Hebban vandaag

Community /

De Hebban Reading Challenge 2020: de inschrijving is geopend

door Hebban Crew 63 reacties
Terwijl veel van onze lezers nog bezig zijn met hun challenge voor 2019, hebben we op veler verzoek tóch al de inschrijving voor de Hebban Reading Challenge 2020 geopend. Zo kun je de boeken die je volgend jaar wilt lezen nu al opnemen in je 'Wil ik lezen'-lijst voor je nieuwe leesdoel. Natuurlijk kun je gelezen boeken pas vanaf 1 januari afvinken. Ter inspiratie en extra motivatie hebben we dit jaar twaalf hoofdcategorieën en maar liefst 48 subcategorieën voor je bedacht. Je kunt vanaf nu je leesdoel voor 2020 instellen. Doe je mee?

Meld je nu aan

Meer én leuker lezen met de Hebban Reading Challenge

Stoppen met roken, minder drinken, afvallen, sporten. Het zijn de meest gehoorde goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar ook de voornemens waarover je in februari vaak niets meer hoort (en terugziet). Meer - en vooral meer mooie - boeken lezen is een voornemen waarbij wij jou het hele jaar kunnen helpen. Want met de Hebban Reading Challenge zet je de eerste goede stap om dat voor elkaar te krijgen. Kies het aantal boeken dat je dit jaar wilt lezen en wij zorgen er met z'n allen voor dat je meer mooie boeken zult gaan lezen. En of je nu er nu vijf, vijftig of honderdvijftig gaat lezen of iets daartussen. Je kiest jouw eigen leesdoel. Het is geen wedstrijd.  

Zorg ervoor dat je de Hebban Challenge-nieuwsbrief in je persoonlijke profiel aan hebt staan, dan blijf je op de hoogte van de leukste exclusieve acties.

Tip: je kunt nog steeds aansluiten bij de Hebban Reading Challenge 2019, ook als je bijvoorbeeld achteraf je leesjaar graag nog even in kaart wilt brengen.

De Challenge Categorieën

Ter inspiratie voor de nieuwe jaarchallenge van 2020 hebben we weer verschillende thema's bedacht. Dit jaar kun je kiezen voor de twaalf hoofdcategorieën en als dat je leeshonger niet stilt hebben we 48 subcategorieën voor je bedacht. Niets is verplicht. Als je alleen een leesdoel wilt halen in de vorm van een aantal gelezen boeken in 2020 dan is dat ook fantastisch. Je hóeft de checklist niet te gebruiken. Zie de categorieën als een extra uitdaging, inspiratie of motivatie.

In de checklist vind je alle categorieën. Voor bijna alle 48 subcategorieën hebben we een boekenlijst gemaakt om je op weg te helpen. Klik een subcategorie aan in de checklist voor de boekenlijst. Ontbreekt er een boek dat niet gemist mag worden? Laat het dan weten, want dan nemen we het boek mee in de volgende update van de lijst. Samen de mooiste boeken ontdekken, is de kracht van onze lezerscommunity! 

De hoofdcategorieën

 1. Lees een boek dat zich afspeelt in een bekende stad
 2. Lees een klassieker
 3. Lees een boek dat zich afspeelt in vroeger tijden
 4. Lees een prijswinnend boek
 5. Lees een boek gebaseerd op waargebeurde feiten
 6. Lees een beestachtig boek
 7. Lees eens wat minder (woorden)
 8. Lees een boek over de toekomst
 9. Lees een boek met een van de elementen in de titel
 10. Lees een boek dat je is aangeraden (Let op: deze categorie heeft geen boekenlijsten)
 11. Lees een boek op basis van de titel
 12. Lees eens ergens anders (Let op: deze categorie heeft geen boekenlijsten)

De Hebban Boekenapp

Ook in de Hebban Boekenapp kun je je Challenge bijhouden. Je moet wel even op de website van Hebban de Challenge starten en je leesdoel ingeven, maar dan kun je in de app aangeven welke boeken je hebt gelezen voor de Challenge.

Zoek het boek op via de zoekbalk (of gebruik de scanner in de Hebban Boekenapp), zet hem op 'Gelezen' en vink de Reading Challenge 2020 aan. Dan schuift je voortgangsbalk een stukje op (pas vanaf 1 januari 2020 natuurlijk!)

Inloggen op site en app: Je gebruikt hetzelfde account voor de site en de app. Je logt dus op dezelfde manier in. Lees de Boekenapp FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen.

Vol van Boeken-magazine

Vol van Boeken is een uitgave van en voor Libris-boekhandels. Het is een magazine over alles wat het boekenvak zo leuk maakt en waar jij als klant ook echt wat aan hebt. Vol boeken, vol schrijvers, vol informatie en vol inspiratie. Je krijgt het van ons cadeau. In de hoop dat je weer vele pareltjes ontdekt. Het magazine is net uit en gratis op te halen bij Libris-boekhandels

Je vindt de volledige checklist van de Hebban Reading Challenge 2020 in het zesde nummer van Vol van Boeken #6 dat nu gratis verkrijgbaar is bij alle Libris-boekhandels. Wees er snel bij want op=op! Heb je hem gemist dan kan je hem hier online bekijken (de challenge start op pagina 45). 

Meld je nu aanOver de auteur

Hebban Crew

2178 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Reading Challenge 2020: de inschrijving is geopend

 

Hebban Spots

Hebban Reading Challenge Café

84 volgers

Welkom in het Café rond de Hebban Reading Challenge. Hier kun je al je vragen, opmerkingen, leestips, tipvragen en meer kwijt. Hoe werkt zo'n Challenge, waar is het voor en wat haal je eruit? De...


Gesponsorde boeken