Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Leesclubs /

'De hemel is altijd paars' is Boek van de Maand bij Mezza's boekenpanel

door Hebban Crew 11 reacties
Op zaterdag 1 mei valt het vernieuwde magazine van AD weer in de bus, Mezza. Een geliefd onderdeel is het Mezza's boekenpanel, dat maandelijks vier boeken bespreekt, waarvan er eentje uitverkozen wordt tot Boek van de Maand. Deze maand valt de keuze op 'De hemel is altijd paars' van Sholeh Rezazadeh. Op Hebban lees je een sneak preview en kun je meedoen aan een leesclubdiscussie!

'Een nieuw geluid. Sholeh Rezazadeh schrijft mooi. En sterk.' – auteur Kader Abdolah

De hemel is altijd paars

Arghavan is een jonge Iraanse vrouw die nog maar kort in Nederland woont. Terwijl ze worstelt om een nieuw leven op te bouwen, wordt ze geplaagd door herinneringen aan haar jeugd in Iran. Een jeugd die paradijselijk begon maar een negatieve wending nam toen haar moeder van de ene op de andere dag vertrok en haar vader, haar steun en toeverlaat, verslaafd raakte aan opium. Ze nam daarop een radicaal besluit: ze liet het rauwe, bergachtige landschap van Iran definitief achter zich en vertrok naar het platste land ter wereld: Nederland.

Arghavan werkt in een tweedehandswinkel in Amsterdam, waar ze bevriend raakt met sommige klanten, zoals met Anna, een dove danseres, en de oude Johan, die het geluid van bomen opneemt. Ze verwondert zich over dit land waar iedereen haast heeft en waar het onmogelijk lijkt om met de ander verbonden te zijn. Dan wordt ze verliefd op Mees, een jonge muzikant, die haar wereld volkomen op z’n kop zet. De hemel is altijd paars is een zinnelijke roman over liefde en verlangen, over herinneringen en over de vraag of je de ander ooit echt kunt kennen.

Leesfragment

Heb jij zin om mee te doen aan een discussie rond het nieuwe Boek van de Maand van Mezza's boekenpanel en smaakt het leesfragment hieronder zeker naar meer, schrijf je dan in voor de leesclub. We delen tien ebooks uit, maar lees jij liever papier of heb je het boek al, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten met een eigen exemplaar. Doe je mee?

Lees een fragment uit De hemel is altijd paars

'Met poëtische zinnen in een hechte compositie schept Sholeh Rezazadeh in nog geen tweehonderd bladzijden vele werelden.' – Het Parool

Het Mezza boekenpanel

Mezza is het magazine van AD, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, PZC, De Stentor en Tubantia. In het boekenpanel zitten: Erna Staal (directeur bibliotheek Gouda), Olaf Tigchelaar (boekverkoper Kramer & van Doorn, Zeist), Anthoni Fierloos (boekverkoper en eigenaar Boekhandel Het Paard van Troje, Goes) en Debbie van der Zande (redacteur Hebban.nl). Maandelijks bespreken zij vier boeken, waarvan zij er een verkiezen tot Boek van de Maand.

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 10 digitale leesexemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de LeesclubnieuwsbriefOver de auteur

Hebban Crew

2488 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'De hemel is altijd paars' is Boek van de Maand bij Mezza's boekenpanel

 

Gerelateerd

Over

Sholeh Rezazadeh

Sholeh Rezazadeh

Sholeh Rezazadeh (1989) is dichter en schrijver. In een vorig leven in Iran was ...

Hebban Spots

De hemel is altijd paars

13 volgers

Welkom bij de Hebban Leesclub rond het Boek van de Maand van het Mezza boekenpanel. Mezza is het magazine van AD, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, PZC, De Stentor...