Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De laatste nominatie voor de Debuutprijs 2014: de lezer aan zet

door Sander Verheijen 23 reacties
Vijf van de zes kanshebbers voor de Hebban|Crimezone Debuutprijs 2014 zijn bekend. De zesde wordt bepaald door de lezers. De verkiezing gaat vandaag van start. Op maandag 25 augustus wordt de volledige shortlist bekendgemaakt. Bol.com-redacteur Janneke Siebelink is de juryvoorzitter van deze editie.

Op de stemlijst hieronder staan de tien titels die naast de vijf genomineerden de meeste punten kregen van de jury, die evenals vorig jaar bestaat uit de Crimezone Club van 10, waarin tien meer dan enthousiaste thrillerfans en ambassadeurs van het genre zitting hebben. Op de stemlijst vinden we ook (de enige twee ingestuurde) YA-titels terug. De jury was afgelopen zaterdag tijdens het juryberaad unaniem in haar besluit deze titels mee te nemen op de stemlijst omdat veel volwassenen ook graag boeken voor en/of over young adults lezen.

 

Juryvoorzitter Debuutprijs 2014

Bol.com-redacteur Janneke Siebelink (foto: Keke Keukelaar) zal de jury van de tweede editie van de lezerjuryprijs van Crimezone aanvoeren. Siebelink (1974), geboren en getogen te Ede, ging op haar 17de in Amsterdam studeren aan de Frederik Muller Academie. Ze werkte bij verschillende uitgeverijen en onder de naam La Storia della Vita schrijft ze levens- en bedrijfsgeschiedenissen in opdracht. Sinds ruim een jaar werkt Siebelink bij Bol.com als Redacteur Boeken. Een bijzondere functie waarin zij buiten (en binnen) de gebaande paden boeken aanbeveelt en interviews & events met schrijvers organiseert. Op www.bol.com/boekenredactie vind je haar interviews en artikelen.
 
Janneke Siebelink: ‘Een van mijn ambities binnen mijn functie bij bol.com is nieuw talent te ontdekken en deze een podium te bieden op mijn redactionele pagina. De rol als juryvoorzitter van de Hebban|Crimezone Debuutprijs 2014 biedt een prachtige kans om dat streven na te komen.’
 

Stemlijst 2014

Baltus, Liane - Het derde verbond
Burgers, Eva - Stille getuige
Buteneers, Bruno - Weerklank
Fleur, Maartje - De au pair
Ipenburg, Inge - Het gerecht
Kazemier, Bart-Jan - De man in het midden
Kouwenhoven, Jan - De worsteling
Mellink, Jennefer - Gebroken
Moonen, Susan - Conflict
Nolet, Donald - Versleuteld

Wat moet je doen om jouw stem te geven aan je favoriete debuut of debuten?

  • Log in op Hebban (of als je nog geen account hebt, registreer je dan hier).
  • Klik op de titel van een van de genomineerde boeken hierboven.
  • Klik op het actie-uitklapmenu onder de cover van het boek en vink 'Favorieten' aan (zie afbeelding hiernaast).
  • Wil je meerdere titels nomineren? Dat kan. Herhaal stap twee en drie hierboven.

  

 

Het boek met de meeste aanbevelingen wint.

Op zondag 24 augustus om 12:00 uur wordt de eindstand opgemaakt. Het boek met de meeste aanbevelingen wint en is dus de zesde en laatste genomineerde voor de Hebban|Crimezone Debuutprijs 2014. Bij een gelijke eindstand wint het boek dat door de jury het hoogst werd beoordeeld.

 

Prijsuitreiking

De bekendmaking van de winnaar van de tweede editie van de Hebban|Crimezone Debuutprijs vindt plaats tijdens de uitreiking van de Crimezone Thriller Awards op het Nederlands Thrillerfestival in Zoetermeer op zondag 26 oktober. De eerste Debuutprijs werd vorig jaar gewonnen door Arjen Lubach, met zijn thrillerdebuut IV.Over de auteur

Sander Verheijen

979 volgers
448 boeken
23 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: De laatste nominatie voor de Debuutprijs 2014: de lezer aan zet

 

Gerelateerd