Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

'De kleine walvis' is prentenboek van 2017

'De kleine walvis, geschreven' en geïllustreerd door Benji Davies, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2017. Naast dit boek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2015, die de Prentenboek TopTien compleet maken.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen 2017, die worden gehouden van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari 2017, staan deze tien boeken centraal.

Benji Davies (foto) is een Britse kinderboekenauteur en illustrator. In 2014 won hij met The Storm Whale de Oscar’s First Book Prize. Het boek werd in 2015 in het Nederlands vertaald als De kleine walvis door Edward van de Vendel.  Voor zijn illustraties in Grandad’s Island (Het eiland van opa) won hij in 2015 in de categorie prentenboeken de World Illustration Awards, een prijs die Quentin Blake eerder ook in ontvangst nam.

In De kleine walvis woont Boy samen met zijn vader en zes katten in een vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap… Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt De kleine walvis uit in een mini-editie met gratis app voor € 4,95.

De Prentenboek TopTien voor De Nationale Voorleesdagen 2017:

Berre is bijna jarig van Annemie Berebrouckx (De Eenhoorn)
Buurman Brombeer van Ciara Flood (De Fontein)
De kleine walvis van Benji Davies (Luitingh-Sijthoff)
Hé, wie zit er op de wc? van Harmen van Straaten (Leopold)
Het boek zonder tekeningen van B.J. Novak (Terra-Lannoo)
Klein geitje kan alles van Yvonne Jagtenberg (Leopold)
Kleine blauwe truck van Alice Schertle (Gottmer Uitgevers)
Kom uit die kraan! van  Tjibbe Veldkamp (Lemniscaat)
Lente, zomer, herfst, winter van Britta Teckentrup (Veltman Uitgevers)
Van wie is die hoed? van Joukje Akveld en Thé Tjong-Khing (Gottmer Uitgevers)
 
Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor 'interactie met peuters en kleuters voor verwerking in hun spel'. Het doel van de Nationale Voorleesdagen  is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De campagne is een project van Stichting Lezen en wordt georganiseerd door Stichting CPNB. De Nationale Voorleesdagen vinden voor de veertiende achtereenvolgende keer plaats.
Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'De kleine walvis' is prentenboek van 2017

 

Gerelateerd

Over

Benji Davies

Benji Davies

Benji Davies is een Britse kinderboekenauteur en illustrator. In 2014 won h...

Gesponsorde boeken