Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

De ijsmakers

"Waar ga je naartoe als je eenzaam bent? Waar ga je naartoe als je kinderen hebt? Waar ga je naartoe als je verliefd bent? Dan ga je naar de ijssalon." Vele smaken ijs komen voorbij in 'De ijsmakers', de nieuwe roman van Ernest van der Kwast. Maar het is ook een boek over familiebanden en de kracht van poëzie.

Ernest van der Kwast brak in 2010 naar het grote publiek door met zijn roman Mama Tandoori, een spraakmakend verhaal over onmogelijke familiebanden. Centraal staat een Indiase vrouw die Van der Kwasts moeder symboliseert. Zowel in Nederland als Italië wist de Rotterdammer met dit boek vele lezers voor zich te winnen. Mama Tandoori werd een enorme bestseller. Van der Kwasts nieuwe roman, De ijsmakers, speelt zich af in Italië, het land waar de auteur parttime woont en waar het boek ook in Italiaanse vertaling zal verschijnen.

Over dit boek:

De ijsmakers speelt zich af helemaal in het noorden van Italië, in de vallei van de ijsmakers: een tiental dorpjes dat al generaties lang gespecialiseerd is in het bereiden van ijs. Volgens Giuseppe Talamini is het er zelfs uitgevonden. Zijn familie vertrekt elke lente naar de ijssalon in Rotterdam, om in de winter weer terug te keren naar de bergen.

Zoon Giovanni Talamini besluit met deze traditie te breken. Hij is gegrepen door de poëzie en schopt het tot directeur van een groot poëziefestival. Op een dag doet zijn jongere broer Luca, die niet alleen de ijszaak in Rotterdam maar ook het mooiste meisje van het dorp heeft gekregen, hem een ongebruikelijk verzoek. Giovanni komt voor de keus te staan nog eenmaal het belang van de familie te dienen of definitief voor zichzelf te kiezen.

Afgelopen zaterdag was Ernest van der Kwast  te gast bij NPO Radio 1, om te vertellen over De ijsmakers. Beluister hier het fragment.


Nieuwsgierig naar dit boek? In samenwerking met Uitgeverij De Bezige Bij mogen we 3 exemplaren van De ijsmakers verloten, doe mee met deze giveaway!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: De ijsmakers

 

Gerelateerd

Over

Ernest van der Kwast

Ernest van der Kwast

Ernest van der Kwast (1981) werd geboren in Bombay, India. Hij brak door met zi...