Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

De Hebban Reading Challenge 2018 - ga de uitdaging aan!

door Hebban Crew 138 reacties
Het einde van het jaar nadert en dat betekent niet alleen de eindsprint voor je Hebban Reading Challenge 2017, maar natuurlijk ook de start van de Hebban Reading Challenge 2018! En die is nú geopend. Je kunt vanaf vandaag alvast je leesdoel voor 2018 instellen. Heb jij nog nooit aan een (Hebban) Reading Challenge meegedaan? Dan vertellen we je in dit artikel hoe het werkt.

Wat is de Hebban Reading Challenge 2018?

In de Hebban Reading Challenge bepaal jij hoeveel boeken je in het jaar 2018 wilt proberen te lezen. Kijk niet bij anderen hoe hoog hun Challenge is, want het is geen wedstrijdje. We hebben allemaal ons eigen leven. De een heeft veel tijd, de ander weinig, de een leest razendsnel en de ander langzamer. We raden je aan om jezelf uit te dagen met een leesdoel dat niet al te hoog boven je normale aantal gelezen boeken in een jaar ligt, zodat je op een comfortabele manier je uitdaging kunt halen. Maar, reik er wel nét iets boven, want het blijft natuurlijk wel een uitdaging.

Met de Hebban Reading Challenge geven we je een middel om lezen af en toe voorrang te geven. Wij vinden lezen belangrijk en jij ook. Als je een uitdaging bent aangegaan, wil je die ook halen. Dus dan gaat Netflix af en toe niet aan, kijk je in de bus niet op je telefoon, maar in een boek en ga je met vrienden niet naar de bioscoop, maar plan je een stille leesclub, waarbij je op komt dagen met een boek en gezellig samen in een café zit te lezen.

Dit wil ik in 2018 lezen


Inspiratie in 50 categorieën

Het hele jaar door gaan we je inspireren met leestips in vijftig categorieën, die je af kunt vinken op een handige checklist, die je kunt vinden via je eigen Challenge. We hebben gekozen voor 50, omdat dat de gemiddelde leesuitdaging is die wordt aangegaan. Met een Challenge van 50 kun je dus de hele checklist afvinken. Heb jij een Challenge die lager is, dan kies jij de categorieën die jij het leukst vindt. Heb je een Challenge die hoger ligt, dan kun je creatief worden en elke categorie twee keer aandoen of de hele checklist afvinken en verder aanvullen met boeken van eigen keuze.

In de Hebban Reading Challenge is het aantal boeken je doel. De categorieën zijn optioneel en hóef je niet te gebruiken om je Challenge te kunnen halen. Je kunt ook je hele Challenge vullen met boeken van je eigen vrije keuze of een heel ander thema kiezen. Wellicht vind je het tijd om eens het hele jaar door klassiekers te lezen, eindelijk eens die enorme Nog Te Lezen-stapel uit te lezen of doe je graag mee aan de #boekperweek-challenge op Twitter.

Ik ben al geïnspireerd!


De Challengeweken

Morgen starten de Challengeweken die tot en met 25 december duren, waarin we je vijftig (!) artikelen voorschotelen met inspiratie voor elk van de categorieën voor 2018 (in de checklist kun je nu dan ook nog niet doorlinken naar de inspiratielijsten). Maar ook helpen we je bij de eindsprint voor 2017 óf vliegende start voor 2018 met de Nationale Uitleesweek, helpen we je aan ideeën over het creëren van zoveel mogelijk leestijd, vertellen we je welke titels het meest zijn gelezen in de Hebban Reading Challenge 2017 en laten we lezers aan het woord. Heb je er al zin in?

Hebban is voor, maar ook zeker dóór lezers. Onder elk artikel over een van de categorieën kun jij, het hele jaar door, jouw leestips voor die categorie plaatsen. Natuurlijk vertel je erbij waarom je denkt dat dát boek zo geweldig is. Zo inspireer je je medelezers en op deze plek ontdek je leestips die door anderen gegeven zijn.

Ik ben er klaar voor!

Hoe werkt het?

Ja, ik wil de Hebban Reading Challenge 2018 aangaan!

Het is heel simpel. Je denkt even heel hard na over het voor jouw geschikte aantal boeken dat je wilt lezen in 2018 en dat vul je hier in. Zodra je op Opslaan klikt, ben je de Challenge aangegaan en zie je in je profiel een badge verschijnen met daaronder nog het angstaanjagende resultaat van 0%. Maak je geen zorgen, daar komt snel genoeg verandering in.

Ik weet al welke boeken ik wil lezen.

Dat is tof! Als je een boek op Wil ik lezen plaatst (via de boekpagina) kun je aangeven dat je dat boek voor de Challenge 2018 hebt gepland. Je verplicht je daarmee tot niets. Je bewaart op deze plek gewoon de titels die jij al had bedacht voor je Challenge. Je kunt altijd nog weer andere keuzes maken en je mag hier ook veel meer boeken bewaren dan je Challenge groot is. Wil je liever niet van tevoren je Challenge plannen, dan gebruik je deze optie niet.

Ik heb mijn eerste boek uit!

Geweldig! Dat is een goede start van je Challenge. Zodra je een boek uit hebt, zet je het op Gelezen. Er verschijnt dan een popup schermpje waarin je de Challenge 2018 kunt aanvinken. Die optie verschijnt pas vanaf 1 januari om 00:00 uur. Bij elk boek dat je gelezen hebt voor je Challenge kruipt je voortgangsbalk een stukje verder.

En de Hebban Boekenapp dan?

In de app kun je niet je Challenge opstarten, dus je moet even hier op de site je leesdoel ingeven. Maar zodra je dat hebt gedaan kun je wel in de app boeken voor je Challenge afvinken. Dat gaat via de Beoordeel nu-button.

Heb je meer vragen? Bekijk dan de FAQ of stel je vraag onder dit artikel.

Kom maar op met die Hebban Reading Challenge!


 


En mijn Hebban Reading Challenge 2017 dan?

Die kun je vinden je eigen profiel, via de Challenge 2018 of rechtstreeks via deze link. Je bent natuurlijk nog even flink bezig met een eindsprint tijdens deze donkere, winterse dagen. Je kunt nog tot 15 januari een boek als Gelezen afvinken voor de Hebban Reading Challenge 2017, dus ben je er eentje vergeten, dan heb je nog even tijd om het allemaal uit te zoeken. Lees je op 1 januari de laatste bladzijde van je laatste boek voor 2017, dan knijpen we een oogje dicht. Die mag je dan heus ook nog wel aanvinken. Ga je het halen, denk je? Ontdek hier hoe je met een leuke blog over jouw Challenge-ervaringen een fantastisch boekenpakket kunt winnen.

Ps: dat plaatje in de banner? Morgen niet missen hoor!Over de auteur

Hebban Crew

2425 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Reading Challenge 2018 - ga de uitdaging aan!

 


Gesponsorde boeken