Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Dit zijn de kanshebbers voor de Gouden Strop 2017

door Hebban Crew 2 reacties
Onder leiding van juryvoorzitter Anniko van Santen hebben de juryleden vijf titels geselecteerd die nog in de race zijn voor de Gouden Strop 2017. Er werden 83 thrillers ingezonden.

Shortlist Gouden Strop 2017

 

Een variatie van gevestigde namen en nieuw talent wisselen elkaar af. Onder de namen vinden we twee voormalig winnaars van de Gouden Strop, namelijk Donald Nolet en Felix Weber (pseudoniem van Gauke Andriesse). Nolet won met zijn debuutthriller Versleuteld tevens de Schaduwprijs. Simon de Waal is voor de derde keer genomineerd. 

De jury van de Gouden Strop (foto boven) bestaat dit jaar uit Anniko van Santen (presentator AVRO-Tros), Els Roes (Thriller & Zo, recensent VN’s Detective & Thrillergids), Marian van Leth (directeur BiblioNu Venray/Horst), Erik de Vries (recensent VN’s Detective & Thrillergids) en Soraya Vink (thrillerredacteur en recensent bij hebban.nl).

Shortlist Schaduwprijs 2017

Voor de Schaduwprijs, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut, zijn de volgende titels genomineerd: Bling Bling. Diamantroof in Delhi. van Jan Van der Cruysse (Davidsfonds), Dooie dagen van Pim Hermans (Mosae Libro) en Maakbaar van Mariette Zweers (Ambo|Anthos). 

De Schaduwprijs wordt dit jaar voor de 21ste keer uitgereikt. De prijs werd in 1997 ingesteld door het GNM om aankomende schrijvers in het genre te stimuleren. Vorig jaar ging de Schaduwprijs naar Lieve edelachtbare van Max van Olden. De jury van de Schaduwprijs bestaat uit juryvoorzitter Peter Römer (auteur en voorzitter GNM), John Brosens (auteur, GNM bestuur), Isa Maron (auteur, GNM bestuur), Linda Jansma (auteur, GNM lid) en Marian Lerchbaumer (Bibliotheek Kennemerwaard). 

Uitreiking

De Gouden Strop wordt op donderdag 8 juni tijdens een live uitzending van RTL Late Night uitgereikt. De prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek wordt dit jaar voor de eenendertigste keer uitgereikt. Sinds maart 2012 maken De Gouden Strop en de Schaduwprijs vast onderdeel uit van de CPNB-campagne rondom spannende boeken.   

Spannende Boeken Weken

Op vrijdag 9 juni start de campagne van de Spannende Boeken Weken met het thema ‘Je vakantie begint met boeken’. Deon Meyer is dit jaar geschenkauteur en schreef speciaal de spannende novelle De vrouw in de blauwe mantel. Lezers krijgen het geschenkboekje cadeau in de deelnemende boekwinkel bij aankoop van tenminste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dit zijn de kanshebbers voor de Gouden Strop 2017

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken