Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

De juryleden van de Hebban Debuutprijs 2020 stellen zich voor

door Hebban Crew 11 reacties
Een honderdkoppige lezersjury buigt zich over de vijftien titels tellende longlist voor de Hebban Debuutprijs. Intussen verheugt de eindjury, onder leiding van boekverkoper Gerben de Bruijn, zich alvast op het lezen van de shortlist. Dit zijn de juryleden van 2020.


Juryvoorzitter

Boekverkoper
Gerben de Bruijn
Gerben de Bruijn (42) is samen met zijn vrouw sinds begin 2019 eigenaar van boekhandel Post Scriptum in Schiedam, waar hij al meer dan vijftien jaar werkervaring heeft. Van jongs af aan is hij een fervent lezer van alles wat er in zijn blikveld komt. Als jurylid voor de Hebban Debuutprijs 2018 en 2019 was hij heel blij met de prijswinnaars en beide shortlists. Hij weet zeker dat ook dit jaar de winnaar een mooie zal zijn! 

 


Boekverkoper
Monique Eskens  
Monique Eskens is geboren op 22 juli 1963 in Bilthoven. Na het gymnasium studeerde ze Klassieke Talen in Leiden. Na haar afstuderen begon ze bij Boekhandel De Kler in Leiden. Na daar bijna 10 jaar in diverse functies gewerkt te hebben is zij in april 1988 naar Middelburg verhuisd om daar de inkoop op zich te nemen en dat doet ze nog steeds met veel plezier. Hobbies: tuinieren, vakantie en natuurlijk lezen. Monique heeft een hele brede smaak met een voorkeur voor thrillers en geschiedenis (fictie en non-fictie). Getrouwd. Kattenmens. 

 


Boekverkoper
Pauline Goedemans 
Pauline Goedemans is sinds 1978 werkzaam in het boekenvak en sinds vier jaar de trotse eigenaar van Grimbergen Boeken te Lisse. Ze werd genomineerd voor Boekverkoper van het jaar 2019-2020 en eindigde bij de laatste vijf. Pauline leest graag (vertaalde) literatuur, poëzie en thrillers. 

 


Boekverkoper
Daphne de Haan 
Daphne de Haan is 25 jaar jong en werkt met veel liefde op de prachtige Young Adult afdeling bij Boekhandel Waanders In de Broeren in Zwolle. Ze leest zelf met name ook veel YA, maar ook met regelmaat mooie romans, fantasy of feelgood. Haar liefde voor Young Adult begon zo'n 10 á 12 jaar geleden met boeken zoals Divergent, De Hongerspelen en de Twilight Saga. Jongeren aan het lezen krijgen én houden is tegenwoordig een uitdaging die haar elke dag weer motiveert om met veel plezier naar haar werk te gaan! 

 


Boekverkoper
Remco Houtepen
Remco Houtepen is boekverkoper bij boekhandel Libris Venstra in Amstelveen en werkzaam in het boekenvak sinds 1992. Tijdens de studie Economie aan de Vrije Universiteit was hij werkstudent bij de familie Rienks van de VU Boekhandel. Hij raakte verknocht aan de wereld van het boek en besloot de vakopleiding boekenbranche, die toen nog bestond, te volgen. En zo is het gekomen. Boekverkoper van het jaar 2016/2017Runner-up in Hebban schrijfwedstrijd 'Een beeld zegt meer dan 1000 woorden', met het korte verhaal 'De man'. Dit verhaal werd opgenomen in het gratis Hebban eBook Meer dan 1000 woorden. 

 


Boekverkoper
Arno Koek
Arno Koek werkt vanaf 1985 in het boekenvak en is sinds 2006 eigenaar van Boekhandel Blokker in Heemstede. Later werd hij uitverkozen tot Beste boekverkoper 2008. In 2016 was hij twee jaar onderdeel van het DWDD Boekenpanel. Hij is een veellezer; enerzijds mooie literatuur en anderzijds af en toe luchtige ontspanning of een spannende thriller. Het grote probleem is dat een mensenleven te kort is om alles te kunnen lezen, dus is het een gevecht om keuzes te maken! Daarnaast is hij een levensgenieter! 

 


Hebban Hoofdredacteur
Sander Verheijen
Sander Verheijen (1974) is auteur, grafisch vormgever en hoofdredacteur van Hebban. Hij was oprichter en hoofdredacteur van thrillersite Crimezone.nl en werkte als thrillerredacteur en marketing manager bij verschillende uitgeverijen. In 2014 stond hij aan de wieg van Hebban.nl. In 2017 verscheen zijn autobiografische debuut Ik kan er nét niet bij. Onder het pseudoniem Jens Vern publiceerde hij dit jaar zijn eerste thriller, De macht van K., die direct genomineerd werd voor de Gouden Strop. Sander maakte ook in 2016, 2017 en 2018 deel uit van de jury voor de Hebban Debuutprijs. 

Hebban-redacteur
Lindy de Jong
Lindy de Jong (1987) is sinds 2014 werkzaam voor Hebban. Haar loopbaan in het boekenvak begon bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Als redacteur mag ze nu al voor de vijfde keer zitting nemen in de jury voor de Hebban Debuutprijs. Hoewel ze, met een Bachelor Spaans en een Master Westerse Literatuur in haar achterzak, het liefst vertaalde literatuur leest, gaat haar interesse sindsdien ook uit naar werk en debuten van eigen bodem. Ze kijkt enorm uit naar de shortlist van dit jaar, de winnaar van 2016 is nog altijd een van haar favoriete boeken.

 


Hebban-redacteur
Aimee van Tienoven
Aimee van Tienoven is voormalig boekverkoper en werkt sinds 2019 als redacteur bij Hebban. Haar liefde voor lezen zorgde ervoor dat ze in 2014 de master Nederlandse Letterkunde ging doen en daarna van haar hobby haar beroep maakte. Het is de derde keer dat ze leest als jurylid van de Hebban Debuutprijs, maar de eerste keer als eindjury. Ze leest het liefst literatuur, al is een goede Young Adult ook altijd welkom. 

 


Hebban-redacteur 
Debbie van der Zande
Debbie van der Zande (1977) werkte 13 jaar in boekhandels en al sinds haar negentiende af en aan in dierenasiels. De combinatie ‘Boeken & Beesten’ is nog steeds leidend in haar leven. Sinds 2014 is ze aan boord van het roze slagschip dat Hebban heet. Ze leest graag breed, maar heeft een voorkeur voor de speculatieve genres. Haar hobby is het opvangen van hoogbejaarde katten en zo nu en dan huisvest ze een ongewenste hond op weg naar een beter leven.  

 


Hebban-redacteur
Anouk van der Zee
Anouk van der Zee is 35 en redacteur bij Hebban. Na tien jaar als boekverkoper te hebben gewerkt, is ze nu vooral online en achter de schermen bezig Hebban te vullen met artikelen en andere content. Ze leest in bijna elk genre, maar het liefst kruipt ze op de bank met een goede fantasy. Ze zit momenteel voor het derde (en helaas laatste) jaar in de Griffeljury, waardoor ze ook prachtige stapels kinderboeken thuis heeft liggen. Haar ‘Wil ik lezen’-plank is een eindeloze lijst vol ‘oh, ja, die wil ik ook nog eens zo graag oppakken’-boeken. Het grootste deel heeft ze dan ook allang op voorraad. 

 

De Hebban Debuutprijs 2020

De longlist

De Hebban Debuutprijs 2020 richt zich op Nederlandstalige literaire fictie, literaire non-fictie, spanning, feelgood en young adult voor het eerst verschenen tussen 1 april 2019 en 1 april 2020. De longlist voor de Hebban Debuutprijs werd op maandag 20 april bekendgemaakt op Hebban. Een lezersjury van ruim honderd lezers beoordeelt tussen 20 april en 15 juni de vijftien genomineerde titels en bepaalt de shortlist van de Hebban Debuutprijs.

Naar het Hebban Debuutprijs-kanaal

De shortlist

De shortlist telt vijf boeken. De eindjury bestaat uit boekverkopers Gerben de Bruijn (voorzitter), Monique Eskens, Pauline Goedemans, Daphne de Haan, Remco Houtepen en Arno Koek, en leden van de Hebban Crew: Aimee van Tienoven, Anouk van der Zee, Lindy de Jong, Sander Verheijen en Debbie van der Zande. De Hebban Debuutprijs wordt in september uitgereikt aan de winnaar.Over de auteur

Hebban Crew

2527 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De juryleden van de Hebban Debuutprijs 2020 stellen zich voor