Hebban vandaag

Advertorial /

De koninklijke geschiedenis van Meghan Markle

Andrew Morton portretteerde al vele beroemdheden in zijn prijswinnende biografieën, en zo ook Meghan Markle – de gescheiden Amerikaanse actrice die een Britse prins trouwde en nu als hertogin van Sussex door het leven gaat. In de volledig geüpdatete nieuwe editie vertelt hij niet alleen haar levensverhaal, maar verhaalt hij ook over de kloof tussen Harry en Meghan en het huis Windsor. Op Hebban lees je een sneak preview en maak je kans het boek te winnen.

Andrew Morton brak door met zijn biografieën over prinses Diana, maar ving ook de levens van andere spraakmakende personen op papier. Zo schreef hij over Monica Lewinsky, Madonna, David en Victoria Beckham en Tom Cruise. Toch keerde hij weer terug naar het Britse koningshuis, nu om de echtgenote van Diana's zoon Harry door te lichten: Meghan Markle.

'Zoals de Britten al generaties lang weten, voelt alles veel beter na een troostende kop thee.' – Uit: Meghan

Meghan Markle had alles tegen zich: Amerikaanse, actrice, gescheiden en van gemengde afkomst. De pers volgde haar al even genadeloos als ze met Diana hadden gedaan, maar daar hield haar strijd niet op. Inmiddels is er een schijnbaar onoverbrugbare kloof ontstaan tussen Harry en Meghan enerzijds en het huis Windsor anderzijds. Hét moment voor Morton om zijn biografie over de hertogin van Sussex te actualiseren.

Meghan

Het levensverhaal van Meghan Markle is bijzonder indrukwekkend. Opgroeiend op de filmsets van haar vader was het geen verrassing dat Meghan in de Hollywood-industrie aan de slag zou gaan. Na vele afwijzingen brak ze eindelijk door met haar rol als Rachel Zane in Suits. Een blind date met prins Harry zou haar leven echter volledig op zijn kop zetten…

Aan de hand van exclusieve interviews met mensen uit haar directe omgeving beschrijft royaltybiograaf Andrew Morton de vele onverwachte wendingen in haar leven en bovenal haar leven als hertogin van Sussex; een koninklijke geschiedenis die iedereen binnen en buiten de paleismuren tot op de dag van vandaag bezighoudt. Van de vreugde op hun trouwdag tot de donkere dagen en het isolement, de eenzaamheid en de vooroordelen die ze ervoer. Na de veelbesproken ‘Megxit’ en het interview met Oprah Winfrey is het nog maar de vraag of de ontstane kloof tussen Harry en Meghan en de koninklijke familie nog te herstellen is.

Leesfragment

Door het lezen van een biografie kun je net dat beetje dichter bij iemand komen om hen te gaan begrijpen. Ben jij benieuwd naar het leven van de hertogin van Sussex? Hieronder lees je alvast een sneak preview van Meghan. Spreekt het boek je aan? Schrijf je in voor de winactie!

Lees hier de sneak preview

'Het was een glorieus, opwindend, historisch moment.'
Uit: Meghan

Achter het boek

De biografie van Meghan verscheen in oorspronkelijke staat net voor haar huwelijk met Harry, maar in de drie tussenliggende jaren is heel wat gebeurd. Harry en Meghan hebben inmiddels twee kinderen, ze hebben zich teruggetrokken als senior leden van de koninklijke familie en zijn naar Californië verhuisd. Het echtpaar bouwt daar een nieuwe carrière op als investeerders, filantropen en tv-producenten.

'Meghan's gone from "Duchess Dazzling" to "Duchess Difficult", exactly the same trajectory happened with Diana,' vertelt Morton aan Good Morning America. De hertogin van Sussex werd er in de pers dan ook van beticht verantwoordelijk te zijn voor de breuk tussen Harry en de koninklijke familie. Morton ontdekte echter dat het de prins was die het veelbesproken interview met Oprah Winfrey wilde.

Er is dan ook één groot verschil binnen al die overeenkomsten tussen Diana en Meghan, zo laat Morton laat in een interview met Salon weten. Waar Diana en Charles vrij vroeg in hun huwelijk uit elkaar gingen en elk hun eigen weg volgden, doen Harry en Meghan alles samen als een liefdevol koppel.

'You have to ask yourself, how much of their decision to leave is predicated on the fact that Harry himself, finds it very difficult performing in public?'

'Meghans scheiding [...] leidde nauwelijks tot een opgetrokken wenkbrauw, laat staan een constitutionele crisis.'
Uit: Meghan

Winactie

Lees je graag biografieën of ben je juist vooral benieuwd naar Meghan Markle en het Britse koningshuis? Hebban mag in samenwerking met uitgeverij Pepper Books vijf exemplaren weggeven van Meghan, vertaald door Sander Buesink, Ed van Eeden en Joost Zwart. Kijk snel hoe je mee kunt doen.

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2212 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De koninklijke geschiedenis van Meghan Markle

 

Gerelateerd

Over

Andrew Morton

Andrew Morton

Andrew Morton is een wereldberoemde biograaf en deskundige op het gebied van roy...


Gesponsorde boeken