Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Wil ik lezen | De jongen die tegen IS strijdt en andere verwachte boeken

Wekelijks verschijnen er honderden nieuwe boeken. Elke week storten wij ons op die enorme lijst met verwachte boeken en selecteren we boeken waarvan we weten dat onze lezers erop zitten te wachten. Maar we laten ook gewoon lekker onze eigen smaak meewegen en vertellen je naar welk verwachte boek we zelf uitkijken. Veel plezier met een nieuwe aflevering van 'Wil ik lezen'.

Let op: het getal achter Wil ik lezen is het aantal lezers dat het boek wil lezen ten tijde van het schrijven van het artikel. Kijk voor de meest actuele stand altijd op de boekdetailpagina van het betreffende boek. 

De jongen die tegen IS strijdt van Masoud Aqil 

Van gevangene tot terroristenjager - een jonge journalist vertelt zijn verhaal

'Op vrijdag na het gebed schoten de terroristen altijd een paar gevangenen dood; de schoten waren in mijn cel te horen. Na afloop dwongen ze me de filmpjes te kijken op hun telefoon. 'Kijk wat we met je vrienden hebben
gedaan, journalistje. Jou zullen we levend verbranden.'

Wanneer journalist Masoud Aqil in december 2014 een reportagetrip maakt voor een Koerdische televisiezender, wordt hij ontvoerd en opgesloten door IS-terroristen. In totaal zit hij 280 dagen vast in een pikdonkere keldercel.
Dagelijks ondergaat hij martelingen en schijnexecuties.

Totdat hij na negen maanden plotseling vrijgelaten wordt. Aqil vlucht naar Duitsland. In het asielzoekerscentrum ontdekt hij dat IS de enorme vluchtelingenstroom misbruikt om terroristen Europa binnen te sluizen, waaronder zelfs enkele van zijn beulen. Vanaf dat moment besluit hij de inlichtingendiensten te helpen bij het opsporen van is-soldaten en zet daarmee zijn eigen leven op het spel...

Bijzonderheden: Masoul Aqil, Koerd en atheïst, werkte in Syrië voor een Koerdische tv-zender. In 2014 werd hij ontvoerd door IS en meer dan negen maanden opgesloten. In de hoop andere vluchtelingen te inspireren, besloot hij zijn verhaal openbaar te maken en naar buiten te treden als informant van de Duitse inlichtingendienst.

Categorie: Literaire non-fictie | Wil ik lezen: 21 | Verschijnt: rond 23 januari 2018  

Het huis vol van Anita Terpstra

'In 2015 kregen vrouwen gemiddeld 1.66 kinderen. Honderd jaar eerder waren dat er nog 4.45. Echtparen die rond 1870 trouwden, kregen gemiddeld zelfs 8 kinderen.'

17 januari 1945, de geboortedatum van Martje, het oudste kind van Hendrik en Antje Borger. Na Martje zullen nog dertien kinderen volgen. Een van die veertien kinderen is de moeder van Anita Terpstra. Anita's vader komt uit een gezin van zeven kinderen en dat waren er hoogstwaarschijnlijk meer geweest als zijn moeder niet op jonge leeftijd was overleden. Haar leven lang is Anita gefascineerd door de jeugd van haar ouders. Hoe was het leven in dat grote gezin? Was het gezellig of kwamen ze aandacht tekort? En hoe werd het huishouden gerund zonder elektrische apparaten? Hoe werden alle monden gevoed, kinderen gekleed, de orde bewaakt, hoe ging het er op school aan toe, en wie lette er op wie? Maar vooral hoe heeft hun plek in dat grote gezin de levens van haar vader, moeder en ooms en tantes beïnvloed?

Het huis vol geeft een indrukkend beeld van het grote gezin in het naoorlogse Nederland van de jaren vijftig tot diep in de jaren zeventig en verschaft inzicht in de emoties van de generaties die opgroeiden in grote gezinnen.

Klik hier voor de sneak preview en een winactie met deze roman.

Bijzonderheden: Anita Terpstra staat bekend als thrillerschrijfster (vorig jaar kwam haar boek 'Samen' op de shortlist van de Gouden Strop terecht) en richt zich nu voor het eerst op non-fictie. 

Categorie: Literaire non-fictie | Wil ik lezen: 184 | Verschijnt: rond 25 januari 2018

The Monk of Mokha van Dave Eggers

Een waargebeurd verhaal over de reis van een Amerikaanse moslim op zoek naar zijn roots. En koffie.

Mokhtar Alkhanshali grew up in San Francisco, brought up by Yemeni immigrants. He dreams of resurrecting the ancient art of Yemeni coffee but finds himself trapped in Sana'a by civil war. A true story that weaves together the history of coffee, the struggles of civil war and the courageous journey of a young man--a Muslim and a U.S. citizen--following the most American of dreams.

Bijzonderheden: De Nederlandse vertaling van The Monk of MokhaDe monnik van Mokkaverschijnt slechts een week later bij uitgeverij Lebowski.

Categorie: Literaire non-fictie | Wil ik lezen: 16 | Verschijnt: rond 23 januari 2018

Let op: het getal achter Wil ik lezen is het aantal lezers dat het boek wil lezen ten tijde van het schrijven van het artikel. Kijk voor de meest actuele stand altijd op de boekdetailpagina van het betreffende boek. 



Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Wil ik lezen | De jongen die tegen IS strijdt en andere verwachte boeken

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken