Hebban vandaag

Leesclubs /

De leesclubs in het oosten

Rijnbrink is een provinciale service organisatie en ondersteunt bibliotheken in Overijssel en Gelderland. Wat kun je doen als je in een van beide provincies woont en nieuwsgierig bent naar leesclubs?

Gelderland

  • Informeer bij de dichtstbijzijnde Bibliotheek. In veel plaatsen organiseert Senia in samenwerking met de Bibliotheek oprichtingsbijeenkomsten.
  • Liever eerst een keer meedoen als gast bij een leesclub om te ervaren hoe het werkt en wat het betekent om met anderen te praten over boeken? Plaats een oproep en wij gaan op zoek naar een leesclub in de buurt die een gastlezer wil ontvangen.

 

Overijssel

  • Informeer bij de dichtstbijzijnde Bibliotheek. In veel plaatsen organiseert Senia in samenwerking met de Bibliotheek oprichtingsbijeenkomsten.
  • Lezers die in Overijssel wonen en die zelf een leesclub willen starten, kunnen een oproep plaatsen op Mijnleeskring.nl.
  • Lezers die in Overijssel wonen en zich willen aansluiten bij een bestaande leeskring, kunnen op het kaartje aan de groene bolletjes zien welke leesclubs ruimte hebben voor nieuwe leden. Stuur vervolgens een mailtje naar de desbetreffende contactpersoon.  

 

Dienstverlening leesclubs Overijssel

Voor leesclubs in Overijssel heeft Rijnbrink de dienstverlening ondergebracht in Mijnleeskring.nl. Wij leveren boeken en documentatie. Bestellen kan via deze website. Het materiaal kun je in de Bibliotheek ophalen.  

In samenwerking met Stichting Literatuurclubs Drenthe biedt Rijnbrink elk jaar vier titels te koop aan, in combinatie met documentatie en lezingen. Meer informatie.  

Meer weten over de mogelijkheden die Rijnbrink biedt? Neem contact op met Tineke Datema tineke.datema@rijnbrink.nl adviseur educatie, cultuur en samenleving.

Meer informatie over Rijnbrink vind je hier.  

 

Landelijk

Via de online Bibliotheek heb je als Bibliotheeklid toegang tot e-books. Voor leesclubs zijn twee mooie lijsten met leessuggesties beschikbaar.

Week van de Leesclub

28 januari tot en met 3 februariOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De leesclubs in het oosten

 


Gesponsorde boeken