was ongelofelijk rustig en erg warm. Dat deed iets met me en zo kwam ik op het idee van een roadtrip.’  

De schrijfster kwam met haar echtgenoot in verschillende enge hotels terecht, die bijna gekker waren dan fictie. ‘Zo waren we in een hotel waar je je moest melden bij een praatpaal, dan kreeg je te horen naar welke kamer je kon doorrijden met de auto. Vervolgens opent zich er een roldeur en zie je de ingang van je hotelkamer. Ik heb toen geen mens gezien.’ Dat ze ver gaat in haar voorbereiding, liet Verhoef al zien met de authenticiteit in haar andere boeken. Het liefst bezoekt ze de plekken, loopt ze een dag mee om te ervaren wat mensen in bepaalde beroepen doen of probeert ze dingen uit. Voor Façade reed ze rond in een oude Land Rover Defender, de auto waarmee hoofdpersoon Iris zich ook verplaatst.  

Dat Façade haar weg naar de lezer weet te vinden, liet Verhoef zien door in de eerste week de koppositie van de Bestseller 60 te pakken. Hiermee stootte ze Peter Buwalda van de troon die in dezelfde periode met zijn nieuwe roman de publiciteit zoekt. Ook op Hebban zijn lezers benieuwd naar Verhoefs nieuwe thriller, maar liefst 278 lezers zijn van plan om het te gaan lezen.

De top 3

  1. De stille patiënt - Alex Michaelides
  2. Grand Hotel Europa - Ilja Leonard Pfeijffer
  3. Otmars zonen - Peter Buwalda

 

Naar de Hebban Rank

 

Over de Hebban Rank

Een belangrijke indicator voor de populariteit van een boek op Hebban is de Hebban Rank. Deze boekenpopulariteitslijst wordt dagelijks ververst op basis van de statistische gegevens van Hebban (o.a. bezoekersaantallen, recensies en boekenplank-updates) en geeft een overzicht van de boeken met de meeste ‘activiteit’ op Hebban. Via de ‘Rank Historie’ knop en een link op de boekdetailpagina vind je de ontwikkeling van de populariteit van het betreffende boek. | www.hebban.nl/rank Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Rank: Façade op nummer 11

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken