Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

De Hebban Reading Challenge - wat lazen we al?

door Hebban Crew 119 reacties
De eerste Hebban Reading Challenge-maand is nog maar net halverwege, maar er zijn al ruim 10.000 boeken gelezen door onze zesduizend 'challengers'. Waar ben jij je leesjaar mee begonnen?

In de top 100 voorgenomen boeken voor de Hebban Reading Challenge 2019 staat aan kop de debuutroman van Erik Rozing, De psychiater en het meisje. Het komt niet terug in de top tien van daadwerkelijk gelezen boeken. Het was ons cadeautje op 1 januari aan de Challenge-deelnemers. Het ebook is die dag duizenden keren gedownload én inmiddels ook honderden keren gelezen. Heb jij het boek in je ereader zitten sinds de eerste dag van het jaar en twijfel je nog? Bedenk dan dat zowel deze roman als Rozings nieuwe, net verschenen boek allebei de volle vijf sterren-waardering kregen van de Hebbanrecensenten.

De twee andere boeken die net als Rozings debuut wél in de top tien voorgenomen boeken staan, maar het (nog)niet gered hebben tot de top tien gelezen boeken zijn De hemel verslinden van Paolo Giordano en Libris Literatuur Prijs-winnaar Wees onzichtbaar van Murat Isik. Giordano's prachtig vormgegeven roman is alweer een vijf sterren-kandidaat volgens Hebbanrecensent Guy: 'Subtiel, lyrisch zelfs, roept Giordano de sfeer van het momentum op en de gemoedstoestand van zijn protagonisten. Hierbij zet hij loepzuivere zinnen neer die steeds toegankelijk blijven; nooit ontaardt hij in majestueus woordgebruik.'

Bijlmerroman Wees onzichtbaar is toch bijna door 1500 mensen op 'Gelezen' gezet op Hebban en nog eens 1400 lezers hebben in gedachten het boek nog eens op te pakken. Wellicht zitten we inmiddels in het staartje van het succes voor deze titel van Isik.

Met welk boek ben jij het jaar gestart?

Bekijk hieronder de top tien gelezen boeken voor de Hebban Reading Challenge 2019 of klik door naar de Top 100-lijsten. Ben jij tevreden over je Challenge of heb je tips nodig?

De top 100 voorgenomen boeken 2019

De top 100 gelezen boeken 2019

1. Een dag in december van Josie Silver

69 keer gelezen voor de Hebban Reading Challenge 2019

117 keer voorgenomen voor de Hebban Reading Challenge 2019

Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze vóélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment... en dan rijdt de bus door. Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?

Hebbanrecensent Jacky kan je deze feelgoodroman aanbeleven: 'Op vertederende wijze weet Silver de lezer te ontroeren, te laten glimlachen, te ontspannen.'

2. Oktober van Søren Sveistrup

66 keer gelezen voor de Hebban Reading Challenge 2019

159 keer voorgenomen voor de Hebban Reading Challenge 2019

Op de eerste dinsdag van oktober keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale Zaken. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Linus Berger, een psychisch gestoorde man, heeft de moord op Hartungs dochter bekend, maar kan zich niet meer herinneren waar hij de verschillende lichaamsdelen van het meisje heeft begraven.

Op dezelfde dag dat Hartung terugkeert in het parlement, wordt een jonge, alleenstaande moeder op brute wijze vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen. Ze is gemarteld en een van haar handen is eraf gehakt.
Wanneer de rechercheurs Thulin en Hess arriveren op de plaats delict treffen ze een kastanjepoppetje aan. Het poppetje blijkt een sinister geheim bij zich te dragen, al wordt dit eerst aangezien voor een bizar toeval. Maar als er nog een vrouw wordt vermoord - en dit keer mist het slachtoffer beide handen - beginnen Thulin en Hess te vermoeden dat er een verband is tussen de zaken.

En het heeft er alle schijn van dat de missie van de moordenaar nog niet voorbij is...

Wederom lof van de Hebbanrecensent, in dit geval Guy: 'Goed doordachte en uitgewerkte protagonisten; een plot om u tegen te zeggen.'

3. Van Chanel naar flanel van Marijke Vos

63 keer gelezen voor de Hebban Reading Challenge 2019

98 keer voorgenomen voor de Hebban Reading Challenge 2019

Als Jennifer haar steenrijke verloofde Terence bij het altaar van hun miljoenenbruiloft laat staan, beseft ze ook wel dat ze daarmee een tikkeltje aan de late kant is. Maar soms realiseer je je pas op het allerlaatste moment wat het beste voor je is, toch? Jennifer neemt een impulsieve beslissing en ruilt haar peperdure jurk in voor een vliegticket. Met de hulp van haar ietwat criminele en losgeslagen zus slaat ze op de vlucht naar Rainbow Lake, Canada. Daar woont haar geliefde oom Charlie, en Jennifer hoopt bij hem op adem te komen. Maar eenmaal in Canada aangekomen, loopt alles toch net ietsje anders… Gelukkig krijgt ze hulp van de knappe sheriff Branson. Maar zal Terence haar laten gaan?

Van Chanel naar flanel is een adventscadeautje geweest net voor Kerst 2018. Veel lezers hebben daar dankbaar gebruik van gemaakt.

4. In de maneschijn van M.K. Arlidge

57 keer gelezen voor de Hebban Reading Challenge 2019

110 keer voorgenomen voor de Hebban Reading Challenge 2019

Er waart iets dodelijks rond in het bos. Eerst moesten de wilde paarden eraan geloven. Nu zijn het onschuldige mannen en vrouwen die worden vermoord door een gedaante zonder gezicht. Verdwaald in het donker proberen ze te vluchten, zich te verstoppen. Wanhopig roepen ze om hulp. Maar er is niemand die ze kan horen…

Helen Grace ziet zich geconfronteerd met een nieuwe nachtmerrie. De slachtoffers hangen met pijlen doorboord aan de statige oude eiken in het bos. Waarom worden hulpeloze -vakantiegangers opgejaagd tijdens het campingseizoen? Wat hebben de moorden te betekenen? Is dit soms het werk van een psychopaat? Of is het een teken van een occulte samenzwering en worden de slachtoffers geofferd aan het bos zelf? Helen moet zich in het duister wagen om de waarheid achter deze wel heel macabere zaak te achterhalen.

De achtste Helen Grace laat zien waarom Arlidge zo graag gelezen wordt. Hebbanrecensent Onno snapt het succes: 'De auteur gebruikt zo op knappe wijze een scala aan elementen om tot een spannend, soms zelfs angstaanjagend en tegelijkertijd zorgvuldig opgebouwd verhaal te komen.'

5. De zeven zussen van Lucinda Riley

48 keer gelezen voor de Hebban Reading Challenge 2019

119 keer voorgenomen voor de Hebban Reading Challenge 2019

Zeven zussen, zeven verhalen. Allemaal als baby geadopteerd door dezelfde vader: Pa Salt. Zijn mysterieuze, plotselinge dood brengt de zussen weer bij elkaar in het ouderlijk huis. Dat vormt het vertrekpunt voor deze ongeëvenaarde reeks, waarbij iedere dochter op zoek gaat naar haar eigen afkomst, en naar de verdwenen zevende zus. Het voert hen naar Rio de Janeiro, Noorwegen, Londen, Thailand en Australië. Zullen ze daar hun ware identiteit ontdekken?

Dé feelgoodhype van het moment, De zeven zussen-reeks van Lucinda Riley. Dit eerste boek (van in totaal zeven straks) is het bestverkochte boek van 2018 gebleken, won de Hebban Feelgood Clubprijs 2018 én stond vorig jaar ook al hoog in de TOp 100 Gelezen Boeken.

6. De zeven zussen - Maan van Lucinda Riley

40 keer gelezen voor de Hebban Reading Challenge 2019

120 keer voorgenomen voor de Hebban Reading Challenge 2019

Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy D’Aplièse naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird. Op het landgoed leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de fenomenale flamencodanseres La Candela? Langzaamaan ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze kans haar eigen bijzondere gave steeds verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, zal ze moeten beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird, en Charlie…

Het net verschenen vijfde deel in de Zeven zussen-reeks van Riley.

7. De jongen in de sneeuw van Samuel Bjørk

38 keer gelezen voor de Hebban Reading Challenge 2019

97 keer voorgenomen voor de Hebban Reading Challenge 2019

In een bergmeer wordt een 21-jarige ballerina gevonden, bruut vermoord. De politie vindt in het bos vlakbij een camera op een statief, precies gericht op de plaats delict. Het nummer ‘4’ is in de lens gekrast. Inspecteur Holger Munch is met verlof om te zorgen voor zijn dochter, maar besluit om terug te komen voor het onderzoek naar de ballerina. Mia Krüger, net ontslagen uit een afkickkliniek, is op weg naar een welverdiende vakantie in de Cariben wanneer Munch opduikt en haar vraagt om zich over de zaak te buigen. Ze besluit haar vakantie uit te stellen en te helpen met het onderzoek. Als Mia ook nog een van corruptie verdachte collega in de gaten moet houden, komt alles in een levensgevaarlijke stroomversnelling…

De derde thriller rond rechercheteam Holger Munch en Mia Krüger.

8. Leugens van T.M. Logan

38 keer gelezen voor de Hebban Reading Challenge 2019

103 keer voorgenomen voor de Hebban Reading Challenge 2019

Kun je je partner werkelijk vertrouwen?

Joe Lynch is gelukkig getrouwd met Mel en ze hebben een zoon van vier, William. Op een middag rijden Joe en William samen in een auto, en zien Mel rijden. In een seconde besluit Joe de auto te volgen om haar te verrassen.
Even later ziet Joe dat Mel een enorme ruzie heeft met een vriend van hen, en dat is de eerste aanwijzing dat Mel een geheim heeft. Joe kan alleen nog niet bevatten hoe groot dat geheim is.

Net van de persen en nu al een flinke hit. Volgens de uitgever een ware sensatie.

9. Gwendys knoppenkist van King & Chizmar

38 keer gelezen voor de Hebban Reading Challenge 2019

61 keer voorgenomen voor de Hebban Reading Challenge 2019

Er zijn drie manieren om bij het uitzichtpunt in het plaatsje Castle Rock te komen: Route 117, Pleasant Road en de zogenaamde Suicide Stairs. In de zomer van 1974 neemt de 12-jarige Gwendy Peterson elke dag de trap, die stevig verankerd zit met bouten in de bergwand. Als Gwendy op een dag boven aan de trap op adem staat te komen, wordt ze aangesproken door een vreemdeling. Op een bankje in de schaduw zit een man met een zwarte broek aan, een zwarte overjas en een wit overhemd. Op zijn hoofd heeft hij een zwart hoedje. Er zullen dagen komen dat Gwendy nachtmerries heeft over dat hoedje.

Een novelle waar eind vorig jaar honderd lezers van mochten genieten in een #hebbanbuzz-campagne. Novelles zijn niet ieders favoriete leesomvang, maar steeds meer lezers merken dat het toch wel fijn is, een dunnetje tussendoor.

10. Lazarus van Lars Kepler

36 keer gelezen voor de Hebban Reading Challenge 2019

94 keer voorgenomen voor de Hebban Reading Challenge 2019

In een appartement in Oslo wordt een dode man gevonden. Bij het openen van de vrieskist in zijn keuken doet de politie een vreselijke ontdekking: het slachtoffer blijkt een tot dan toe onbekende grafschenner te zijn en hij bewaarde er zijn trofeeën.

Enkele dagen later vraagt een Duitse collega Joona Linna om hulp bij het onderzoek naar een campingmoord bij Rostock. Joona ziet een patroon opdoemen dat weliswaar krankzinnig is, maar dat hij onmogelijk kan negeren. Sommigen zouden van een wonder spreken als iemand terugkeert uit de dood - anderen van een nachtmerrie.

De zevende Joona Linna-thriller scoort van hoog tot laag. Een sterren tot vijf sterren, de lezers kunnen het niet helemaal eens worden over de kwaliteit van deze Lars Kepler. Het in november verschenen boek scoort wel nog steeds bijna 180 5*-recensies tegen slechts een paar kritische geluiden.Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Reading Challenge - wat lazen we al?

 

Gesponsorde boeken