Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

De Hebban Shortlist Week komt eraan!

door Hebban Crew 20 reacties
Vanaf aanstaande maandag 29 juli wordt op Hebban dagelijks een genomineerde voor de vierde editie van de Hebban Debuutprijs 2019 bekendgemaakt. Houd Hebban en onze social mediakanalen komende week in de gaten voor de kanshebbers én mooie acties!

De Hebban Debuutprijs 2019 richt zich op Nederlandstalige literaire fictie, literaire non-fictie, spanning, feelgood en young adult verschenen tussen 1 april 2018 en 1 april 2019. Een lezersjury van 168 lezers beoordeelde tussen eind april en 15 juli de vijftien titels van de longlist en bepaalde zo de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2019.

De shortlist bestaat uit vijf titels. Van 29 juli t/m 2 augustus wordt dagelijks, op willekeurige volgorde, een genomineerde titel bekendgemaakt op Hebban en haar social mediakanalen (@Hebbannl op Facebook, Twitter en Instagram). 

Boekverkoper en voormalig DWDD-boekenpanellid Grietje Braaksma is voorzitter van de eindjury. Zij wordt bijgestaan door vijf van de beste boekverkopers van Nederland: vier genomineerden voor de Beste Boekverkoper van het Jaar 2019 én de winnaar van 2018. De voltallige jury vind je hier

De winnaar van de Hebban Debuutprijs 2019 wordt bekendgemaakt tijdens een Hebban Live lezersevent in september. Waar en wanneer dat precies plaatsvindt maken we binnenkort bekend. Wil je niks missen over de Hebban Debuutprijs en ander Hebban boekennieuws, meld je dan vandaag nog aan voor onze lunchupdate.

 

Hebban Debuutprijs

De Hebban Debuutprijs is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers.

Met Het smelt van Lize Spit (2016), Machtsstrijd van Wouter Helders (2016), Schuim der aarde van Roxane van Iperen (2017), Dagboek uit de rivier van Frederik Baas (2017) en Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer (2018) telt de jongste debuutprijs van Nederland en Vlaanderen al vijf laureaten.

De Hebban Debuutprijs 2019 richt zich op Nederlandstalige literaire fictie, literaire non-fictie, spanning, feelgood en young adult verschenen tussen 1 april 2018 en 1 april 2019.

 

Verder lezen

 Over de auteur

Hebban Crew

2487 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Shortlist Week komt eraan!