Advertentie

Hebban vandaag

Community /

De Hebban Zomerdag Top 3: debuutroman van 2 miljoen dollar

Deze zomer sluiten we de dag af met een top 3 van de meest bekeken boeken op onze site. Dit is de Hebban Zomerdag Top 3 van vandaag.

#1 Moedervlekken van Arnon Grunberg

Arnon Grunberg kón al een halve voetbalploeg aan onvergetelijke romanpersonages opstellen, en dankzij Moedervlekken heeft hij er met Otto/Oscar Kadoke alweer een sterspeler bij’, schrijft het Belgische tijdschrift Humo in haar recensie. ‘Een ode aan het leven’, kopt Het Parool en ‘Heftig’, vindt de recensent van Trouw. Op Hebban vind je een korte recensie van thrillerschrijfster Heleen van der Kemp. Zij heeft het over 'een prefecte balans tussen beklemming, humor, verdriet, weemoed en hoop'. Als Moedervlekken nog niet op je Wil ik lezen-lijst staat, dan komt dat nog. 73 lezers op Hebban gingen je voor. 

#2 De meisjes van Emma Cline

In 2014 verkocht de toen 25-jarige schrijfster Emma Cline haar debuutroman The Girls voor twee miljoen dollar en Scott Rudin, bekend van o.a. The Social Network, The Girl With the Dragon Tattoo en de tv-serie Silicon Valley, wist niet hoe snel hij de filmrechten moest binnenharken. Met de Amerikaanse uitgever tekende Cline een 'three book deal' en dat móét een rustgevende gedachte zijn voor haar groeiende schare fans. De meisjes staat voor de vijfde dag op rij in de Hebban Zomerdag Top 3. 

#3 Ik reis alleen van Samuel Bjørk

Ik reis alleen van Samuel Bjørk is een dikke hit op Hebban. Het boek haalde in 2015 de shortlist van de Hebban Awards in de categorie Beste Thriller. Inmiddels werd het boek door 732 lezers op Hebban beoordeeld, met een gemiddelde van 4,5 sterren. Het eerste deel met inspecteursduo Munch en Krüger kent inmiddels een even goed ontvangen vervolg, De doodsvogel. En dat zou zo maar eens een grote kanshebber kunnen worden voor een Hebban Award in september. Hier lees je een mooi interview met een van de meest gewaardeerde Scandinavische thrillerauteurs van dit moment.  

 

Klik hier voor alle afleveringen van de Hebban Zomerdag Top 3.Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Zomerdag Top 3: debuutroman van 2 miljoen dollar

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken