Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De highlights van dit najaar #5: Non-Fictie en Culinair

door Hebban Crew
Het nieuwe boekenseizoen is begonnen! Het najaar is de drukste periode voor uitgevers en boekhandelaren, maar ook voor lezers. Er verschijnen tientallen nieuwe boeken en de grote vraag is: naar welke kijk jij het allermeeste uit? In deze aflevering de highlights van september en oktober in de genres Non-Fictie & Culinair.

De boeken die in dit artikel getipt worden verschijnen in september en oktober 2019. In oktober volgt een nieuwe aflevering voor de maanden november t/m januari.

De wetten van de wereld van Mickaël Launay (Non-Fictie)

Greet Braem: 'Ik ben gefascineerd door zowel taal als wetenschap, waarbij wiskunde een heel speciaal plekje in mijn hart heeft. Ik word er altijd blij van wanneer een boek de schoonheid van wiskunde kan aantonen, of het nu een roman is of eerder een zakelijk boek. Het is altijd afwachten op welke manier een auteur de cijfertjes in de kijker zet, hoe hij ze koppelt aan dagelijkse dingen. Ik wil graag ontdekken hoe origineel Mickaël Launay uit de hoek komt; hij is tenslotte niet de enige die wiskunde begrijpelijk en aantrekkelijk probeert te maken. Is zijn boek net zo'n succes als zijn Youtube-kanaal? Ik wil het graag ontdekken!'

Kroniek van een overzichtelijk jaar van Diane Broeckhoven (Non-Fictie)

Nathalie Brouwers: 'Diane Broeckhoven is een leading lady uit de Nederlandstalige literatuur met al heel wat jaartjes en maar liefst 38 romans ervaring op haar teller. Daarbij is ze ook nog eens de sympathiekste schrijfster die ik ken om mee op de trein te zitten! Ze is de auteur van het succesvolle boek De buitenkant van meneer Jules. In september dit jaar verschijnt haar Kroniek van een overzichtelijk jaar, waarin ze een persoonlijk dagboek met ons deelt. Hierin rolt het jaar 2018 zich veelbelovend uit als een rode loper, maar brengt gaandeweg ook dieptepunten met zich mee. Als je haar op Facebook mag volgen, voel je je als lezer uitverkoren! Ik ben er zeker van dat dat voor elke lezer in haar buurt zal gelden. Lees hier mijn interview met haar van vorig jaar.'

Afscheid van het paard van Ulrich Raulff (Non-Fictie)

Evy De Brabander: 'Ja, moet ik het nog uitleggen? Ik kan gewoon niet niet aangetrokken zijn tot dit boek. Er staat een paard op de cover en een paard in de titel. Als ik dan de beschrijving lees, ben ik ook wel benieuwd wat Ulrich Raulff er van maakt. We kennen allemaal het belang van paarden voor bepaalde beroepen in het verleden, en het is interessant om te zien of de auteur daar nog voldoende nieuwe feiten aan kan toevoegen om de lezer 500 bladzijden lang te entertainen. Eigenlijk zal het meer een bijzondere geschiedenisles worden, verwacht ik, maar hopelijk ook voor een gewone dierenliefhebber vlot te lezen.'

Alles is uitvogelbaar van Marie Forleo (Non-Fictie)

Sanne de Graaf: '"Marie Forleo zorgt dat je stopt met uitstellen en helpt je je dromen achterna te gaan." Wie wil dat nou niet? En je hoeft toch niet te wachten tot het nieuwe jaar met het maken van goede voornemens? Ik kijk naar het boek uit, want ook ik heb dromen én stel ze lekker uit. Marie Forleo is lifecoach, spreker, presentator van haar eigen YouTube kanaal met 500.000 abonnees, ze heeft een eigen bedrijf en een business school. En ze is Amerikaans. Het boek belooft korte metten te maken met belemmerend gedrag en bevat een stappenplan. Ik ben nieuwsgierig, maar ook kritisch. Forleo lijkt een alleskunner. Maar is dit boek ook toepasbaar op de nuchtere Nederlander?'

Oog in oog met de duivel van Roméo Daillaire (Non-Fictie)

Kees van Duyn: 'Jaren geleden heb ik de film Hotel Rwanda gezien; indrukwekkend. Hoewel deze film fictie is, is het wel gebaseerd op ware gebeurtenissen. Schrikbarend wat er destijds in dat land is gebeurd. Het boek is echter geen fictie, maar een ooggetuigenverslag van de genocide in 1994. Ik vind het daarom buitengewoon interessant om, met de film in mijn achterhoofd, ook nog eens te lezen welke verschrikkingen toen hebben plaatsgevonden. Maar ook om te weten te komen hoe en waarom de internationale gemeenschap faalde in het voorkomen van een humanitaire ramp. Ik verwacht dat het boek eveneens indruk op me maakt en ook dat ik dingen te weten kom die ik nog niet wist. En dan deze wetenswaardigheden delen in een artikel, zodat meer mensen hiervan op de hoogte kunnen raken.'

De Japanse keuken van Nancy Singleton Hachisu (Culinair)

Joke Duyols: 'Wat betreft de Japanse keuken heb ik nog alles te leren. Als mama van pubers met een lichte noedelverslaving wordt het hoog tijd om mezelf deze gerechten eigen te maken. Dit boek bevat niet alleen 165 gerechten, maar belooft ook een kijk op het dagelijks leven op het Japanse platteland. Met een student Japanologie in huis wil ik mezelf ook enigszins verdiepen in de cultuur van dat land. Een nieuw kookboek zal ik altijd eerst doorbladeren enkel en alleen om naar de foto’s te kijken. Met 350 sfeerfoto’s zou dit exemplaar wel eens een streling voor het oog kunnen zijn.'

Tokyo Culinair van Tim Anderson (Culinair)

Selene Broers: 'Als ik in Tokyo ben, loop ik meestal gewoon zomaar een restaurantje in dat in de buurt is van waar ik ben. Ik ben dus wel benieuwd wat voor lekkere restaurantjes en recepten er te vinden zijn als je ergens gericht naar op zoek gaat.'

 

 

Dit is Japan van Yutaka Yazawa (Non-Fictie)

Selene Broers: 'Om in Japanse sferen te blijven: de Japanse titel van dit boek is "De levenswijze van Japanners". Dat klinkt bijna alsof het voor buitenlanders is geschreven en dat is het ook, volgens de blog die de auteur over dit boek heeft geschreven. Ik ben dus heel benieuwd hoe de auteur voor buitenlanders over zijn land schrijft.'

 

Powered by de Hebban VIP Club

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door de bijdragen van de leden van de Hebban VIP Club. De Hebban VIP Club is een exclusieve club voor leden met een roze Hebban-hart die het leuk vinden om Hebban te helpen de beste, fijnste en leukste plek te laten zijn en blijven voor liefhebbers van boeken. 

Meer over de Hebban VIP Club

 



Over de auteur

Hebban Crew

1675 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: De highlights van dit najaar #5: Non-Fictie en Culinair

 

Gerelateerd

Over

Diane Broeckhoven

Diane Broeckhoven

Diane Broeckhoven werd geboren in Antwerpen, maar woonde vanaf 1970 30 jaar in N...

Hebban Spots

Culinair Café

29 volgers

Welkom in het Culinair Café, powered by the VIP Club. De chefkoks in dit themacafé zijn Helma, Joke, Marjolein, Selene, Silvia en Renate. In dit café kun je met elkaar praten over kookboeken....