Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

De Hebban Reading Challenge van januari

door Hebban Crew 64 reacties
Elke maand blikken we terug op jullie Hebban Reading Challenge tot nu toe. Welke boeken werden er gelezen in januari, welke categorieën uit de checklist hebben we uitgelicht en welke verrukkelijke cijfers kunnen we delen? Met deze maandelijkse update maken we jou het hele jaar enthousiast over je Hebban Reading Challenge.

Januari is net voorbij en voor heel veel lezers is de scorebalk al een stukje weggeschuifeld van die nul. Er doen inmiddels maar liefst 16.380 deelnemers mee aan de Hebban Reading Challenge en dat is een prachtig aantal om mee te beginnen. Daarmee zijn we er nog lang niet, want het hele jaar door maken we jou enthousiast om ook mee te gaan doen en zo actief mogelijk met de Challenge bezig te zijn. Daarvoor zijn we bezig met een vernieuwde Hebban App, waar we binnenkort meer over vertellen.

In januari zijn er inmiddels al meer dan 48.900 boeken afgevinkt. Dat betekent dat we per persoon 2,9 boek hebben gelezen deze maand. Ietsje minder dan de start van vorig jaar, dat was 3,05 boek. Gelukkig hebben we een fris nieuw jaar waarin we record na record kunnen breken. Wil jij persoonlijk verantwoordelijk zijn voor het opkrikken van het gemiddelde aantal gelezen boeken per Hebban Reading Challenge-deelnemer? Dan lees je in februari drie boeken: vorig jaar was het aantal 2,37.

Natuurlijk is zo'n extra wedstrijdje vooral voor de ervaren Challenge-lezers die altijd op zoek zijn naar extra uitdagingen. Heb jij genoeg aan lekker lezen voor jezelf? Dan kunnen we je vast blij maken met de lijst meest gelezen boeken. Zo vinden we op de derde plaats Afgeschreven van Angelique Haak, die zich een paar dagen geleden plaatste op de longlist van de Hebban Thrillerprijs 2024. Evenals Tijgerlelie van Marion Pauw, op de 18e positie. Ook staat het Hebban Boek van de Maand januari in de lijst, Morisaki's boekwinkel van Satoshi Yagisawa, op nummer 23.

LEES VERDER / Het is Longlist Day voor de Hebban Thrillerprijs 2024

Gelezen boeken per maand

Gelezen boeken per maand per lezer

Lezers over de Reading Challenge

Januari staat altijd weer in het teken van de nieuw te starten Hebban Reading Challenge. Hoeveel boeken ga jij kiezen? Ga je jezelf uitdagen of juist kiezen voor leesplezier en zien hoe ver je komt? Iedereen doet het weer anders en al die verschillende meningen inspireren. 'Ik hou het op een boek per week om geen druk te voelen en om mooi te kunnen vergelijken met andere jaren,' zegt Jolande. Ria was van plan om haar leesdoel op 80 te zetten, maar liet het tellertje 'per ongeluk' toch uitschieten naar 90.

Ook het lezen uit eigen kast is een geliefd voornemen in januari. We hebben er immers nog zo veel liggen! Hoewel het lastig is met al die mooie boeken, maar daar hebben lezers een goede oplossing voor. 'Ik koop vandaag een boek en daar begin ik dan morgen in,' zegt Evelien. 'In de tussentijd heeft het wel een hele nacht in mijn boekenkast gestaan.'

'Omdat ik met Hebban meer leesmotivatie heb, zet ik mijn doel voor 2024 op 30 boeken. Ik laat me weer inspireren door jullie! [...] Ik ben benieuwd hoe het mij zal vergaan.' – Tanja

Els gaat voor een aantal dat ze zeker kan halen en alles wat ze meer leest, is winst. Ze is niet de enige die graag zonder stress leest en daardoor juist ruim over het aantal gaat en zichzelf weet te verrassen. Jenny zette haar doel vorig jaar op 35 en was begin december al met haar 56e boek bezig. Daf houdt het op 30 stuks: 'Ik heb er nu alweer zin in. De schone lei! Dit houdt me alert op lezen in plaats van een avondje op de telefoon of tv kijken.'

'Waar zou ik zijn zonder de Hebban Reading Challenge? Ik doe weer mee!' – Hilde

De checklist uitgelicht

Elke week lichten we een van de Hebban Reading Challenge checklistartikelen uit om je te inspireren met boekentips. We kiezen boeken uit verschillende genres, om je te laten zien hoe breed je deze categorieën kunt interpreteren en geven je een creatieve invulling waar je echt nog niet eerder over nagedacht had. Deel je eigen boekentips onder de artikelen, want die verwerken we in de inspiratielijsten. Hieronder vind je de categorieën die we hebben uitgelicht in januari.

Lees een jong boek
(52)
Lees een jeugdboek, een net verschenen boek of een vers aangekocht boek.
Bekijk alle boekentips
Lees een koud boek
(3)
Lees een boek dat zich afspeelt in koude oorden of waarin personages een hekel hebben aan elkaar.
Bekijk alle boekentips
Lees een licht boek
(2)
Lees een dun boek, een boek met een witte cover, een gezellige feelgood of een non-fictie waar je blij van wordt.
Bekijk alle boekentips
Lees een zoet boek
(25)
Lees een boek met een overdosis aan romantiek of een boek met zoetigheid op de cover.
Bekijk alle boekentips
Lees een diep boek
(30)
Lees een boek dat zich in een dal afspeelt of waarin een personage door diepe dalen gaat.
Bekijk alle boekentipsOver de auteur

Hebban Crew

2523 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Reading Challenge van januari