Advertentie

Hebban vandaag

Community /

De Hebban Zomerdag Top 3: de slachtpartij overleefd, een fictief eiland en een lange aanloop

De Hebban Zomerdag top 3 is terug op je favoriete boekensite. Vijf vakantieweken lang publiceren we elke werkdag de top 3 populairste boeken met leuke wetenswaardigheden over het boek en of auteur. We sluiten de reeks evenals vorig jaar af met de bekendmaking van de Hebban Zomerhit van het Jaar. Dit is de top 3 van vandaag.

#1 Schemerzone van Hilde Vandermeeren

Met vier sterren in de VN Thrillergids kun je als thrillerauteur opgelucht ademhalen. De jaarlijkse slachtpartij doet alle uitgevers en auteurs beven, maar in het geval van Schemerzone, de nieuwste thriller van Hilde Vandermeeren, was dat niet nodig. Ze staat deze zomerdag nieuw op 1 in de Zomerdag Top 3. Hebbanrecensent Guy doet er nog een schepje bovenop en biedt de volle vijf sterren: 'In haar typisch glasheldere en erg toegankelijke taal zet Vandermeeren de nodige druk op haar psychologische misdaadroman. Als vanzelfsprekend begeleidt ze haar lezers naar een toestand van algehele narcose; ze ontwaken pas na de epiloog. De menselijke psyche, zowel van het hoofdpersonage Kate Evans als van de misdadiger, wordt beangstigend neergezet. De spanning wordt erg kundig opgebouwd vanaf het eerste hoofdstuk. Tijdens de cursief weergegeven passages kruip je als lezer onder de hersenpan van de enge moordenaar.' Krijg je hier al enorme zomerleeskriebels van? Dan kun je een voorproefje nemen op het boek in deze sneak preview.

De populairste boeken van afgelopen weekend:
Vrijdag op 1: Goede dochter van Karin Slaughter
Zaterdag op 1: De lange dagen van Castellamare van Catherine Banner

#2 De lange dagen van Castellamare van Catherine Banner

Voor de liefhebber van familiesaga's is De lange dagen van Castellamare een mustread. Hebbanrecensent Marijke is met vier sterren lovend over de roman: 'Catherine Banner weet op een onnavolgbare wijze een intrigerende familiegeschiedenis neer te zetten. Het meeslepende verhaal is doordrenkt met een trage melancholie, maar wordt nergens langdradig of oppervlakkig. Emoties als verveling, rusteloosheid, onmacht en verdriet zijn prachtig weergegeven, net als de ontroerende romantiek die in het hele boek aanwezig is. Daarnaast heeft Castellamare door de gecreëerde krappe grenzen een authentiek gezicht meegekregen met eigen tradities en betoverende mythes. Het rotsachtige landschap, de zinderende hitte en de wispelturige zee zijn beeldend beschreven, evenals het soms beklemmende leven in een kleine dorpsgemeenschap.' Wie nu graag komende zomer dit eiland wil bezoeken, komt bedrogen uit. Het bestaat niet, het is een fictief eiland (ten zuidoosten van Sicilië), al bestaat er wel een 'golf van Castellammare'. Het prachtige blauw van lucht en water op de cover zul je alleen op de bladzijden en in je dromen kunnen bezoeken. Uitgever Hedda Sanders (Luitingh-Sijthoff) noemt het boek de ultieme zomerroman: 'rijk, zintuiglijk en meeslepend van begin tot eind.'

De populairste boeken van afgelopen weekend:
Vrijdag op 2: Opstaan van Jackie van Laren
Zaterdag op 2: Opstaan van Jackie van Laren

#3 P.I.D. van Bronja Hoffschlag

De roman is vandaag verschenen. Dat noemen ze wel een vliegende start. P.I.D. is de eerste roman van auteur Bronja Hoffschlag, na diverse thrillers. De aanloop tot deze publicatie is lang geweest. Een proces waarover ze een tipje van de sluier licht in de Zo Zondag van dit weekend: 'Dat ene project dat al zestien jaar op een plank lag, maar nog altijd regelmatig door mijn hoofd spookte. In die zestien jaar had ik af en aan research gedaan, mijn netwerk uitgebreid en de groeiende stapels aantekeningen en documenten even vaak opgepakt als teruggelegd, maar nu had ik opeens het gevoel dat de tijd begon te dringen. Mijn twee belangrijkste informatiebronnen waren inmiddels negenentachtig en eenentachtig jaar oud ('I ain’t gettin’ any younger here, girl!') en ik had er letterlijk mijn halve leven over nagedacht. Tijd voor actie.' Met een trouwe achterban en prachtige scores voor haar eerdere boeken, verwachten we veel van Hoffschlag, al neemt een sprong in genres niet altijd alle lezers mee. Ben jij ontzettend fan van haar thrillers, maar weet je nog niet of je ook een roman van haar hand zou willen lezen, dan kun je hier stiekem even proeven.

De populairste boeken van afgelopen weekend:
Vrijdag op 3: Ginny Moon heeft gelijk van Benjamin Ludwig
Zaterdag op 3: Goede dochter van Karin Slaughter

Hier vind je alle eerdere afleveringen, inclusief die van vorig jaar.
De top 3 wordt samengesteld op basis van unieke pageviews van de vorige dag.Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Zomerdag Top 3: de slachtpartij overleefd, een fictief eiland en een lange aanloop

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken