Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De Hebban Vakantie Reading Challenge: hoeveel boeken wil jij deze zomer lezen?

door Hebban Crew 2 reacties
Doe je nog niet mee aan Hebban Reading Challenge 2018, dan is de zomer hét moment om in te stappen. Want hoeveel boeken hoop jij deze vakantie van je leesstapel af te lezen? Doe vandaag nog mee met de leukste stok achter de deur voor een mooi leesleven. Houd je boeken bij en laat je inspireren door de Hebban Crew en duizenden andere lezers. Doe je wel al mee, dan is de zomer jouw ultieme kans om een gat in je Reading Challenge te lezen - of om het aantal boeken dat je dit jaar wilt lezen (naar boven) bij te stellen. Veel leuker kunnen wij lezen niet maken!

Doe mee! | De Hebban Reading Challenge 2018 | FAQHet Challenge paspoortje | Challenge nieuwsbrief | Lezers over de Challenge | Top 100 voorgenomen boeken | Top 100 gelezen boeken | Het Challenge KanaalStart je Challenge in de zomervakantie

Waarom is dat een goed idee? Halverwege het jaar een Reading Challenge starten? Je loopt al een half jaar achter en dan haal je toch nooit meer de volle bak aan te lezen boeken? Nee, dat klopt, en tóch zou je nu je Hebban Reading Challenge moeten starten als je dat nog niet gedaan had. Dit is het perfecte moment om volop de boeken in te duiken, een aantal weken heerlijk te lezen en een zomers voornemen te starten. Bovendien is de Challenge geen wedstrijdje, valt er geen prijs te behalen anders dan een geweldig mooi leesjaar en hoef je met niemand te concurreren, zelfs niet met jezelf.

Inspiratie en plezier

De Hebban Reading Challenge biedt een stukje structuur, een stukje handige notatie, een stukje archief en ontzettend veel inspiratie en plezier. En vooral vanwege die laatste twee elementen is de komende zomer de ideale kans om de Challenge te omarmen en aan te gaan.

In vijftig categorieën bieden wij en je medelezers je leestips en inspiratie. Het is geenszins verplicht om je Challenge in te vullen middels deze voorgeschreven categorieën. Gebruik ze als leidraad, als tiplijstjes of schuif ze volledig terzijde als je al een leesplan of vakantiestapel hebt. Elk boek in de Hebban database kun je aanvinken voor je Challenge (en staat het boek niet in de database, dan voeg je het toe).

Kies je leesdoel

Je Hebban Reading Challenge is zo groot als jij dat wilt. Met nog vijf maanden te gaan in dit jaar, kies je voor een behapbaar aantal, dat jij goed kunt halen. Leg de grens niet zo hoog dat je jezelf een onmogelijke taak oplegt. Nergens voor nodig en het is veel leuker om je leesdoel te halen in een voor jou comfortabel leestempo. Wil je liever niet tot eind 2018 aan de Challenge vast zitten? Kies dan gewoon een leesdoel voor deze zomer en probeer dat te halen voordat de kachels weer aan moeten.

Ik wil geen Challenge starten, want ik bang ben dat ik het niet haal

Je weet dat je geen straf krijgt, toch? Er gaat geen scheepshoorn klinken als je op 31 december 2018 niet over de finishlijn bent, je hoort geen tikkende klok het hele jaar door en we staan niet hoofdschuddend toe te kijken. Haal je je leesdoel niet, maar heb je wel plezier gehad met de Challenge, alle winacties, inspirerende artikelen en listmania's, dan is dat geweldig. Dat is waar de Challenge voor is, leesplezier.

Start je Hebban Reading Challenge 2018!

Ik ben de Challenge gestart, maar ik red het niet

Ja, dat gebeurt soms met die goede voornemens aan het begin van een jaar, he? Misschien was je te enthousiast en heb je jezelf een onmogelijk doel gesteld dat nog maar niet dichterbij lijkt te komen. Of ben je al maanden vergeten je boeken aan te vinken. Ga er dan even goed voor zitten, pak je Challenge weer op, bedenk een realistisch doel voor de resterende maanden van het jaar en verlaag je leesdoel daarnaartoe. Vink je gelezen boeken alsnog aan en je zit weer op het juiste spoor.

Maar ik weet niet wat ik moet lezen?

Vind je de 50 categorieën niet leuk en wil je liever vrij lezen, maar kun je geen goed boek vinden nu, schakel dan de Hebban Boekentipper in. Wil je wél volgens de categorieen lezen, zeg dat dan in je toelichting en vraag om leestips voor je nog niet afgevinkte categorieën.

Ik heb een ander probleem

Heb jij een ander probleem met de Challenge, met inspiratie, met lezen, vraag dan je medelezers om hulp. Heb je bijvoorbeeld een bepaald boek in gedachten voor een categorie, maar kun je het nergens vinden, vraag dan in Hebban Topics of iemand weet waar het te halen is. Of wil je graag een jeugdfavoriet lezen, maar ben je de titel en auteur vergeten, open ook dan een Topic en vertel wat je nog weet van het verhaal. Of vraag onder dit artikel je medelezers om advies en tips.

Ik heb mijn Challenge al lang gehaald

Ja, maar hallo, we hebben nog vijf maanden te gaan! De Challenge is je gouden ticket voor een geweldig leesjaar, dat ga je toch niet vroegtijdig inleveren? Er zijn boeken te lezen en auteurs te ontdekken. Stel je Challenge bij, verhoog je leesdoel en ga zo door! Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Vakantie Reading Challenge: hoeveel boeken wil jij deze zomer lezen?

 

Gesponsorde boeken