Hebban vandaag

Community /

De Hebban Zomerdag Top 3: onverwachte humor en de gewone mens

De Hebban Zomerdag top 3 is terug op je favoriete boekensite. Vijf vakantieweken lang publiceren we elke werkdag de top 3 populairste boeken met leuke wetenswaardigheden over het boek en of auteur. We sluiten de reeks evenals vorig jaar af met de bekendmaking van de Hebban Zomerhit van het Jaar. Dit is de top 3 van vandaag.

#1 Schemerzone van Hilde Vandermeeren

De Vlaamse Hilde Vandermeeren schreef eerder meer dan veertig succesvolle kinderboeken, maar maakte in 2013 dan toch haar thrillerdebuut. Over die overstap vertelde ze Hebban twee jaar later: 'Dat was een hele grote sprong. Het eerste manuscript, ik wist niet of dat zou aanslaan. Het was beginnen van nul. Maar ik ben iemand die uitdagingen niet uit de weg gaat. Ik zou het spijtig vinden als ik het niet zou hebben geprobeerd. Al van mijn dertiende waren thrillers mijn favoriete genre. Ik heb die spanning nodig. Niet direct politieromans of spionagethrillers, eerder gewone mensen, die iets dramatisch beleven.' Zo ook in Schemerzone, waarin verpleegkundige Kate onverwacht in een netelige situatie terechtkomt. Het levert haar vandaag een mooie nummer 1-plek op in de Zomerdag Top 3.

#2 Goede dochter van Karin Slaughter

Voordat er überhaupt sprake was van een schrijverscarrière, sprak Karin Slaughter één ding met zichzelf af: 'Ik wilde een boek gepubliceerd hebben voordat ik 30 werd.' Omdat de omstandigheden in het Amerikaanse boekenvak (door de impact van 11 september kregen ook veel uitgeverijen pakketjes die antrax bevatten) verplicht stellen dat iedere auteur een literair agent heeft voordat ze werk mogen aanbieden, cijferde ze zichzelf compleet weg. 'Het duurde uiteindelijk acht jaar voordat ik een match vond bij een zeer kritische literair agent. Maar die strijd heeft mij alleen maar sterker gemaakt en kijk waar ik nu sta.' Dat is al meerdere dagen stevig aan de top van de Hebban Zomerdag Top 3!

#3 Ragdoll van Daniel Cole

Een thriller met humor, het kan echt. Scenarioschrijver Daniel Cole gebruikt het regelmatig in zijn debuut Ragdoll. Daarin wordt een gruwelijke moordzaak afgewisseld met een typerende humor die in de politiewereld eigen is. De ironie als wapen in de strijd tegen gerechtigheid terwijl rechercheur William, alias Wolf, Fawkes zelf op de dodenlijst prijkt van een genadeloze moordenaar. Cole verklaarde in een interview met Hebban: ‘Ik raak snel verveeld, dus er moet regelmatig een glimlach op mijn gezicht prijken als ik een boek lees,’ bekent de thrillerschrijver. ‘Ik kan geen spannend verhaal zonder humor schrijven, hoewel mij meerdere keren is aangeraden om alle grappige dialogen te schrappen en er serieuze scènes van te maken. Maar ik was te eigenwijs en daardoor is geen enkele grap geschrapt.’

Hier vind je alle eerdere afleveringen, inclusief die van vorig jaar.
De top 3 wordt samengesteld op basis van unieke pageviews van de vorige dag.Over de auteur

Hebban Crew

2329 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Zomerdag Top 3: onverwachte humor en de gewone mens

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken